reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Gosiu, ja jeszcze o tych pomidorkach. Bo nie wiem jak u Ciebie, ale u nas nawet jak malinowe czasem kupię to nie są takie dobre. Najlepsze są w lecie, w sierpniu, wiadomo ;) Ale tymi lidlowymi to byłam zaskoczona, bo cena niewysoka a smak nieporównywalny ;)
Ja rosołek mam od wczoraj ;) a na drugie to jeszcze nie wiem, ale zaraz się muszę zabierać do roboty.
Za bratową kciuki trzymam - niech szybko wraca do domu z dzidziusiem.

reklama
w lidlu kupuję na półwyspie jak jestem to też mam wrażenie że tam warzywa i owoce są bardzo smaczne, a zimą pomidory to właśnie też w lidlu kupuję ale latem nie próbowałam czy wiosną ale mi apetytu narobiłaś znowu oj nie wiem czy jutro nie pojadę:)
Basiu zapomniałam chyba ci napisać jak będziesz robiła badania tsh to nie możesz rano tej tabletki łykać:) przypomniało mi się:) ja jak idę rano krew pobrać to już wieczorem muszę je schować bo się tak przyzwyczaiłam do porannego łykania:) a bierzesz już jakieś witaminy bo mi moja nic nie mówiła jeszcze tylko sama kwas foliowy łykam

O dzięki Gosiu, to nie wiedziałam o tej tabletce. No i wynik byłby niedobry. Ja już rano żelazo na czczo łykam, a teraz mam komplet ;) A miałaś robione usg tarczycy? Bo ja mam skierowanie.
Tak, ja łykam femibion natal 2 i właśnie jakoś od 13 czy 14 tygodnia lekarka zaleciła łykać a wcześniej tylko kwas foliowy.
A w sprawie pomidorków, gdybyś się zdecydowała, to one są tak trochę większe od koktailowych (a może coctailowych ;)) i w takich kiściach. Pakowane po pół kilograma.

Ale spałam po połodniu jak sie tylko połozyłam to zaraz padłam to do mnie niepodobne takie wieczne spanie :tak:
Jesli chodzi o pomidory w ciazy zjadłam ich wiecej niz za całe moje zycie wchłaniam je kilogramami tak mi smakuja i to obojetnie jakie

robiłam usg tarczycy jeszcze przed ciążą i wszystko było ok ale nie martw się bo to jest taki standard jak poziom hormonów to i usg:)
a o te witaminki to podpytam już moją gin:)

Nie, nie Gosiu, nie martwię się, ja nie lubię zamartwiać się na zapas ;) Tak pytałam, z ciekawości - dopiero jak coś będzie nie tak to można się pomartwić trochę a potem przeciwdziałać przyczynie zmartwienia :-)
Popytaj o witaminki - na pewno się przydadzą :) Aha, i ja tam napisałam, że to femibion 2, ale do końca I trymestru bodajże brałam jedynkę. To tylko tak dla ścisłości :)
Marzenko, miłego odpoczywania :)

Witajcie mamuski wczoraj sie nie pozegnałam bo cos było nie tak z netem i nie mogłam otworzyc zadnej stronki , to poszłam szybko spac , dzisiaj wstałam o 6 i oko wyspane , o 8 ide do kontroli do lekarza , najwazniejsze ze wyniki sa dobre , opuchlizna schodzi i czuje sie bardzo dobrze

reklama
Do góry