reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Mati, ja mam od tygodnia plamienia. Nie wiadomo skad...zaliczylam trzech lekarzy (dwoch ginekologow, bo trzeci byl od usg serduszka), niby szyjka i lozysko ok, ale cos sie nadal pokazuje. Boli mnie tez brzuch i twardnieje szczegolnie po poludniu i wieczorami. Mam nakaz oszczedzania. Staram sie bardzo, ale ile mozna lezec? Na spacerki chodzilam w ubieglym tygodniu. Byly plamienia. W tym nie chodze i sa plamienia... juz sama nie wiem co robic. W sklepach bylam kilka razy od poczatku ciazy, bo to dla mnie duzy wysilek. Nie ma lekko, ale sa i lepsze okresy, 2 tygodnie temu jeszcze chodzilam do pracy. Mam taki plan, zeby 3 dni przelezec i zobaczyc czy to cos da, bo chcialabym jeszcze teoche "pozyc" zanim zrobie sie calkiem kulista ;).
Takze nosy do gory i do przodu. Bedzie dobrze :)

Chloe jak tam plamienia -cały czas czy już ustały ? Najważniejsze , że lekarze uważają, że wszystko z ciążą w porządku , ale to faktycznie już długo trwa .

reklama
u mnie wszystko powolutku , ale często już czuję się jak chodzący / a właściwie przemieszczający się hipopotam :)
Tydzień temu byłam robić badania na cukrzycę i lekarka powiedziała, że zgodnie z nowymi normami nie mam cukrzycy ale lepiej żebym odstawiła słodycze i słodkie napoje .
ostatnio jest u nas cały czas piękna pogoda i wczoraj okrutnie spuchły mi nogi po spacerze i samochodzie pierwszy raz w tej ciąży - aż boję się pomyśleć co będzie latem
mała rusza się jak szalona - praktycznie cały dzień i zastanawiam się czy to się przekłada na później -jak myślicie ? Synek ruszał się tylko wieczorami a i tak ciężko go zatrzymać tyle ma energii:)

Hej! Powiem szczerze, ze pierwszy raz mialam tak dlugo plamienie. Pisze "mialam" troche niesmialo, bo bywalo lepiej np.jeden dzien i znowu sie zaczynalo. W czwartek bylo pogorszenie, a wczoraj jakby lepiej, dzisiaj w zasadzie prawie ok wiec wstapila we mnie nadzieja, ze bedzie dobrze ;).
W czw.nie wzielam acardu i zaczelam sie zastanawiac czy nie brac go co drugi dzien... bo jednak w pt.bylo lepiej po tym jak nie wzielam go w czwartwk. Poza tym prowadzilam mega-oszczedzajacy tryb zycia. Nawet nie gotowalam, a najwiekszym wysilkiem bylo pojechanie gdzies samochodem (max.40 min.w aucie), bo musialam.
Wlasnie leze w lozku i sie zastanawiam brac czy nie brac...
Czy Ty lub inne dziewczyny bierzecie acard? Czy od niego moga byc plamienia?

u mnie wszystko powolutku , ale często już czuję się jak chodzący / a właściwie przemieszczający się hipopotam :)
Tydzień temu byłam robić badania na cukrzycę i lekarka powiedziała, że zgodnie z nowymi normami nie mam cukrzycy ale lepiej żebym odstawiła słodycze i słodkie napoje .
ostatnio jest u nas cały czas piękna pogoda i wczoraj okrutnie spuchły mi nogi po spacerze i samochodzie pierwszy raz w tej ciąży - aż boję się pomyśleć co będzie latem
mała rusza się jak szalona - praktycznie cały dzień i zastanawiam się czy to się przekłada na później -jak myślicie ? Synek ruszał się tylko wieczorami a i tak ciężko go zatrzymać tyle ma energii:)
A jakie mialas cukry, ze lekarka kazala Ci uwazac?

Hej! Powiem szczerze, ze pierwszy raz mialam tak dlugo plamienie. Pisze "mialam" troche niesmialo, bo bywalo lepiej np.jeden dzien i znowu sie zaczynalo. W czwartek bylo pogorszenie, a wczoraj jakby lepiej, dzisiaj w zasadzie prawie ok wiec wstapila we mnie nadzieja, ze bedzie dobrze ;).
W czw.nie wzielam acardu i zaczelam sie zastanawiac czy nie brac go co drugi dzien... bo jednak w pt.bylo lepiej po tym jak nie wzielam go w czwartwk. Poza tym prowadzilam mega-oszczedzajacy tryb zycia. Nawet nie gotowalam, a najwiekszym wysilkiem bylo pojechanie gdzies samochodem (max.40 min.w aucie), bo musialam.
Wlasnie leze w lozku i sie zastanawiam brac czy nie brac...
Czy Ty lub inne dziewczyny bierzecie acard? Czy od niego moga byc plamienia?

mi lekarka nie przypisywała . W ogóle ona jest bardzo oszczędna w lekarstwach , nawet nie dawała mi luteiny na początku ciąży bo wg niej nie było potrzeby . Ona pracuje w szpitalu więc zakładam, że zna się na rzeczy . dała mi tylko cyklo3fort na żyły , ale uprzedziła, że cudów wielkich nie będzie więc nie wiem nawet czy brać

Chloe chloe, tez slyszalam o acardzie ale musza chyba byc jakies przeslanki zeby go brac,ja nie dostalam zadnych lekow wspomagajacych ,w zamiam kupuje jeden suplement ktory zdaje sie trzymac mnie w dobrych wynikach bo nigdy wczesniej nie mialam takich wynikow ,mowie o poprzednich ciazach gdzie bylam mlodsza i byly problemy z wynikami krwi ,tzn slabe wychodzily. No a teraz z racji wieku staram sie jakos wspomoc w miare mozliwosci organizm jednak wole jak najbardziej naturalne lub najmniej inwazyjne suplementy [emoji6].

Chloe chloe, tez slyszalam o acardzie ale musza chyba byc jakies przeslanki zeby go brac,ja nie dostalam zadnych lekow wspomagajacych ,w zamiam kupuje jeden suplement ktory zdaje sie trzymac mnie w dobrych wynikach bo nigdy wczesniej nie mialam takich wynikow ,mowie o poprzednich ciazach gdzie bylam mlodsza i byly problemy z wynikami krwi ,tzn slabe wychodzily. No a teraz z racji wieku staram sie jakos wspomoc w miare mozliwosci organizm jednak wole jak najbardziej naturalne lub najmniej inwazyjne suplementy [emoji6].
Basoek, a jakie suplementy bierzesz, ze tak dobrze dzialaja? Ja biore prenatal duo, a bralam Femibion.

mi lekarka nie przypisywała . W ogóle ona jest bardzo oszczędna w lekarstwach , nawet nie dawała mi luteiny na początku ciąży bo wg niej nie było potrzeby . Ona pracuje w szpitalu więc zakładam, że zna się na rzeczy . dała mi tylko cyklo3fort na żyły , ale uprzedziła, że cudów wielkich nie będzie więc nie wiem nawet czy brać
Cyclo3fort uszczelnia żyły i mi gin przepisał jak miałam 2 krwiaki po wygniataniu na prenatalnych(w luxmedzie inny lekarz mnie tak zbadał) Czasem też piszą na żylaki. Ja ufam mojemu ginowi i jak coś mówi, żeby brać to biorę

reklama
Do góry