reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Chyba juz nie mam problemu z laktacja, bo Leos je na zadanie i przybiera ponad normy. Po prostu bardzo duzo jest przy piersi i generalnie jest "nieodkladalny" za bardzo. Mam nadzieje, ze wraz z rozwojem bedzie sie bardziej umial soba zajac.

Moj ma tez swe dni ze tylko rece franus;)), wtedy Nicole pomoedzy nas I czytamy a on nA rekach, Musze sobie radzic

reklama
Moj w ndz rano poszedl bawix sie z nicole , niewiedxialam ze mu luzna jest obrsczka, i zgubil Ja w parku!!, Zauwazyl ze jej nie ma 3h po powrocie z parku!, no to biegiem do psrku, Ja nA niego jaki glupi skoro wiedzual ze mu luzna!, szukalismy 30 min Ja modlitwa boze daj mi Ja pomoz mi Ja znalezc! wiecie ze ja znalazlam!![emoji33][emoji33]nieslychane to, kazdy mogl Ja znalezc lub wdeptac w piasek

To cud co

Wysylam staraczkom pomyslne wirusy
IMG_6871.JPG

Załączniki

• IMG_6871.JPG
    IMG_6871.JPG
    70,9 KB · Wyświetleń: 902
Laktacja się unormowala, bo częste przystawianie do cycusia dużo pomaga. Mój juz zaraz 9 miesięcy i nadal wisi na cycuchu. Podobnie nieodkladalny jak Twój mały. Potrafi o swoje zawalczyć aż za mocno. Czasami mam ochotę odczepić cycuchy i zostawić mu je w wózku, a sama chętnie wziełabym się za ogarnianie domu, bo jeszcze trochę i brudem zarośnie. Jak super śpi na maminych rękach, a policzek ułożony oczywiście gdzie?...na cycusiu i jeszcze kontroluje czy aby go nie odłożyłam. Miało być inaczej ale niestety poległam na tym polu walki, urobił mnie osesek. Twój widzę, że podobnie się zapowiada. Och te nasze synuśki[emoji38][emoji4]
O matko, to mnie przestraszylas i to mocno, bo ja myslalam, ze tak bedzie moze do 3-go, moze do 6-go miesiaca. Hmmm ja sobie troche nie wyobrazam, bo juz teraz mi ciezko tak funkcjonowac. Moje potrzeby przestaly calkowicie istniec :( i myslalam, ze to czasowe, a potem bedzie lepiej i lepiej.

O matko, to mnie przestraszylas i to mocno, bo ja myslalam, ze tak bedzie moze do 3-go, moze do 6-go miesiaca. Hmmm ja sobie troche nie wyobrazam, bo juz teraz mi ciezko tak funkcjonowac. Moje potrzeby przestaly calkowicie istniec :( i myslalam, ze to czasowe, a potem bedzie lepiej i lepiej.
Nie dołuj się, bo może masz rację i u Was będzie lepiej. Mój to przypadek szczególny. Na ręce idzie tylko do mnie albo męża. Babcie kiedy odwiedzamy i widzi, ze zamierza go wziąć na rece to placze. Myśle, że to przez to, ze wszedł w okres gdzie nasilony jest lęk separacyjny i pocieszam się, że oby do końcówki 9 miesiaca. Twój Leos jeszcze malutki może potrzebuje poczucia bezpieczeństwa i bliskość mamy. Pociesze Cie, ze mój średniak był taki na początku później było z każdym miesiącem lepiej. Tulcie się ile wlezie, bo te dzieciaki tak szybko rosną.

Hej dziewczyny. Co do karmienia to moja Laura je rzadziej - a więcej. Widzę roznice. Pamiętam, że drugi syn siedział cały czas przy cycu jak wasze skarby. Natanka karmiam 2 i pół roku i było bardzo ciężko odstawić. Teraz juz będę madrzejsza i będę szybciej obstawiać od piersi. Pediatra mi powiedział, żeby robić przerwy co 2 i pół h i nawet jak dziecko płacze przetrwać wszystko. Wtedy dziecko się nauczy jeść o swoich porach. Na szczęście jakoś samo mi się to unormiwalo. W Polsce pamiętam jak pielęgniarki mówiły - karmić na rządanie. Zresztą mama najlepiej wie, co jest dla dziecka najlepsze ;)

Ahh chloe nicole spala do 8 msca po czym zabkowanie odjelo jej sen tak do 14 msca
Co nocka mleko tulasy...;), macierzynstwo

reklama
Do góry