reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
Witajcie dziewczyny. Zaglądam rzadziej odkąd jest Laura. Więcej obowiązków , ale muszę się pochwalić, że złote dziecko. Spokojna i przesypia ładnie w nocy ( je dwa razy tylko). Chłopaki mi dali bardziej popalić.;) .Ciaze miałam ciężka - to może teraz taka mala nagroda;). Dziś wracają moi chłopcy z wakacji- ciekawa jestem jaka będzie reakcja na malutka;). Piękne te wasze dzieciaczki - to prawda czas leci jak szalony:) Trzymam kciuki za zbliżające się porody i wszystkie staraczki ;)
Napisz jak chłopcy zareagowali. Super że malutka taka grzeczna.:)

Antos ząbki ma dwa. Siedzi ale jeszcze z podtrzymaniem. Powoli samodzielnie się unosi. Gdyby wpadł chłopak na pomysł, że można podciągnąć się rękami to nie można by było zostawić go na chwile nawet w gondoli tak na krótką wizytę np za potrzebą w toalecie[emoji6][emoji38]Jeździmy juz w spacerowce.Od około półtora miesiąca je już regularnie obiadki, przecieru owocowe, kaszki no i jeszcze oczywiście na maminym cycusiu. Załączam fotki...mówisz i masz[emoji6][emoji39]
Zobacz załącznik 888553Zobacz załącznik 888554

przepiękne chłopaki :) pisałaś kiedyś, że do taty podobni - rodzina przystojniaków :)

dzieki majacyr za mile slowa <3
Chrzaszczyk, ale chlopisko z Antosia, pieekne oczy. wlasnie mialam pytac czy rozszerzalas diete ale juz wiem:). tez planuje po skonczonym 4mscu dac warzywa.
Peugeotka, Twoj Franek to tez wielgachny :D
Karla,daj znac jak chlopaki zareagowali.
Chłopaki super zareagowali. Starszy syn powiedział ze ładniejsza niż na zdjęciu.;) poki co nie widzę zazdrości. Nawet starają się mi pomagać - choc nie wymagam tego od nich. Sami od siebie chcą pokołysac wózek, czy pomoc przy kąpieli. Mam super chlopakow;). Nie widziałam ich 2 miesiace i tak urośli, że jestem w szoku;)

Nie omieszkam Ci się pokazać Kochana jak już będzie brzuszek:biggrin2:

Więc czekam na to kochana. Tak poza tym chwalimy się dzieciaczkami, a tym jak pięknie kwitniemy w ciąży to już nie. Mój partner tyle komplementuje, że wyglądam lepiej niż młode dziewczyny w tym stanie... a to chyba wszystko dzięki temu, że potrafimy się dobrze ubrać, podkreślić nasz stan, czy Wy będąc w ciąży podobałyście się sobie i mężom?

Więc czekam na to kochana. Tak poza tym chwalimy się dzieciaczkami, a tym jak pięknie kwitniemy w ciąży to już nie. Mój partner tyle komplementuje, że wyglądam lepiej niż młode dziewczyny w tym stanie... a to chyba wszystko dzięki temu, że potrafimy się dobrze ubrać, podkreślić nasz stan, czy Wy będąc w ciąży podobałyście się sobie i mężom?
Osobiscie nie podobałam się sobie ze względu na gabaryty. Choc cera mi się poprawiła, włosy wyładniały i nie przetluszczały się. Nie lubię siebie takiej dużej. Mąż zachwycał się mną. Twierdzil, ze ciaza mi sluzy. Choc ja uważałam, że mówi tak żeby zrobić mi przyjemność.

Ja w sumie miałam tylko brzuszek - z 56 kg doszłam do 67. Praktycznie po porodzie brzucha prawie nie było - teraz po dwóch tygodniach wchodzę w moje ubrania sprzed ciąży. Wiadomo jeszcze trochę czasu musi upłynąć, by brzuch doszedł do całkowitej formy. Nie lubiłam się osobiście z tym brzuchem - jestem przeszczesliwa ze juz go nie ma. Mąż i rodzina zachwyceni moim wyglądem w ciazy. Siostra mówi ze powinnam co roku rodzic dzieci.;) Jednak 3 mi wystarczy. Powoli przyzwyczajam się , że jest nas 5 :)

generalnie uważam, że kobiety w ciąży są bardzo sexy i gdybym była facetem zachwycałabym się chyba każdą ciężarówką ;)
sama sobie podobałam się w pierwszej ciąży -chodziłam praktycznie tylko w sukienkach i ubraniach podkreślających brzuszek.:)
teraz mam + 6 kg więcej w stosunku do pierwszej i widzę tylko spuchnięte nogi i podkrążone ze zmęczenia oczy :(
Na szczęście mąż też o mnie nie zapomina i chociaż może nie komplementuje mojej urody jako takiej często podkreśla jak go " kręcę". to jednak dodaje dobrego samopoczucia;)

reklama
Marysia jak tam u Ciebie? ja po wizycie u lekarza i niestety ciąży brak :(ale nic owulacja w weekend doktor mówi żeby działać dalej to będę działać, jedziemy na weekend do Pragi może będzie z tego czeska fasola 8-);):D

trzymam kciuki za udane starania .:)
Trzymam kciuki za wszystkie nasze forumowe staraczki - całuski

Do góry