reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Ja tez mialam podobne odczucia kiedy nie mialam dziecka - unikalam dzieciecych rejonow, tematow, etc.- za bardzo bolalo. Rozumiem co przezywacie. Mam nadzieje, ze uda sie Wam spelnic marzenie o dziecku za co trzymam mocno kciuki.
I do znudzenia powtarzam, ze trzeba w oczekiwaniu na dziecko robic jak najwiecej rzeczy, ktore sie lubi, dbac o siebie, uprawiac sport, hobby. Potem moze nie byc czasu, albo ciaza was uziemi (tak jak mnie- oczywiscie nie zaluje :)).
I wazne, zeby sprawdzic, czy wszystko ze zdrowiem jest ok. Czesto mozna sobie pomoc i czymnpredzej tym lepiej :). Ja o dziecko staralam sie rok, ale nie plakalam przy kazdej @, bylo mi smutno, ale z poczatkim nowego cyklu wstepowala we mnie nadzieja i w koncu udalo sie jak poszlismy do kliniki leczenia nieplodnosci :).
Ps. I zanim zaczelismy diagnostyke bylam w ciazy ;)

Super ze u was taki happy end u nas mimo super wynikow ivf bylo przy nicole
Franus naturalnie zaraz po porodzie

reklama
Ja też czytałam, że to się zdarza . A wszystko Ci się ładnie wygoiło ? sama boję się, że mogę mieć podobny problem - niby doszłam po tym cc do siebie o wiele szybciej niż za pierwszym razem - ale teraz mam wrażenie, że nie wszystko jest tak ok . minęły 4 tyg od cc a cały czas jestem opuchnięta i twarda pod raną ( na wzgórku łonowym, sama rana nie boli) ) -jak dotykam to jest tak na granicy bólu. nie pamiętam żebym tak miała przy pierwszej cc i boję się, że to może mieć wpływ na współżycie

Mialam dwie cc w ciagu 15 mscy i po pierwsj nic boli a teraz dwa msce okripne klujace, usg wyszlo ok
Dopiero teraz udaje sie wspolzyc normalnie 2.5 msca po cc

Mamcik - co u Ciebie i Kuby ?

Chloe - jak tam Leoś , udało się pozostać na kp ? jak przyrost wagi - unormowało się ?

Majacyr , Jadwiga78, Vesper - jak się czujecie ?
Leos rosnie, zanotowal dobre przyrosty, chociaz nadal jest szczuply ;). Juz wyrasta z pierwszych ubranek :). Nadal walczymy o kp, chociaz od czasu do czasu go dokarmiamy. Od dwoch dni wisi ciagle na piersi i ciagle jest glodny- chce wierzyc, ze to tzw.kryzys laktacyjny 3-ciego tygodnia. Ja chcialabym go kaemic wylacznie piersia, ale od wczoraj nie mam jak sciagnac pokarmu, bo malo spi i ciagle je- nie ma przerwy, zebym miala mleko i mogla sciagnac.

Ja też czytałam, że to się zdarza . A wszystko Ci się ładnie wygoiło ? sama boję się, że mogę mieć podobny problem - niby doszłam po tym cc do siebie o wiele szybciej niż za pierwszym razem - ale teraz mam wrażenie, że nie wszystko jest tak ok . minęły 4 tyg od cc a cały czas jestem opuchnięta i twarda pod raną ( na wzgórku łonowym, sama rana nie boli) ) -jak dotykam to jest tak na granicy bólu. nie pamiętam żebym tak miała przy pierwszej cc i boję się, że to może mieć wpływ na współżycie
U mnie minęło 7 tygodni i jest ładnie wszystko zagojone. Tez mam ten brzuch jeszcze dziwny i twardy na dole - ale to normalne. Trzeba czasu. Jak pisałam wcześniej po pierwszych dwóch cesarkach nic mnie nie bolało. Trzymam kciuki, by u Ciebie wszystko było dobrze ;)

reklama
Do góry