reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Ja brałam prenatal uno i kwas foliowy metylowany bo taki polecają przy mutacjach które mi wyszly,teraz tylko kwas bo prenatal mi się skończył ale muszę się w końcu wybrać gdzieś i kupić ,@Maja75 gin Ci tak powiedziała ? A na jakiej podstawie?

reklama
A i acard dobrze jest brać ,ja sobie zapominam często ,muszę się przyłożyć ...mi poleciła genetyk 1raz na noc omijając @ ,a po pozytywnym teście zwiększyć ale to już do ustalenia z gin

Ja brałam prenatal uno i kwas foliowy metylowany bo taki polecają przy mutacjach które mi wyszly,teraz tylko kwas bo prenatal mi się skończył ale muszę się w końcu wybrać gdzieś i kupić ,@Maja75 gin Ci tak powiedziała ? A na jakiej podstawie?
Na jakiej podstawie hmmm mam miesmiaki I o nie jej chodzilo.No I wiekkkk.Ja jednak kasiulek jestem o dwa lata starsza.

Mam nadzieję, że po 25-tym będziesz już spokojniejsza :) Daj proszę znać jak przebiegła wizyta.
Ogromnie mnie ciekawi, jak to jest czuć ruchy dziecka w sobie. Szczęśliwe Mamusie, jak to jest?
Zaspokójcie proszę ciekawość staraczka :D
Coś wspaniałego[emoji7].Będąc w ciąży tylko na to czekałam. To taki rodzaj komunikacji między maluchem- mamą ale też i pozostałymi członkami rodziny, który dodatkowo zaciesnia więzi i sprawia, że czeka się na tego malucha z tęsknotą. Kiedy dzidzia jest większa i pukasz do niej ona po chwili odpowiada na Twoje pukniecie czasami słabszym czasami bardziej mocniejszym kopniaczkiem...super...uwielbiałam zaczepiac tak moje dzieciaczki kiedy były w brzuszku. Pod koniec ciąży kiedy maluch ma juz okazałe kształty i wagę możesz poczuć pod swoją dłonią jego pupcie, nóżkę lub inne członki, którymi będzie ruszał lub akurat znacząco wypnie w danym momencie. Cudne chwile i czas. Miałam to szczęście, że każdą z moich ciąż mile wspominam od pierwszego do ostatniego dnia. Wiadomo, że końcówka jest ciężka ale co tam[emoji4]

Oczywiscie, ze ruchy dziecka to fajne uczucie- jakby ci cos sie przemknelo w brzuchu (to na poczatek). Potem one sa coraz regularniejsze i intensywniejsze. Na koniec bywaja bolesne nawet. Jednak najfajniejsze w tym wszystkim jest to, ze potem rodzi sie ten maly czlowiek. I znowu jest stres, ale tez masa milosci :).
Ja teraz walczę o przybor wagi malego. Jest karmiony piersia, ale od pt dokarmiam go albo swoim pokarmem wczesniej sciagnietym, albo mm. Przez tydzien w domu przybral bardzo malo i takie bylo zalecenie lekarza - ptak w skrocie, bo pierwszym poleceniem lekarza bylo karmienie mm co 3h. Ja "wynegocjowalam, ze bede go karmic piersia, a dokarmiac pokarmem lub mm.
Chloe, a ile Leoś już przybrał na wadze ? Jak dużo go dokarmiasz ?

Mam nadzieję, że po 25-tym będziesz już spokojniejsza :) Daj proszę znać jak przebiegła wizyta.
Ogromnie mnie ciekawi, jak to jest czuć ruchy dziecka w sobie. Szczęśliwe Mamusie, jak to jest?
Zaspokójcie proszę ciekawość staraczka :D
Jak pisały dziewczyny to super uczucie - ja najbardziej lubiłam ten ostatni okres , kiedy maluch już ma mało miejsca i tak fajnie się rozpycha -to w jedną to w drugą stronę i cały brzuch chodził jakby był niezależny od reszty ciała :D.

Kochane a ja biore z=caly czas witaminy dla kobiet starajacych sie....i tak nie wiem ile sie jeszcze bede starac bo juz kurde czas by byl....mam nowa prace...myslalam ze cos pomoze a tu lipa wczoraj przyszla durna @ i tyle.....mam wrazenie ze ta dzidzia wcale nie che ze mna wspolpracowac....bo albo chcemy albo nie....ile sie w koncu mozna starac????? cholipa mnie juz szlak trafia a lekarze nadal cicho wynikow meza nadal nie ma.....to jest dramat noooo

Chloe, a ile Leoś już przybrał na wadze ? Jak dużo go dokarmiasz ?
Od ubieglego piatku do czwartku tylko 35 gr wg wagi z przychodni. Nasza domowa pokazuje nieco lepsze wyniki. Jeszcze nie odzyskal wagi urodzeniowej. Dokarmiam od czwartku wieczor, glownie moim mleczkiem odciagnietym wczesniej, a jak nie mam to mm.

Kochane a ja biore z=caly czas witaminy dla kobiet starajacych sie....i tak nie wiem ile sie jeszcze bede starac bo juz kurde czas by byl....mam nowa prace...myslalam ze cos pomoze a tu lipa wczoraj przyszla durna @ i tyle.....mam wrazenie ze ta dzidzia wcale nie che ze mna wspolpracowac....bo albo chcemy albo nie....ile sie w koncu mozna starac????? cholipa mnie juz szlak trafia a lekarze nadal cicho wynikow meza nadal nie ma.....to jest dramat noooo
Ja obecnie tylko kwas foliowy, bo czy z workiem suplementów czy bez i tak nie ma rezultatów :(

reklama
Do góry