reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Bardzo dziękuje wam za miłe przyjęcie i takie budujące posty.
Wczoraj po napisaniu tego postu, mąż przyszedł do mnie z innym podejściem i dzisiaj nasze rozmowy wyglądały już inaczej.
Pozostaje mi teraz tylko stres czy wszystko będzie i niech tak już zostanie. Jeśli będzie zdrowe to reszta się ułoży.
Jeśli pozwolicie to przycupnę sobie w waszym wątku i mam nadzieje z czasem bardziej się udzielać.
Trzymam kciuki za wszystkie potrzebujące!
Przycupnij nie mamy nic przeciwko. Zapraszamy.

reklama
Magda, dopiero co straciłaś maluszka... To trudny czas smutku i żałoby. Najbliżsi Cię wspierają? Fizycznie jak się czujesz? Pisz, jak będziesz potrzebowała wsparcia.
Tak wspierają mnie wróciłam do pracy żeby nie zwariować tak się starałam i nie udało się.. i tak staram sie funkcjonować jeszcze potrzebuje czasu.

Magda tule Cie. Sama kilkanaście lat temu straciłam dzieciątko w 15tc. Domyślam się co czujesz, wiem jak boli ale niestety musisz przejsc każdy z etapów żałoby. Tak mi żal, że tak się stało.
Ech raz jest dobrze a raz chce krzyczeć moj mąż jest kochany on potrafi mnie podnieść moje dzieci, czuje jakby wszystko się zmieniło.. będę pisała do was i czytam was tyle się działo u was od tygodnia.

Tak wspierają mnie wróciłam do pracy żeby nie zwariować tak się starałam i nie udało się.. i tak staram sie funkcjonować jeszcze potrzebuje czasu.
Czas jest konieczny i danie sobie pozwolenie na to, by się wypłakać i porozpaczać. Ja straciłam ciążę w 10 tyg, ale też to ciężko przechodziłam. Mi pomogło wygadanie się na forum ciąża po poronieniu i wspracie od dziewczyn tam. Upamiętniłam też mojego aniołka wisiorkiem, który nosiłam, trochę tez przepłakaliśmy stratę razem z mężem, to dla mnie dużo znaczyło, jak on o tym mówił. Przytulam Cię mocno i pisz...

Czas jest konieczny i danie sobie pozwolenie na to, by się wypłakać i porozpaczać. Ja straciłam ciążę w 10 tyg, ale też to ciężko przechodziłam. Mi pomogło wygadanie się na forum ciąża po poronieniu i wspracie od dziewczyn tam. Upamiętniłam też mojego aniołka wisiorkiem, który nosiłam, trochę tez przepłakaliśmy stratę razem z mężem, to dla mnie dużo znaczyło, jak on o tym mówił. Przytulam Cię mocno i pisz...
Dziękuje, najgorsze było dla mnie to musiałam go rodzic... zbieram siły i układam w głowie wszystko chce za jakiś czas jeszcze raz spróbować ..

Niutka 43,zoja 75 jak staramia
No my od wczoraj kolejny cykl starań :( styczeń naturalnie, luty na clo, w marcu hsg (przesunęła mi się @ i wypadłam w szpitalu z lutowego terminu badania :() przepłakałam już kolejny brak dwóch kresek. Jade za tydzień na narty - tam mam owu [emoji16][emoji23] może zaskoczę. Z M. dališmy sobie czas do czerwca. W lipcu kończę 44 latai wystarczy - widocznie los bedzie chciał inaczej jak się nie uda.

reklama
Dziękuje, najgorsze było dla mnie to musiałam go rodzic... zbieram siły i układam w głowie wszystko chce za jakiś czas jeszcze raz spróbować ..
Nie wiem, czy miałaś okazję pożegnać się z maluszkiem. Jeśli nie, zrób to w jakiś symboliczny sposób - to boli, ale pomaga w radzeniu sobie ze stratą. Ale czas jest najważniejszy. Moja koleżanka przechodziła taki poród w 6 miesiącu - jednak wiedziała, że maluszek obumarł. Była potem 2 miesiące na macierzyńskim i w domu dochodziła do siebie. Ale każdy potrzebuje czegoś innego. Fajnie, że masz w planach starania - ale pewnie kilka miesięcy musisz odczekać. Przeczytaj sobie mamę ginekolog Link do: Jestem kobietą po stracie - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet , też ma podobne doświadczenia. No i ostatnią ciążę, której efektem jest Gilbert :) I takiego zakończenia i Tobie życzę.
@Niutka43 trzymam kciuki! Oby ten cykl był Wasz :)

Do góry