reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
Fantastycznie, że trafiłaś znowu na odpowiedniego drugiego człowieka. A że młodszy? Tym lepiej dla Ciebie życzę powodzenia w staraniach. Dzieciaki co na planowanie rodzeństwa?
Niech ktoś w końcu dołączy do mnie z pierwszymi tygodniami ciąży.
Starsze chyba mają wrażenie że zwariowałam a najmłodszy synek nic nie wie o naszych planach

no to rzeczywiście jesteśmy blisko :)
planujesz jakieś badania typu nifty/sanco itd?
Bardzo bym chciała zrobić Nifty w 10 tygodniu czyli już niedługo. Z drugiej strony ciągle się boje, że natura sama zdecyduje inaczej i chyba poczekam, najpierw zrobię genetyczne USG w 11 potem badanie Nifty.
Druga ciąża była problemowa, miałam łożysko na dole, ciągłe krwawienia i teraz ciągle się martwię żeby nie było tak samo. Jeszcze ten brudny śluz się pokazał.

Bardzo bym chciała zrobić Nifty w 10 tygodniu czyli już niedługo. Z drugiej strony ciągle się boje, że natura sama zdecyduje inaczej i chyba poczekam, najpierw zrobię genetyczne USG w 11 potem badanie Nifty.
Druga ciąża była problemowa, miałam łożysko na dole, ciągłe krwawienia i teraz ciągle się martwię żeby nie było tak samo. Jeszcze ten brudny śluz się pokazał.

Też myślę o zrobieniu testu po zakończeniu 10tygodnia. USG Genetyczne mam zaplanowane na 8.11.
Plamienia i krwawienie tez mi sie już zdarzyło, więc doskonale rozumiem Twój stres.

Cześć Wszystkim :)
Jeżeli mogę to bym chętnie do Was dołączyła - od jakiegoś czasu czytam Was sobie z krzaczorów, w końcu Anett79 trochę mnie wywołała. 8+5tc aktualnie, 43 lata, pierwsza ciąża (z invitro).

Gratulacje!
za którym razem Ci się udało i jaka przyczyna jeśli mogę wiedzieć?

reklama
Madul, jak Ty się czujesz w ogóle? Masz mdłości?
Ja jedynie ciągle bym spała...

Mdłości się zdarzają, ale to nie jest uciążliwe, delikatne zdecydowanie i to nieregularnie, więc nie ma dramatu. Za to spać... taaaak... kocham spać, a aktualnie uznaję spanie za nowe hobby :) i zmęczona jestem okrutnie cały czas. A Ty jak się czujesz poza spaniem?

Do góry