reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

kto Wam naopowiadal takich bzdur ze testy wolnego dna to statystyka? to nie zadna statystyka! z tego co czytalam, owszem, moga nie wykryc na 100% trisomii, ale jak rozmawialam z genetykiem to dawal pewnosc 99%, a na amniopunkcje 99,9%; gwarancji 100% nie da Ci nikt;
Chodzi o papa to są bzdury bynajmniej dla mnie testy takie Nifty są pewne dlatego ja jeśli będę się na coś decydować to tylko na te badania żadne testy papa

reklama
dziewczyny czy wy planujecie jakies badania genetyczne jak sie uda ? bo ja wiem ze pappa na pewno nie zrobie ale zastanawiam sie nad testem Panorama - daje lepsze wyniki ale to dalej jakies prawdopodobienstwo tylko :( :(
\w poprzednich ciazach nic nie robilam , nawet jak bylam w ciazy w wieku lat 36 , po prostu usg w 12 tc wyszlo dobrze i tego sie trzymalismy ale teraz jednak jestem kilka lat starsza :(
testy wolnego DNA tj. Panorama, Harmony czy Nifty to nie prawdopodobieństwo. Są bardzo skuteczne, Nifty daje nawet odszkodowanie gdyby pomimo pozytywnego testu dziecko urodziło sie chore. Robiłam w poprzedniej ciąży i w tej również zrobię jak tylko bedzie to mozliwe.

to jest wziete ze strony testu panorama "Test Panorama™, podobnie jak inne nieinwazyjne badania prenatalne, nie jest badaniem diagnostycznym. Otrzymane wyniki są informacją o wysokim lub niskim prawdopodobieństwie wystąpienia każdego z badanych zespołów. "

jestem dopiero w 9dpo ale w zwiazku z tym ze mialam jakies przeczucie na podstawie kilku objawow to poszlam zrobic beta hcg i jest podwyzszona :) na razie wynik jest niski na poziomie 10mlU/ml ale i tak raczej wskazuje na ciaze ;) jeszcze kilka dni do @ mam nadzieje ze nic zlego sie nie staanie :( i na spokojnie dzieciatko sobie rosnie . ..

jestem dopiero w 9dpo ale w zwiazku z tym ze mialam jakies przeczucie na podstawie kilku objawow to poszlam zrobic beta hcg i jest podwyzszona :) na razie wynik jest niski na poziomie 10mlU/ml ale i tak raczej wskazuje na ciaze ;) jeszcze kilka dni do @ mam nadzieje ze nic zlego sie nie staanie :( i na spokojnie dzieciatko sobie rosnie . ..
Super !!! To niech fasolka rośnie :)

szczepionka, to żeby ochronić malucha i mamę, grypa i jej konsekwencje mogą być bardzo niebezpieczne. U mnie zaczyna się 6 tydzień :) om 4 stycznia :)
Zgadza się że grypa niebezpieczna dla mamy i malucha ale wiele razy występuje tuż po podaniu szczepienia więc dla mnie to strach szczepienie w ciąży. Rozmawiałam o tym z immunologiem-profesorem jesienią, bo też zalecił mi szczepienie przeciwko grypie zanim zajdę ale mu powiedzialam że przecież szczepionka nie chroni przed wszystkimi szczepami- potwierdził.. I często występuje grypa tuż po szczepieniu- potwierdził niechętnie, mówiąc mi że po tej i tej szczepionce to tak a po tamtej to nie.. yhmm:oo:

To trzymam kciuki żeby beta rosła pięknie:tak: będziesz robić badanie za dwa dni?

Zrobilam juz ponownie :) nie wytrzymalam :p ten nisku wynik byll z poniedzialku , dzisiaj zrobilam test ciazowy ale taki od 10mlU/ml i wyszla ledwo widoczna kreska taki serio cien cienia i sie zestresowalam ze tak malo przyrasta wiec polecialam na bete i juz jjest 37mlU/ml :) mam nadzieje ze nie bede schozowac i nastepna bete zrobie dopiero w przyszlym tyg jak mine termin @ (niedziela/poniedzialek) i jak bedzie dobrze to do ginka polece :) wiem ze to mega wczesnie bedzie ale leki musi mi przepisac , bo mi sie duphaston konczy

reklama
Hej Kochane wlasnie 2 dni temu stukneło mi 44... :( a bobasa nie ma...obiecywalismy sobie z mezem ze do tych 44 bedziemy sie starac a pozniej to juz wiadomo jak nie wyszlo to trudno....za kilka dni powinnam dostac @ i czuje ze przyjdzie... wiadomo nie poddajemy sie i staramy sie dalej....

Do góry