reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
ech ni wiem mam nadzieje ze nie :(
juz i tak wygadalam z lekarka bo ona kazala mi brac caly miesiac przed cyklem staraniowym a ja dopiero teraz biore w cyklu staraniowym :(
przy ostatniej ciazy zaczelam brac po owulacji i nic to nie dalo :(
Można brać od kilku miesięcy nawet przed cyklem w którym się zajdzie tak przynajmniej miałam zalecenie z novum od słynnego Lewandowskiego. Ja miałam 10mg mimo że mówiłam że ronie na tej dawce to tak zlecil nie zwiększać ale brać cały czas. A że zachodzilam to brałam 2 miesiące i zaszłam. Początkowo wszystko ok. Potem serce biło za wolno czyli 7tydzien.

Można brać od kilku miesięcy nawet przed cyklem w którym się zajdzie tak przynajmniej miałam zalecenie z novum od słynnego Lewandowskiego. Ja miałam 10mg mimo że mówiłam że ronie na tej dawce to tak zlecil nie zwiększać ale brać cały czas. A że zachodzilam to brałam 2 miesiące i zaszłam. Początkowo wszystko ok. Potem serce biło za wolno czyli 7tydzien.
Ja miałam. Bóle żołądka od encortonu, ale szybko zaszlam na nim.
Jednak. I tak. Się nie udało.
Teraz nie zachodze wcale wiem chyba by mi zalodek zdechł gdybym brała steryd cały czas.

przy za wolno bijacym sercu naprawde zaleca sie zwiekszac dawke heparyny :( :( echh :( oczywiscie nie koniecznie moglo pomoc ale zawsze to cos :)

dzieki to mnie troche uspokoilas z tym sterydem
ja sama sie go boje bardzo bo mam IO i po 2h cukier troche zawyzowny i lekarka mnie straszy cukrzyca posterydowa :( wiec nie chce brac tak dlugo :(

przy za wolno bijacym sercu naprawde zaleca sie zwiekszac dawke heparyny :( :( echh :( oczywiscie nie koniecznie moglo pomoc ale zawsze to cos :)

ja sama sie go boje bardzo bo mam IO i po 2h cukier troche zawyzowny i lekarka mnie straszy cukrzyca posterydowa :( wiec nie chce brac tak dlugo :(
Wiadomo zawsxe sa jakies skutki uboczne.Ja np biore acard 150 a heparyne po pozyty tescie i juz drugi raz mi sie zdarzylo ze krwawie albo z dziasla a teraz krew rozlala mi sie w oku takze nie wiem moze za duzo tego acardu.

Też mam IO lekka.
Jeżeli szybko zachodzisz w ciążę to na pewno będziesz krodko brała.
No widzisz jak dużo zależy od dobrego lekarza. Teraz jak czytam to. Z pai dziewczyny brały 0,6 minimum.
Ale mimo że mówiłam lekarzom że 0,4 mnie nie pomaga nikt mi więcej nie zlecil. A ja wtedy nie czytałam tego. Forum, trafiłam na nie po ostatnim poronienia 2 lata temu i od tej pory już nie zaszłam.

reklama
Do góry