reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Fantastycznie, że trafiłaś znowu na odpowiedniego drugiego człowieka. A że młodszy? Tym lepiej dla Ciebie życzę powodzenia w staraniach. Dzieciaki co na planowanie rodzeństwa?
Niech ktoś w końcu dołączy do mnie z pierwszymi tygodniami ciąży.
Starsze chyba mają wrażenie że zwariowałam a najmłodszy synek nic nie wie o naszych planach

no to rzeczywiście jesteśmy blisko :)
planujesz jakieś badania typu nifty/sanco itd?
Bardzo bym chciała zrobić Nifty w 10 tygodniu czyli już niedługo. Z drugiej strony ciągle się boje, że natura sama zdecyduje inaczej i chyba poczekam, najpierw zrobię genetyczne USG w 11 potem badanie Nifty.
Druga ciąża była problemowa, miałam łożysko na dole, ciągłe krwawienia i teraz ciągle się martwię żeby nie było tak samo. Jeszcze ten brudny śluz się pokazał.

Bardzo bym chciała zrobić Nifty w 10 tygodniu czyli już niedługo. Z drugiej strony ciągle się boje, że natura sama zdecyduje inaczej i chyba poczekam, najpierw zrobię genetyczne USG w 11 potem badanie Nifty.
Druga ciąża była problemowa, miałam łożysko na dole, ciągłe krwawienia i teraz ciągle się martwię żeby nie było tak samo. Jeszcze ten brudny śluz się pokazał.

Też myślę o zrobieniu testu po zakończeniu 10tygodnia. USG Genetyczne mam zaplanowane na 8.11.
Plamienia i krwawienie tez mi sie już zdarzyło, więc doskonale rozumiem Twój stres.

Cześć Wszystkim :)
Jeżeli mogę to bym chętnie do Was dołączyła - od jakiegoś czasu czytam Was sobie z krzaczorów, w końcu Anett79 trochę mnie wywołała. 8+5tc aktualnie, 43 lata, pierwsza ciąża (z invitro).

Gratulacje!
za którym razem Ci się udało i jaka przyczyna jeśli mogę wiedzieć?

reklama
Madul, jak Ty się czujesz w ogóle? Masz mdłości?
Ja jedynie ciągle bym spała...

Mdłości się zdarzają, ale to nie jest uciążliwe, delikatne zdecydowanie i to nieregularnie, więc nie ma dramatu. Za to spać... taaaak... kocham spać, a aktualnie uznaję spanie za nowe hobby :) i zmęczona jestem okrutnie cały czas. A Ty jak się czujesz poza spaniem?

Do góry