reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
Dzięki Kasiulek. Ja dalej w szoku i dalej w panice bo plamienie i ból w krzyżu nie chcą za bardzo ustąpić :sad:. Ale pozostaje tylko czekać i mieć nadzieje.

Cześć dziewczyny, mam prawie 37 lat, za miesiąc pierwszy poród, jestem pierworodka. W związku z tym mam do Was pytanie czy jest wsrod Was jest również pierworodka która rodziła w starszy wieku? Jak rodziłyscie SN czy CC? Boję się okropnie SN, w starszym wieku podobno przebiega to dłużej i ciężej bo mięśnie macicy są już dużo słabsze, boję się o dziecko jakbym nie dała rady go wypchnąć o niedotlenienie porażenie, o to że mnie rozerwie.... Mój lekarz nie widzi przeciwwskazań do SN ale mam też możliwość CC. Dziecko będzie ważyć niecałe 3 kg w dniu porodu, w szpitalu jest tylko gaz, nie mam możliwości innego znieczilenia. Jestem zła na siebie że jestem taka panikarą, przecież powikłania zdarzają się bardzo rzadko a jednak nie potrafię przestać martwić się i stresować. Co robić? Jak przebiegła Wasz poród w tym wieku jako pierworodka? Będzie to prawdopodobnie moje jedyne dziecko, ciężko było zajść w ciążę.

Mialam 37 i pierworidka bylam a zaraz po porodzie zaszlam e kolejki ciaze
O pieresza staralam sue 5 lat o druga 6 mscy wiec moje bobasy maja 18 msvy i 3’msce[emoji7]
Mialam cc bo bylo Lozysko przodujace centralnie a druga ciaza tez cc bowiem nie moglam sn bread za krotko po cc

Cgcialabym bardzo sn ale chyba zdahe sie juz nie doswiqdcze bo nawet gdyby sie udalo znow to chyba po dwoch cc dr sie nie zdecyduje

Nasz franus rosnie caly czas kp mamy 3 msc,7100kg i Pozdrawiamy weselnie[emoji5]
IMG_5420.JPG
IMG_5506.JPG
IMG_5388.JPG

Załączniki

• IMG_5420.JPG
    IMG_5420.JPG
    115,5 KB · Wyświetleń: 914
  • IMG_5506.JPG
    IMG_5506.JPG
    390,2 KB · Wyświetleń: 921
  • IMG_5388.JPG
    IMG_5388.JPG
    287,4 KB · Wyświetleń: 915
Witajcie dziewczyny.Nie pisałam,na usg byłam w tamtym tygodniu w czwartek i lekarz powiedział że mam przyjechać teraz w czwartek,bo ciąża jest młodsza niż z wyliczeń.Nerwy mnie zżerają,że może jest coś nie tak.

reklama
Do góry