reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Ja też będę majową mamą, jak Ty 🥰 mam termin na 17 maja, właśnie zaczęłam 28 tydzień 😊
Ja mam termin na 7 maja (z OM na 16 maja, ale lekarz cały czas trzyma się terminu z USG prenatalnego, więc ja też 🙂)
Czy te złe wyniki pappa były poprzedzone jakimiś nieprawidłowościami w USG? Robiłaś potem amnio? Ja mimo wieku (42) nie zdecydowałam się na pappa, bo bałam się że już z samych statystyk wynik będzie nieciekawy. Obiecałam sobie, że zrobię dalszą diagnostykę (np. Nifty lub pappa i ewentualnie amnio), jeśli cokolwiek w usg będzie niepokojące. Narazie wszystko wygląda bardzo dobrze, ale nie ukrywam, że gdzieś z tyłu głowy jakiś niepokój jest, choć z każdym kolejnym USG nadzieja na zdrowe dziecko wzrasta... I tego się trzymam 🤗
Kwiatek, kiedy dokładnie masz urodziny, jeśli wolno spytać? U nas w rodzinie też jest przypadek, że ojciec dostał córkę na urodziny😁a moje najstarsza córka i najmłodszy syn mają urodziny dzień po dniu🙂

Ja mam termin na 7 maja (z OM na 16 maja, ale lekarz cały czas trzyma się terminu z USG prenatalnego, więc ja też 🙂)
Czy te złe wyniki pappa były poprzedzone jakimiś nieprawidłowościami w USG? Robiłaś potem amnio? Ja mimo wieku (42) nie zdecydowałam się na pappa, bo bałam się że już z samych statystyk wynik będzie nieciekawy. Obiecałam sobie, że zrobię dalszą diagnostykę (np. Nifty lub pappa i ewentualnie amnio), jeśli cokolwiek w usg będzie niepokojące. Narazie wszystko wygląda bardzo dobrze, ale nie ukrywam, że gdzieś z tyłu głowy jakiś niepokój jest, choć z każdym kolejnym USG nadzieja na zdrowe dziecko wzrasta... I tego się trzymam 🤗
Kwiatek, kiedy dokładnie masz urodziny, jeśli wolno spytać? U nas w rodzinie też jest przypadek, że ojciec dostał córkę na urodziny😁a moje najstarsza córka i najmłodszy syn mają urodziny dzień po dniu🙂
Wy już prawie wszystko o mnie wiecie..., więc mogę podać, już w niedzielę🎊🎉, 21.02🤷‍♀️, więc jest szansa, że się córka na moją imprezkę wbije🥝🥛🍰🍨🍌🍎🍇🧃🤷‍♀️🥰

Jeśli ja zdecyduję sięna drugie, to mam nadzieję, że zdążę do 45, więc luz. Wśród Francuzek, moich koleżanek z pracy są dwie, które urodziły w wieku 45 lat, fajne babki, fajne dzieci..., one spełnione jako matki, dzieci z uśmiechem chodzą do szkoły obok przez nie odprowadzane, często je z dzieciakami widzę, i o to chyba też cho dzi❤🥰.
Kwiatek😘 dzięki Ci za te slowa😄
Dosłownie miód na moje serce. Ja się cały czas boję, że się nie wyrobię, ze po prostu będzie już za poźno.
Ale po takich słowach to jest nadzieja❤
Trzymam kciuki teraz za urodzinowy prezent dla Ciebie 😂🥳

Czemu niestety? Będzie fajnie, tak czy tak🥰. Ja myślałam, że urodziny z córką na rękach spędzę, a nie w brzuchu.... tocząc się po mieszkaniu🤦‍♀️🤦‍♀️, ale może tak będzie lrpuej, bo po tym strasznym zapewne porodzie byłabym bardeiej obolała i nie w formie😱😱.
Pierwsze dziecko miałam urodzić jako 40 latka, nie urodziłam... kilka miesięcy temu modliłam się, żeby to drugie urodzić nie wcześniej niż w grudniu/ styczniu..., no to może nawet w marcu urodzę🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️. Te dzieci już na etapie brzucha w ogóle się mnie nie słuchają, a co będzie potem???
Jakoś sobie te 40 te urodziny negatywnie wyobrażam, myśląc że przekraczam granicę 😂😂😂
Ale czuję się młodo więc już nie patrzę tak jak wcześniej żeby urodzić przed 40tka
Ja już nawet nie zdążę w wieku 42🤪 bo przymusowa przerwa po poronieniu mi przeszkodzi.
Dziewczyny jutro mam pierwszą wizytę u ginekologa po zabiegu. Mam trochę wyników, zobaczymy co mi powie o ewentualnych staraniach. I co ( jakie leki) zaproponuje, zeby znów nie poronić.
Daj znać po wizycie
Dziewczyny bo my te 40 to tylko w dowodach mamy, no czytajcie tu, nie wychodzimy na stare baby tylko na dojrzała młodziez 😂 czyli w idealnym momencie te nasze dzieciaczki 😜🏆
Racja!!!

Ja się urodziłam 25.02 i właśnie wtedy kończę 40 lat 😁 chciałam Ci powiedzieć, że w obu poprzednich ciążach leżałam tak, jak Ty, plackiem przez 3 miesiące (mogłam wstawać tylko do toalety), ponieważ miałam ogromne skurcze. Dziewczynki dostały sterydy na płuca, ja brałam trochę leków i wiesz co się stało? Obie urodziłam 3 dni po terminie 😂

Ja też będę majową mamą, jak Ty 🥰 mam termin na 17 maja, właśnie zaczęłam 28 tydzień 😊

Część Dziewczyny 😀 chciałam się przywitać... Czytam Was od jakiegoś czasu, choć troszkę z przerwami 😉
Jak już pisałam, za 9 dni kończę 40 lat. Mam 2 córeczki (Hanię 14 lat i Alę 12 lat) i 1 Aniołka (poroniłam w 8 tygodniu, 7 listopada 2019 roku dowiedziałam się, że serduszko przestało bić, a w nocy z 9 na 10 miałam zabieg). 2 córeczki mam z pierwszego małżeństwa, a Aniołka i Niunię (chyba Natalkę) z kolejnego związku.
W tej ciąży przeszłam kilka strasznych rzeczy, w tym okropną diagnozę po teście pappa (ryzyko zespołu Downa 1:71 oraz zespołu Edwardsa 1:117), a także covid.
Mam też duże ryzyko zahamowania wzrostu płodu 1:30. Niestety w tej ciąży też mnie męczą skurcze i to zaczęły się 10 tygodni wcześniej, niż w poprzednich ciążach, ale jeszcze nie leżę.

Postanowiłam tu dołączyć otwarcie, bo fajnie się czyta u Was o tym "dojrzałym macierzyństwie" ❤️
Ewonia witaj wśród nas 😊

reklama
Do góry