reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Zapomniałam
Niunia waży 1117g to z USG. Lekarz straszył mnie ze dziecko duże będzie.
Już w poprzedniej ciąży mówił że córka będzie miała 4kg a miała 3650 czyli standardowa waga. Potem i tak spadła z wagi w szpitalu.
Za to teraz nie przejmuję się takim gadaniem. Niunia będzie miała długie nogi (ma długie kości udowe) jak starsza po tatusiu. Mąż ma 178 a ja 162.

reklama
Fajnie, że już ponad kilogram:) mi dopiero 22 tydzień leci... Małej nie widziałam od 24 listopada i tylko rosnący brzuch i delikatne pukania świadczą o tym, że jest... Ja już 7-8 kg na plusie niestety. A czy duże dziecko, czy małe - co za różnica, ważne, by było zdrowe... Moje największe miało prawie 4500, urodziłam sn i nawet nie było tak ciężko:)

Nowa szkoła mówi, że dieta mamy nie wpływa na wzdęcia dzieci. Wzdęcia są spowodowane niedojrzałością układu pokarmowego albo połykaniem powietrza przy jedzeniu...
Kwiatek u nas ok, święta z 2 latkiem to inny świat. W wigilię był taaaki dumny z koszuli i marynarki 😂 potem czekał na Mikołaja bardzo przejęty. Ale jak dostał 2 prezenty to tak się zajął otwieraniem, że na Mikołaja nie zwracał już uwagi. Po jakiś 2 godzinach rozgląda się i zaskoczony: a Mikołaj gdzie? 😂
Kurcze ty już musisz ostro z wyprawka. To dość dużo wybierania, trzeba pooglądać, poczytać opinie... Ruszaj! Imię wybrane?

Dzięki za tą wiadomość, obstawiam zatem niedojrzałość układu pokarmowego.
Twój dwulatek to chociaż był wystrojony, Oliwier był pięknie ubrany z 30 minut i ulał centralnie na siebie i na wystrojoną matkę :)

No powiem Ci, że mam już powoli dość i z jednej strony robię wszystko, żeby jak najdłużej pozostać w tej ciąży, a z drugiej ciągle coś nowego.... Wcześniej leżałam i spałam z przewagą na lewą stronę, ale i na plecach i na prawej mi się też zdarzało, zwłaszcza leżenie. Od czasu bólu w żebrach do dziś o przekręceniu się na wznak czy na prawą stronę mowy nie było, bo mi łzy leciały przy samej próbie. Dziś mogę leżeć i na lewym boku i na wznak, na prawy raz spróbowałam i szybko pożałowałam... prawy odpada. Ja przy wstawaniu często podpieralam się na prawej ręce i myslę, ze sama.sobie wlasnie tak naciągnęłam jakiś mięsień. Mam nadzieję, ze jeszcze ze 2-3 dni i będę mogła zapomnieć o tym i czekać na nowe "atrakcje".
Szyjka twarda, zamknięta szwem, który ciągle o dziwo dobrze się trzyma. Chociaż tu jest chwilowo dobrze[emoji1696][emoji4].
A jak Tobie czas leci z maleństwem?
Kwiatek jesteś najdzielniejszą i najmniej marudną mamusią leżącą jaką spotkałam [emoji3059] Arona ma rację, zabieraj się za wybieranie wyprawki, bo jest tego trochę, trudno się zdecydować. Ja polecam z rzeczy których wcześniej nie miałam wózek gondole, stojak pod wanienkę, moje łóżeczko kołyska też się sprawdza. Ciuszków tych maleńkich nie za wiele, ja ubrałam np body r 50 2x i dziś wydaję mi się już małe a minął dopiero tydzień.

Kwiatek jesteś najdzielniejszą i najmniej marudną mamusią leżącą jaką spotkałam [emoji3059] Arona ma rację, zabieraj się za wybieranie wyprawki, bo jest tego trochę, trudno się zdecydować. Ja polecam z rzeczy których wcześniej nie miałam wózek gondole, stojak pod wanienkę, moje łóżeczko kołyska też się sprawdza. Ciuszków tych maleńkich nie za wiele, ja ubrałam np body r 50 2x i dziś wydaję mi się już małe a minął dopiero tydzień.
Ja pamiętam jak 3 lata temu córka się urodziła to 56 rozmiar kilka razy nakładałam ale tak miała przeskok że 62 to nie wiele a wskoczyła na 68 rozmiar. Ja teraz mam o córce i nic nie kupuję. Jak się zniszczą to się zniszczą. Część ładniejszych zostawię może jeszcze u kogoś w mojej rodzinie będzie dziecko ale nie wiem co z pozostałymi. Myślałam o domu dziecka bo jest u mnie takie i są tam malutkie dzieci ale oni chcą wszystko nowe. Może poszukam jakiejś rodziny która będzie potrzebowała.

Dzięki Teredka, dzięki Kawoszka.
Jutro zaczynam szykowanie wyprawki. O ubrankach już rozmawiałam z siostrą i mi też zapowiedziała, że mam zacząć od rozmiaru 56-60, bo jak wczesniak będzie to będę podwijac dwa-trzy razy nogawki, rękawki, a za miesiąc i te będą w sam raz albo za male... a poza tym mam czekac na prezenty, w ktorych pewnie jakies fikuśne body i pajace się znajdą😉😍. Wiem, że ona i jej córki już szukają... Łóżeczko, przewijaki, rzeczy apteczne, szukanie imienia... bo mój facet nie chce Jagódki😕😔, więc chyba zostanie na drugie, a będziemy faktycznie szukać imienia ładnie brzmiącego po polsku i francusku, żeby dziecku nie komplikować życie (bo Żażoda mogłaby tu we Francji jej utrudniać funkcjonowanie...). Zobaczymy. W każdym bądź razie tym się będę teraz zajmować. Jutro, a właściwie już po północy, za 8h20min. wkraczam w 34 tydzień- mój kolejny cel. Potem będę czekać na 36😄🤗.
Ból w żebrach i na plecach przeszedł, więc znowu jest pięknie😊🎊, ale tańczyć w sylwestra nie będę 💃.

Dziewczęta, Szczęśliwego Nowego Roku🎉🍾🎊. Spełnienia marzeń, dużo zdrowia i zadowolenia z pięknie i zdrowo rosnących maluszków lub tak jak u mnie, póki co z pięknych brzuszków😍. Oby przyszły rok był normalniejszy...😗😗😗 i szczęśliwy dla nas wszystkich i naszych rodzin. Trzymajcie się kochane😍.

reklama
Do góry