reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
rozumiem ja tez tak mam :( ja nawet pierwsza ciaza sie nie cieszyalam bo od razu wyszedl krwiak i musialam lezec plackiem przez 7 tyg az sie wchlonal , no ale najwazniejsze ze wtedy sie udalo daaaawno temu :) ale nigdy nie mialam beztroskiej ciazy :(

to tak jak ja :( przykro mi :(
leczysz sie ? napisz cos wiecej o sobie :)
Mam corke 18 lat i teraz z nowym mezem staramy sie o wspolne.Rok temu poronilam w 14 tyg.W tym roku w 7 tyg i 4 biochemiczne pod rzad.Zmienilam gina i od raxu od nowego dostalam zelazny zestaw ktory i tak nie pomogl wiec kazal mi wybrac sie do immunologa i tu wlasnie znalazlam swoj problem.

ech ta immunologia :( ja mam za wysokie komorki NK i poczatkowo wyszedl mi antykoagulant tocznia ktory sie nie potwierdzil w kolejnym badaniu :( insulinooporonosc hiperinsulinemia oraz kwas foliowy za wysoki + za mala b12 wiec przeszlam na metylowane formy
takze steryd metformina heparyna witaminy ... nic tylko po lekarzach latam od 10 miesiecy

ile masz lat jesli moge zapytac ?

rozumiem ja tez tak mam :( ja nawet pierwsza ciaza sie nie cieszyalam bo od razu wyszedl krwiak i musialam lezec plackiem przez 7 tyg az sie wchlonal , no ale najwazniejsze ze wtedy sie udalo daaaawno temu :) ale nigdy nie mialam beztroskiej ciazy :(
Wlasnie nawet jak sie uda to i tak bedzie panika do konca ciaxy.Musialam sie wreszcie odezwac bo nawet maz ktory stara sie mnie zrozumiec to i tak nie wie jak pociesxyc..Ale i tak mimo dzisiejszego zalamania jestem gotowa do dalszej walki.

ech ta immunologia :( ja mam za wysokie komorki NK i poczatkowo wyszedl mi antykoagulant tocznia ktory sie nie potwierdzil w kolejnym badaniu :( insulinooporonosc hiperinsulinemia oraz kwas foliowy za wysoki + za mala b12 wiec przeszlam na metylowane formy
takze steryd metformina heparyna witaminy ... nic tylko po lekarzach latam od 10 miesiecy

ile masz lat jesli moge zapytac ?
Mam 38 ale do 40 juz nie daleko.Mi wyszly kiry co jest zaskoczemiem bo mam juz corke .

Ja nie robilam komorek nk.Czekam na pierwsza wizyte u immun.i zobacze co powie .Mialam na wstepie zrobic trzy badania kiry allo mlr i cross match i wlasnie wyszly mi kiry bardzo zle.Moja beta ostanie trzy miesiace pod rzad dorastala do 30 i koniec.

reklama
Dziewczynki od jutra kolejne doświadczenie z nowymi lekami stwierdziłam ze co mi tam nic nie mam do stracenia zobaczymy czy one coś pomoga czy zadziałają jakoś sceptycznie bez entuzjazmu do tego podchodzę chyba już ta myśl ze nie mogę jest silniejsza [emoji4]no ale zobaczymy dziś mam 2 dc pije prosecco i się relaksuje

Do góry