reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Byłam u lekarza i jest echo zarodka. Ale odkleja mi się kosmówka i mam krwiaka o śr. 11 mm. Czynność serca około 90.To co wyleciało to krwiak. I co tu dalej myśleć?Kontrola za 7 dni

.... zaklełabym jak nie wiem co , jedne dobre wieści u Ciebie a drugie echhhhh szkoda słów , trzymam kciuki by było Ok , by te 7 dni szybko minęły by były za tydzień dobre wiadomości [emoji4] - lekarz mówił w jaki sposób można zapobiec odklejeniu się kosmowki?

U mnie dziś lekarz powiedział , ze wynik słabo dodatni w p.kardiolipinie był prawdopodobnie przyczyna poronienia , jutro ciąg dalszy diagnostyki, idę zrobić AHA , zobaczymy jaki będzie wynik i co dalej . Gin powiedział ze jeśli tylko test ciążowy będzie pozytywny to od razu mam łykać acard - tak wiec zaopatrze się w tabletki może kto wie coś z wyjazdu się wykluje [emoji4]

reklama
No ,ale naprawde .Maz juz kiedys sie ze mnie smial czarownica,co pomysle to sie spelni.U mnie nic nowego ,praca ,stresy sama codziennosc.Nie zabeZPIEczamy sie juz tak dlugo to I czlowiek sie przyzwyczail do tego.Nie latam z testami
Jak tam Alicia?

To poczaruj nam tutaj i wszystkie staraczki będziemy chwaliły się pięknymi brzuszkami [emoji23]

.... zaklełabym jak nie wiem co , jedne dobre wieści u Ciebie a drugie echhhhh szkoda słów , trzymam kciuki by było Ok , by te 7 dni szybko minęły by były za tydzień dobre wiadomości [emoji4] - lekarz mówił w jaki sposób można zapobiec odklejeniu się kosmowki?

U mnie dziś lekarz powiedział , ze wynik słabo dodatni w p.kardiolipinie był prawdopodobnie przyczyna poronienia , jutro ciąg dalszy diagnostyki, idę zrobić AHA , zobaczymy jaki będzie wynik i co dalej . Gin powiedział ze jeśli tylko test ciążowy będzie pozytywny to od razu mam łykać acard - tak wiec zaopatrze się w tabletki może kto wie coś z wyjazdu się wykluje [emoji4]
No niestety nic nie da się zrobić, tylko czekać. Albo będzie dobrze, albo źle.

Byłam u lekarza i jest echo zarodka. Ale odkleja mi się kosmówka i mam krwiaka o śr. 11 mm. Czynność serca około 90.To co wyleciało to krwiak. I co tu dalej myśleć?Kontrola za 7 dni
W sumie Zoja75 to bardzo dobra wiadomość. Łykaj tego dupka i odpoczywaj. Nic więcej zrobić się nie da. Ja plamiłam mniej więcej od 8 tygodnia. Też brałam duphaston, ale 3 razy dziennie oprócz tego luteine 2 razy dziennie po 200 i do tego magnez. I lekarka też mówiła, co ma być to będzie. Albo się utrzyma, albo nie, bo jak zarodek jest wadliwy nic nie pomoże. Będę trzymała za Was kciuki. A ja trochę się zdenerwowałam bo zasłabłam wczoraj w kościele. Pierwszy raz mi się to zdarzyło od czasów nastoletnich. W sumie mam poczucie, że tą "dojrzałą" późną ciążę znoszę dużo gorzej niż poprzednie.

Hejka dziewczyny. Ja wyskocze z innym tematem - nie wiem czy w tak smutnej atmosferze wypada dzielić się w porównaniu do waszych problemów - duperelami. Ale zaskoczyło mnie to dziś i mam pytanie do dziewczyn po cc. Miałam teraz już 3 cesarke i co sie okazuje- nie mogę współżyć. Jestem 7 tydzień po operacji a w środku boli jak cholera. Wcześniej nie było tego problemu. Weszłam od razu na neta i znalazłam, że nie jestem jedyną. Jestem w szoku ze po cc takie jaja. Jedni piszą ze to przez karmienie karmiłam drugiego syna 2.5 roku i było wszystko ok. Myślałam że podwiazanie jajowodow ma tym coś wspólnego. A tu proszę prawdopodobnie po cesarce. Pozdrawiam Was wszystkie i łącze się w bólu. Czytam wszystko i myślę o was. Trzymajcie się jakoś ;(
Ja też czytałam, że to się zdarza . A wszystko Ci się ładnie wygoiło ? sama boję się, że mogę mieć podobny problem - niby doszłam po tym cc do siebie o wiele szybciej niż za pierwszym razem - ale teraz mam wrażenie, że nie wszystko jest tak ok . minęły 4 tyg od cc a cały czas jestem opuchnięta i twarda pod raną ( na wzgórku łonowym, sama rana nie boli) ) -jak dotykam to jest tak na granicy bólu. nie pamiętam żebym tak miała przy pierwszej cc i boję się, że to może mieć wpływ na współżycie

Kasiunia....czas pedzi jak szalony, nie ogarniam. Jak Konstancja?
Ja tez mialam malo pokarmu, dokarmialam i karmilam naprzemiennie ale mialam wrazenie, ze coraz mniej mialam. Udalo mi sie 2 miesiace pokarmic i sie skonczylo :( czego bardzo zaluje. Z corka udalo mi sie 5 miesiecy.
Zasmucona....jak Natan?
a tu od wczoraj 4 miesieczniak <3
Zobacz załącznik 899429
Ale fajny bobas - wiadomo u tatusia najlepiej :)
Konstancja rośnie jak na drożdżach , po 4 tyg ważyła 4300 :). Straszny z niej śpioch , ale jak nie śpi to cały czas chce być na rękach . jeszcze daję pierś , może też uda mi się dociągnąć do 2 miesięcy , niech chociaż trochę dobrego pokarmu dostanie .

reklama
Mamcik - co u Ciebie i Kuby ?

Chloe - jak tam Leoś , udało się pozostać na kp ? jak przyrost wagi - unormowało się ?

Majacyr , Jadwiga78, Vesper - jak się czujecie ?

Do góry