Jestem ciekawa jak szybko można uzupełnić takie niedobory tej witaminy? Planuję ciążę za niecałe 3 miesiące-jest szansa że D3 będzie na przyzwoitym poziomie?Pewnie ponownie będzie trzeba zrobić badanie pod tym kątem.......Alka przy poziomie 17 dostalam wit D3 w wielkosci 8tys dziennie przez miesiac potem 4 tys i tak caly czas od 6 miesiecy jestem na 4 tys. moj gin mowi ze kazdy tyle powinien lykac (u nas na polnocy kraju malo slonca nawet latem )
reklama
Miao
Fanka BB :)
Ja miałam bardzo duży niedobór i brałam między 10 a 14 tys. jednostek dziennie z zalecenia lekarza. Po 3 miesiącach przeszły mi potworne bóle stawów spowodowane autoimmunologiczną chorobą stawów, na którą się leczyłam parę lat bez skutku. Więc myślę, że w te 3 miesiące można dużo zdziałać. W ciąży brałam 4 tys. jednostek, bo wtedy już lepiej nie przesadzać z żadnymi suplementami i lekami. 2 tys. to zdecydowanie za mało przy dużym niedoborze. Ja przy 4 tys. jestem ciągle w dolnej granicy normy.Jestem ciekawa jak szybko można uzupełnić takie niedobory tej witaminy? Planuję ciążę za niecałe 3 miesiące-jest szansa że D3 będzie na przyzwoitym poziomie?Pewnie ponownie będzie trzeba zrobić badanie pod tym kątem.......
A ja wczoraj takie cos kupilam. Wczesniej brałam mama dha premium +. Moze i ma wiecej dha ale.z innymi cieniutko.
Do tego kelp- jod z alg. I chyba styka .Zobacz załącznik 1000025Zobacz załącznik 1000026
Wydaje się całkiem ok. jak bym miała sie do czegos przyczepić to to że jest kwas foliowy a nie folian i nie ma informacji jaka jest B12. Lekarze ci co są bardziej na bierząco, zalecają folian gdyż jest jest to naturalna forma w przeciwieństwie do kwasu foliowego, oraz B12 metylokobamine a nie cyjanokobalmine, która jest szkodliwa.
Suplementy to ogromny biznes, półki w aptekach się uginają, niestety w Pl. są marnej jakości i trzeba trochę poszukać i niestety zapłacić żeby kupić coś dobrego. Ale z drugiej strony taki Fembion wcale nie jest tani, patrząc na to co zawiera moim zdaniem szkoda na to tych dwudziestu kilku zł.
po mie
siacu brania 8 tys mialam juz 27 czyli wzroslo o 10Jestem ciekawa jak szybko można uzupełnić takie niedobory tej witaminy? Planuję ciążę za niecałe 3 miesiące-jest szansa że D3 będzie na przyzwoitym poziomie?Pewnie ponownie będzie trzeba zrobić badanie pod tym kątem.......
W takim razie będę musiała czym prędzej zmienić na coś lepszegoWydaje się całkiem ok. jak bym miała sie do czegos przyczepić to to że jest kwas foliowy a nie folian i nie ma informacji jaka jest B12. Lekarze ci co są bardziej na bierząco, zalecają folian gdyż jest jest to naturalna forma w przeciwieństwie do kwasu foliowego, oraz B12 metylokobamine a nie cyjanokobalmine, która jest szkodliwa.
Suplementy to ogromny biznes, półki w aptekach się uginają, niestety w Pl. są marnej jakości i trzeba trochę poszukać i niestety zapłacić żeby kupić coś dobrego. Ale z drugiej strony taki Fembion wcale nie jest tani, patrząc na to co zawiera moim zdaniem szkoda na to tych dwudziestu kilku zł.
Czyli jest nadzieja......; dzięki bardzo!po mie
siacu brania 8 tys mialam juz 27 czyli wzroslo o 10
5th_avenue
Dziewczyny, jeśli chodzi o witaminy to polecam ten artykuł (i w ogóle stronę). Kiedyś to tu wrzucalam ale wciąż aktualne. Jest tego masa na rynku ale wbrew pozorom nie zawsze to co najdroższe jest najlepsze. Może akurat to komuś pomoże [emoji6]
Witaminy w ciąży - jak wybrać najlepsze? Ranking suplementów diety - Pan Tabletka
Jak wybrać witaminy w ciąży i przy karmieniu piersią - mam dla Ciebie analizę i ranking topowych suplementów dla kobiet w ciąży. Zapraszam!
pantabletka.pl
hello jak tam u lekarza ? mam naprawde nadzieje ze wszystko jets piekniewizyta w piatek
Ostatnia edycja:
sandawilla
Dziękuję za pamięć i trzymanie kciuków. Jest fasolka i pulsujace serduszko . Termin początek marca . Teraz jest koniec 7tchello jak tam u lekarza ? mam naprawde nadzieje ze wszystko jets pieknie
reklama
cudownie baaardzo sie cieszeDziękuję za pamięć i trzymanie kciuków. Jest fasolka i pulsujace serduszko . Termin początek marca . Teraz jest koniec 7tc
oby wszystko dalej bylo tylko dobrze
Podziel się: