reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
Z tym swędzeniem okropność - mam tak samo :mad:.
jeśli chodzi o ranę ja z kolei mam zgrubienie pod szwem. staram się wszystko delikatnie masować -mam nadzieję, że odpuści.
nieprawdopodobne, ze to już 4 miesiące - jak ten czas leci -pamiętam jak dopiero Ci gratulowałam . Mam wrażenie, ze teraz wszystko tak nam przyśpieszyło .

Kasiunia....czas pedzi jak szalony, nie ogarniam. Jak Konstancja?
Ja tez mialam malo pokarmu, dokarmialam i karmilam naprzemiennie ale mialam wrazenie, ze coraz mniej mialam. Udalo mi sie 2 miesiace pokarmic i sie skonczylo :( czego bardzo zaluje. Z corka udalo mi sie 5 miesiecy.
Zasmucona....jak Natan?
a tu od wczoraj 4 miesieczniak <3
FB_IMG_1537213107218.jpg

Załączniki

• FB_IMG_1537213107218.jpg
    FB_IMG_1537213107218.jpg
    135,6 KB · Wyświetleń: 949
Witajcie dziewczyny.Nie pisałam,na usg byłam w tamtym tygodniu w czwartek i lekarz powiedział że mam przyjechać teraz w czwartek,bo ciąża jest młodsza niż z wyliczeń.Nerwy mnie zżerają,że może jest coś nie tak.
Tak bywa nie zawsze musi to oznaczac cos strasznego.TrzymAj sie I jak najmniej stresu jak sie da.

Kasiunia....czas pedzi jak szalony, nie ogarniam. Jak Konstancja?
Ja tez mialam malo pokarmu, dokarmialam i karmilam naprzemiennie ale mialam wrazenie, ze coraz mniej mialam. Udalo mi sie 2 miesiace pokarmic i sie skonczylo :( czego bardzo zaluje. Z corka udalo mi sie 5 miesiecy.
Zasmucona....jak Natan?
a tu od wczoraj 4 miesieczniak <3
Zobacz załącznik 899429
Jesteśmy już po usunieciu krwiaka wszystko super sie wchłonelo nosi jeszcze opaske uciskowa jaderko trzeba obserwowac wizyta z pół roku do roku czasu jesli nadal nie będzie trzeba operować bo może sie z tego zrobic nowotwór najprawdopodobniej jest w brzuszku. A ja nadal sie kuruje ale jak patrze na małego to tak sie cieszę ze go mam jest prze kochany. Pozdrawiam wszystkie staraczki i oczywiscie ciężaróweczki trzymam za was kciuki

Dziewczyny zrobiłam właśnie test, tak „dla jaj” i wynik pozytywny. Ciagle jestem w szoku i wyć mi się chce bo przez ostatnie 2 tygodnie miałam mega infekcje nerek (z krwiomoczem!!!) na którą dostałam antybiotyk totalnie zakazany w ciąży w dawce która może zabić słonia. Wczoraj dźwigałam meble cały dzień, bo mnie naszło na przemeblowania i na przykład tachalam 50kg lodówkę na drugie piętro. A wieczorem wytrąbilam wielki kieliszek wina. Co za idiotka... ale na prawdę się nie spodziewałam, zwłaszcza że od dwóch dni poplamiam trochę :sad::no:
Gratuluję!! :)
Oczywiscie, ze ruchy dziecka to fajne uczucie- jakby ci cos sie przemknelo w brzuchu (to na poczatek). Potem one sa coraz regularniejsze i intensywniejsze. Na koniec bywaja bolesne nawet. Jednak najfajniejsze w tym wszystkim jest to, ze potem rodzi sie ten maly czlowiek. I znowu jest stres, ale tez masa milosci :).
Ja teraz walczę o przybor wagi malego. Jest karmiony piersia, ale od pt dokarmiam go albo swoim pokarmem wczesniej sciagnietym, albo mm. Przez tydzien w domu przybral bardzo malo i takie bylo zalecenie lekarza - ptak w skrocie, bo pierwszym poleceniem lekarza bylo karmienie mm co 3h. Ja "wynegocjowalam, ze bede go karmic piersia, a dokarmiac pokarmem lub mm.
Coś wspaniałego[emoji7].Będąc w ciąży tylko na to czekałam. To taki rodzaj komunikacji między maluchem- mamą ale też i pozostałymi członkami rodziny, który dodatkowo zaciesnia więzi i sprawia, że czeka się na tego malucha z tęsknotą. Kiedy dzidzia jest większa i pukasz do niej ona po chwili odpowiada na Twoje pukniecie czasami słabszym czasami bardziej mocniejszym kopniaczkiem...super...uwielbiałam zaczepiac tak moje dzieciaczki kiedy były w brzuszku. Pod koniec ciąży kiedy maluch ma juz okazałe kształty i wagę możesz poczuć pod swoją dłonią jego pupcie, nóżkę lub inne członki, którymi będzie ruszał lub akurat znacząco wypnie w danym momencie. Cudne chwile i czas. Miałam to szczęście, że każdą z moich ciąż mile wspominam od pierwszego do ostatniego dnia. Wiadomo, że końcówka jest ciężka ale co tam[emoji4]
Tak pięknie to opisałyście, że aż za serducho ścisnęło. Dziękuję!

reklama
Hej dziewczyny. Dawno mnie nie bylo;). Laura rośnie jak na drożdżach;) W trzecim tygodniu życia zaczęły się kolki- ale chyba powoli ustały. Zdarzają się tylko sporadycznie na szczęście - bo serce peka. Poza tym w nocy ogólnie śpi ładnie - budzi się dwa razy do jedzenia. Ma w sumie 1.5 mca a już podnosi głowę, gaworzy i się uśmiecha. Jakoś to wszystko wydaje mi się za szybko;). U nas od 17 września rozpoczęcie roku szkolnego - wiec w końcu mam trochę spokoju;). Jedynie co mnie niepokoi to mały krwiak na paluszku. Pediatra mnie uspokoił, że on z czasem zniknie. Jedt wypukły i ciemny czerwony. Co do połogu - to jeszcze mam plamienia - juz 6 tygodni minęło. Oby się już skończyło pozdrawiam wszystkie dziewczyny;)

Do góry