reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Dostałam informacje od mojego lekarza abym sprawdziła progesteron i raczej teraz od 15dc będę miała brać progesteron przez 10 dni później zrobić betę jak będzie dodatnie to odstawię lek za bardzo tego nie rozumie bo jeśli za mały to raczej muszę w ciąży brać progesteron... muszę podejść do mojego doktorka

reklama
Dostałam informacje od mojego lekarza abym sprawdziła progesteron i raczej teraz od 15dc będę miała brać progesteron przez 10 dni później zrobić betę jak będzie dodatnie to odstawię lek za bardzo tego nie rozumie bo jeśli za mały to raczej muszę w ciąży brać progesteron... muszę podejść do mojego doktorka
No mi opóźnił się dwa dni nawet do lekarza nie pisałam, brałam przez te 5 dni a potem kazał duphfaston mi brać. Może dlatego, że dużo czasu Ci się opóźniła, lepiej pojechać i dowiedzieć się.

to chyba odwrotnie ;) jak ujemny to odstawiasz a jak dodatni to biezesz dalej
ja tak robie tylko nie biore w ciemno od 15dc tylko 2 dni po owu (skoku temp ) przez 10 dni
dlatego te beta hcg robie tak szybko zeby wiedziec czy mam odstawic lek czy nie

Ostatnia edycja:
Dziś byłam na wizycie u lekarza, z wynikami. Mam jeszcze jeden lek na niedoczynność tarczycy. Zapytałam, czy może mi zrobić jeszcze usg przed testem pappa.Powiedział, że mnie rozumie i moje obawy no i za tydzień mam usg.

Mnie sie tez dluzy na przyszly tydzien dopiero mam I to bedzie miesiac .Nigdzie na badania nie jestem umowiona jeszcze bo mi powiedziala ,ze zdążę ,a my takie niecierpliwie

A ja dzisiaj na 19 idę na usg. Ostatnio byłam 2 tyg. temu. Czekanie na usg w pierwszych tygodniach ciąży strasznie się dłuży ...

reklama
Mnie sie tez dluzy na przyszly tydzien dopiero mam I to bedzie miesiac .Nigdzie na badania nie jestem umowiona jeszcze bo mi powiedziala ,ze zdążę ,a my takie niecierpliwie
Ja powiedziałam lekarzowi, że zaczym będę miała usg genetyczne i pappa to oszaleję. No i powiedział, że mnie rozumie. Bo to 9 tydzień i wtedy straciłam ciążę. Dobrze, że on taki wyrozumiały.

Do góry