reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Dobrze pamietasz[emoji8]u nas ok. Antoś ma już rok ale niestety do chodzenia jeszcze mu się nie śpieszy. Zrobi dwa kroczki i zaraz się łapie...On z tych ostrożniackich[emoji38] Wagę ma zacna, bo 12kg mu stuknęło. Śmiejemy się z mężem, że tyłek ciężki.
Wyczekujemy teraz z utęsknieniem wiosny i spacerów na słoneczku, bo jak jeszcze kilka tygodni przyjdzie mi funkcjonować w tej szarzyznie za oknem to popadne chyba w stan depresyjny[emoji23]jak u Was? Pozdrawiamy

Moj 9 msc , 11kg tez je i spi tylko[emoji175][emoji123]

Te pokarmówki to okropieństwo. Mój siostrzeniec miał na pomidory i banany, które niby nie uczulają. Dziś chłopak ma 12 lat ale z tego wyrósł. U nas jadł sos pomidorowy i pił sok gdzie w składzie był banan ale nic mu nie było więc na mojw oko alergia dawno zażegnana.Choć moja siostra nadal mu tego nie podaje i wmawia sobie, że dzieciak ma nadal alergie. Moją córkę kiedyś wysypywało po orzeszkach.
Mam nadzieje, ze i u Was za jakiś czas przejdzie. Choc moim niby uczula. Jeszcze mojemu maluchowi nie podawałam i jeszcze przez jakiś czas się wstrzymam.
Co do nawijania po chyba chińsku to tez czasami puści takie przemowy zwłaszcza po przebudzeniu. Małe gadułki.

U nas franio je wszystko , orzeszkow jezcze nie;), nicole wszystko orzeszki tez;), co do mowy ma 2l ale nie mowi zdan tylkp slowa ale dzwiekonasladowe w 3 jezykach
Dr mowi ze Moze byc pozniej bo slyszy 3 jezyki za dnia

U nas franio je wszystko , orzeszkow jezcze nie;), nicole wszystko orzeszki tez;), co do mowy ma 2l ale nie mowi zdan tylkp slowa ale dzwiekonasladowe w 3 jezykach
Dr mowi ze Moze byc pozniej bo slyszy 3 jezyki za dnia
Na studiach wpajali nam, że dla rozwoju mowy u dziecka nie jest dobre kiedy do trzeciego roku życia miesza się więcej niż jeden język.

Gratuluję wszystkim , które osiągnęły sukces w walce o dziecko. Nie zagladalam na to forum , jakiś czas musiałam oczyścić myśli. Ja wysokie nk, brak ciąży od 20 lat , ta pierwsza tez była felerna - pozamaciczna. Nie mam dzieci , chęć posiadania jest ogromna jednak szanse zerowe. Trudno było się pogodzić ze jedyna szansa to kd. Może za późno się za to wszystko wzięłam .2 invitra nieudane , zarodki nie rozwinęły się do 5 doby . Nie wiem czy się uda ....Nie wiem jak to być w ciąży , może troszkę jestem sfrustrowana , zmeczona jednak wiem ze jak nie teraz to nigdy.

Ciezki u was problem? Moja pierwsza corka jest z ivf

Nie żartuj. Przecież wiedza o tym czy łożysko jest i jak długo bedzie wydolne to cholernie ważna informacja. A to wiadomo tylko z testu Pappa. W poprzedniej ciąży też robiłam i donosilam. A 10 lat wcześniej właśnie z powodu łożyska poród w 30 tygodniu. Nikomu nie życzę....

U mine tez lozysko przodujace centralnie I porod 35 a drugi super 39 tc

reklama
Do góry