reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

u mnie beta <0,1 :( :( :(
gorzej byc nie moze :( wiec mimo ze to dopiero 9dpo to chociaz miniamalne wartosci by sie pokazaly np wynik bylby 1,1 :( :( a tak dupa
za to poszlam do diabetologa poprosilam ja o dodatkowe badania zeby zobaczyc czy z cukrem mam wszystko ok . .. ech naczytalam sie ze zaraz po biochemicznej tak latwo zajsc w ciaze i ja utrzymac i sie nie udalo :( :(
A który to dzień cyklu? Mnie beta podniesiona nie wyszła nigdy wcześniej niż w 25 dniu cyklu a mam bardzo wcześnie owulację.. może jeszcze sie uda w tym cyklu:)

reklama
Gratulacje dla wszystkich zafasolkowanych tych wczesnych i zaawansowanych :D

Maja75 - wspaniałą wiadomość , trzymam mocno kciuki za spokojną i nudną ciążę -

Brumba - cudownie , że teraz wszystko układa się jak trzeba -trzymam kciuki
Kasiunia76 witaj:-) :) miło że zaglądasz do nas. Super że synek się tak nagle rozgadał, musiał kodować te różne słowa i jak mowa ruszyła to wyciąga słówka jak z rękawa. I Konstancja już 7 miesięcy- jaj ten czas leci. Pozdrawiam cieplutko.:)

Ostatnia edycja:
A który to dzień cyklu? Mnie beta podniesiona nie wyszła nigdy wcześniej niż w 25 dniu cyklu a mam bardzo wcześnie owulację.. może jeszcze sie uda w tym cyklu:)
to byl moj 23 dc
a tobie wczesniej tez wychodzily <0,01 ?czy byly wyzsze ale mniej niz 5 ? stad tez wynik negatywny ?

ja mialam owu 14dc (no moze 15dc )
miesiac temu wynik na poziomie 7 mialam juz w 21dc ale Owu mialam wczesniej bo maks w 13dc

Ostatnia edycja:
to byl moj 23 dc
a tobie wczesniej tez wychodzily <0,01 ?czy byly wyzsze ale mniej niz 5 ? stad tez wynik negatywny ?

ja mialam owu 14dc (no moze 15dc )
miesiac temu wynik na poziomie 7 mialam juz w 21dc ale Owu mialam wczesniej bo maks w 13dc
Nie mogłam znaleźć gdzieś w wynikach jaki był zapis- napewno taki, że było napisane że świadczy o braku ciąży..
U nas w laboratorium chyba piszą >2 ale nie jestem pewna.

Mnie nigdy nawet w tych cyklach kiedy zaszłam przed 25 dc nie wychodziła beta.
A czasem robiłam w 23dc i nic..
Ja mam owulacje 11-12 dc

Antoś spokojnie ma jeszcze trochę czasu na chodzenie , średnia to podobno 14 miesięcy :D
ps. jak ten rok minął - pamiętam jak pisałaś , że się właśnie urodził - wtedy byłam na początku ciąży i zdaje się , że byłaś pierwszą mamusią na tym forum, która urodziła w 2018r :D
Dobrą masz pamięć, a co niektórzy mówią, że babeczki po 40 to już starowinki, a tu proszę[emoji38][emoji38][emoji38][emoji38][emoji12][emoji12][emoji12][emoji12]
Antek urodził się pierwszego dnia lutego.
Mija czas nieubłagalnie tylko łapać to co najlepsze i nie marnować żadnej chwili, bo nie wiadomo kiedy, a już mi chłopak do szkoły ruszy.[emoji12][emoji6]
Ty też coś troszkę milczałaś. Zresztą nie dziwię się, bo sama czasami mam chwilkę czasu wieczorem, a wówczas już nawet nie mam siły nic pisać.[emoji8]

No więc dziewczyny, po wczorajszym usg jest zarodek ,ruchy zarodka widoczne, czynność serca widoczna, miarowa. Mam luteinę dopochwowo, zastrzyki w brzuch i od razu dostałam zwolnienie, bo pracuję w przedszkolu. Lekarz powiedział, że nie ma co ryzykować. Pozdrawiam
No i tak trzymać. Dużo zdrowka dla Was. Niech rośnie maluszek i pięknie sie rozwija.

Nie załamuj się ja w tamtym tygodniu, nie miałam nic. A wczoraj na usg jest zarodek, po ostatniej miesiączce powinnam być w 7 tyg, a jestem 5,6tyg.

Dzieki, staram się. Ja według miesiączki 5 i 4 d. Gdyby nie te krwawienia i plamienia teraz to może bym tak się nie denerwowała. Jutro zobaczymy co wyjdzie z bhcg .

reklama
No więc dziewczyny, po wczorajszym usg jest zarodek ,ruchy zarodka widoczne, czynność serca widoczna, miarowa. Mam luteinę dopochwowo, zastrzyki w brzuch i od razu dostałam zwolnienie, bo pracuję w przedszkolu. Lekarz powiedział, że nie ma co ryzykować. Pozdrawiam
Super, cieszę się bardzo.:-) :) spokojnej, nudnej ciąży życzę :tak:

Do góry