reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Ja tez wciaz od znajomych z pl o kims nowym chorym czy zmarlym slysze, strasznie to dolujace ... oby to w koncu ogarneli , chcialabym tak normalnie pojechac do Polski ....
Pewnie, ze to moje pragnienie to nic z tym waszym stresem porodowym , czy tych co choruja i umieraja ....

reklama
Jutro będzie 37,6 i idę na wizytę. Jutro dowiem się ostatecznie czy Sn czy Cc. Jeśli Cc to pewno przed świętami bo termin mam na 1 styczeń. Parę dni różnicy a dla dziecka cały rok . Ale trudno, byleby dobrze się skończyło obojętne co to będzie .
Kwiatek te kłucia są nieprzyjemne ale nie są groźne. To więzadła mięśni bolą u leżących podobno bardziej bo leżenie osłabia mięśnie.
Arona masz rację u mnie to już kumulacja wszystkiego, aż samej mi z tym ciężko [emoji23]
Agda półmetek ciąży to chyba najprzyjemniejszy czas , już po tych wszystkich mdłościach a brzuszek jeszcze nie męczy.
Pulp, Nadja, dziewczyny co u Was tak cicho.
Tanita kupujesz już wyprawkę?
Tojaka, Ilovesummer a jak Wasze maleństwa ??

Ostatecznie to ty sie dowiesz jaki porod przy porodzie : 😂 najwazniejsze by wszystko dobrze sie skonczylo , wiadomo.
Ja po 2 operacjach na kregoslup i po 40 mialam sn ... moze to i dobrze , bo szybko doszlam do siebie a potrzebowalam sil by codzien jezdzic 200 km w jedna strone do szpitala do malego.

Wiem, że półmetek powinien być najprzyjemniejszy, ale niestety ciążę po 40 przechodzę fizycznie gorzej niż poprzednie. Nadal męczą mnie mdłości, choć już raczej wieczorami, a nie całymi dniami jak wcześniej. Do tego przyplątała się jakaś infekcja i choć na covid nie wygląda, to coraz bardziej się zastanawiam, bo już od 9 dni mnie męczy fatalne samopoczucie. No i do tego jak dodać strach o Dzieciątko, to naprawdę wolałabym być już " na ostatnich nogach", a najlepiej już mieć Córcię całą i zdrową po tej stronie brzuszka...

31 tydzien super a pulpecik niech rosnie w razie by sie pospieszyc chciala przyda sie pare gram wiecej! Chociaz cos czuje , ze jeszcze wylezysz tych pare tygodni a moze nawet bedziesz okna myc by porod wywolac 😂
Co do facetow temat rzeka, moj tez aniolem nie jest, potrafi wkurzyc ale mimo 22 lat razem i cala orkiestra klotni wiem , ze mnie kocha i stara sie ... coz raz, roznica kultur , dwa, choleryczny charakter jego i trzy, upierdliwy moj 🤗 sielanki z tego nie ma ale calkiem fajny zwiazek mimo wszystko.
Jednak odrobina wsparcia w macierzynstwie naprawde jest niezbedna !
Racja, racja, żaden facet nie jest aniołem, a i my mamy swój temperament! 🤗.

Wiem, że półmetek powinien być najprzyjemniejszy, ale niestety ciążę po 40 przechodzę fizycznie gorzej niż poprzednie. Nadal męczą mnie mdłości, choć już raczej wieczorami, a nie całymi dniami jak wcześniej. Do tego przyplątała się jakaś infekcja i choć na covid nie wygląda, to coraz bardziej się zastanawiam, bo już od 9 dni mnie męczy fatalne samopoczucie. No i do tego jak dodać strach o Dzieciątko, to naprawdę wolałabym być już " na ostatnich nogach", a najlepiej już mieć Córcię całą i zdrową po tej stronie brzuszka...
Ja od połowy ciąży walczę o każdy dzień, tydzień dziecka w brzuchu, więc Cię rozumiem. Nie mówię o tym często, ale też jestem zmęczona już tym, do tego dochodzi stres, ciągłe obserwowanie ciała, dzienne liczenie skurczy i inne takie. Ale nieważne, bo może w końcu moje marzenie się spełni i będę mamą😍.

Kwiatek na tym etapie malutka ma juz ogromne szanse na zdrowe zycie wiec jest dobrze a bedzie lepiej.
A ciaza sie zawsze dluzy , tylko po sie wydaje , ze jakos szybko zlecialo i nie wiadomo kiedy a juz dziecko do przedszkola trzeba zapisac😂

Kwiatek na tym etapie malutka ma juz ogromne szanse na zdrowe zycie wiec jest dobrze a bedzie lepiej.
A ciaza sie zawsze dluzy , tylko po sie wydaje , ze jakos szybko zlecialo i nie wiadomo kiedy a juz dziecko do przedszkola trzeba zapisac😂
Ja już dziś papiery wysyłam, żeby do żłobka zapisać, bo mnie właśnie uświadomiono, że w styczniu będzie za późno 🤗🤗. Teraz też mam niewielkie szanse, więc od stycznia biorę wykaz opiekunek i dzwonię🤷‍♀️.

Jutro będzie 37,6 i idę na wizytę. Jutro dowiem się ostatecznie czy Sn czy Cc. Jeśli Cc to pewno przed świętami bo termin mam na 1 styczeń. Parę dni różnicy a dla dziecka cały rok . Ale trudno, byleby dobrze się skończyło obojętne co to będzie .
Kwiatek te kłucia są nieprzyjemne ale nie są groźne. To więzadła mięśni bolą u leżących podobno bardziej bo leżenie osłabia mięśnie.
Arona masz rację u mnie to już kumulacja wszystkiego, aż samej mi z tym ciężko [emoji23]
Agda półmetek ciąży to chyba najprzyjemniejszy czas , już po tych wszystkich mdłościach a brzuszek jeszcze nie męczy.
Pulp, Nadja, dziewczyny co u Was tak cicho.
Tanita kupujesz już wyprawkę?
Tojaka, Ilovesummer a jak Wasze maleństwa ??
Teredka, dobrze, że mi napisałaś o tych więzadłach, bo ja się już oczywiście martwiłam, że to moja szyjka już daje mi popalić i zaraz pęknie wszystko🤦‍♀️🤦‍♀️.

reklama
Do góry