reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
Ja piję bezkofeinową, ale wogóle mnie nie ciągnie do kawki.
Kawę z kofeina tez można tylko nie należy przekraczać dwóch filiżanek dziennie.
Ja akurat kawoszka wiec kiedy byłam w ciąży pytalam o to lekarza. Po porodzie konsultowalam z położna ponieważ karmiłam piersia, zresztą nadal karmię, a nie chciałam szkodzić dziecku i zarazem sobie przyjemności odmawiac[emoji38][emoji4]

Wiesz co ja miałam poronienie w styczniu 02.01 i miesiaczke dostałam 26.02 i była ona wywoływana bolał mnie brzuch i była mega obfita bardzo nosiłam duże wkładki jak po porodzie i one przemalaky ponoć czasem ten pierwszy jest bolący czasem taki sam jak przed ciąża tez miałam łyżeczkowanie gdyż straciłam w 17 tc i musieli resztki łożyska chyba czyścić. Jeśli masz kochana obawy to idź do lekarza.
Dzięki za odpowiedź, dostałam dziś pierwszą miesiączkę po zabiegu więc pewnie dlatego tak mnie bolało i boli nadal.
Przykro mi z powodu bety, Trzymaj się.

Dziewczyny doradzcie zaczelo mi się coś robić z boku nad zębem na dziasle .Nie boli to mocno jak przycisne i tu moje pytanie.Lepiej podjechać co?Może mi coś zaradzi ,powiem wam jAkbym nie była to bym zaraz nie leciała

Kawę z kofeina tez można tylko nie należy przekraczać dwóch filiżanek dziennie.
Ja akurat kawoszka wiec kiedy byłam w ciąży pytalam o to lekarza. Po porodzie konsultowalam z położna ponieważ karmiłam piersia, zresztą nadal karmię, a nie chciałam szkodzić dziecku i zarazem sobie przyjemności odmawiac[emoji38][emoji4]
No widzisz, a ja nie mogę nawet zapachu znieść

Jesteś pewna że juz spada? Który to dzień cyklu?
Ja zbadałam mutacje genetyczne, test obciążenia prolaktyny, nietolerancje pokarmowe, krzywe cukrową i insulinową, zespół antyfosfolipidowy, Ana, Anca, białko S i C i immunologiczne w szpitalu w Prokocimiu(allo mlr, kiry, test cytotoksyczny). Wykluczyłam nietolerancje z diety, brałam zmetylowane witaminy z grupy B, brałam Bromergon na obniżenie prolaktyny, suplementowałam wit. D3 oraz progesteron w drugiej fazie cyklu.. to tak w skrócie.
Brumba brałas bromergon??? ja miałam w zeszłym roku tez przepisany przez gina ale miałam takie jazdy po nim ze zyc normalnie sie nie dało....miałam zaczac od 1/4 tabletki i dojsc do calej ale po tej małej dawce normalnie czułam sie jakbym umierala....
Od wczoraj biore progesteron...zobaczymy co bedzie...

reklama
spada na pewno albo baaardzo zle przyrasta :( ale wedlug mnie spada bo od wczoraj minely mi wszystkie objawy ciazowe a dzisiaj beta dopiero (ostatnio tez szybko spadala ) tydzien temu mialam 15 w 11dpo.

a powiedz mi dlugo bralas te wszystkie leki przed ta ostatnia ciaza ?
Przykro mi, że tym razem się nie udało. Wierzę że następnym się uda..
Wit. D i zmetylowane witaminy z grupy B brałam około pół roku w tym folian, acard też kilka miesięcy, Bromergon może ze 4 miesiące, progesteron na drugą fazę cyklu też ze 4 ale w tym cyklu kiedy zaszłam to może że 3 dni zarzyłam bo już nie chciałam się starać.. mieliśmy czekać na wizytę u immunologa.

Do góry