reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Witam,
czytam Was od pewnego czasu ale dzisiaj postanowiłam się przedstawić. W wieku 28 lat urodziłam bliźnięta, w wieku 36 córkę, w lutym tego roku poroniłam w 10tc. Mam 40 lat, starania możemy zacząć od czerwca. Z jednej strony jest we mnie ogromna chęć jeszcze raz spróbować, z drugiej ogromny strach i rezygnacja kompletna. Wierzę jednak, że stanę na nogi i będę aktywnie się starać a już dzisiaj wszystkim Wam tutaj kibicuję serdecznie.
Trzymam mocno kciuki, byś znalazła siłę do kolejnych starań i życzę z całego serca kolejnego maleństwa pod twoim sercem!

reklama
Hej kobietki [emoji16] miałam dziś USG trzeciego trymestru u tego doktora Dudarewicza w Łodzi i nie uwierzycie .... Nie ma śladu po łożysku przodującym [emoji16][emoji3] jeszcze jestem w szoku. Synek leży główka do dołu centralnie na szyjce a szyjka ma ...uwaga : 4, 86 cm[emoji849]hehe także cesarki nie będzie, uff. Dziś jest 29+2 a wg USG 31+4. Waga 1698, wiadomo mniej więcej.Ten lekarz jest super, wszystko posprawdzal, każda żyłkę tetnice widać było. Przepływy po dwa razy . Dzidziulek zdrowiutki[emoji3][emoji8][emoji7] bardzo ładnie współpracował a samo badanie trwało ponad pół godziny. Ciekawe co powie mój prowadzący w poniedziałek (nie przyznam się że bylam na tym badaniu bo wg niego jest niepotrzebne) i czy zauważy różnice w położeniu łożyska. A to mój synek ( ze zdjęcia cały tatuś [emoji8])Zobacz załącznik 957332Zobacz załącznik 957333
Super :-) :) bardzo się cieszę że wszystko w porządku i jaki piękny buziak synusia:biggrin2:

Cześć dziewczyny. Dawno nie pisałam. Chciałam tylko powiedzieć, że 11 lutego na świat przyszła moja córka. Urodziła się w 36 tygodniu ciąży, ale miała 10 pkt. w skali Apgar. Ważyła 2440 i miała 51cm. Rodziłam przez cesarskie cięcie, bo i poprzednie porody takie były. Mała długo miała żółtaczkę, teraz zmaga się z anemią ale jest słodka. A ja jestem bardzo szczęśliwa. Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za wszystkie staraczki i ciężaróweczki.
Gratulacje ogromne:-) :) cieszę się że córeczka jest bezpiecznie w Wami. Jest śliczna :biggrin2:

reklama
Do góry