reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Ja tez dużo przelezalam w tej 3 ciąży, tez mnie bolal brzuch wieczorami głównie - mi pomógł magnez. Teraz na szczęście mało kiedy mnie boli, za to tak szybko się mecze;( Mam dni, że wysprzatam cały dom i takie, kiedy potrafię przelezec większość dnia w łóżku. Dziś rozpoczynam 25 tydzien - oby do końca czego wszystkim życzę ;)
Kaarla, a moze to uczucie zmeczenia troche sie bierze z niskiego zelaza? Ja tak mialam kiedys przed ciaza: bylam ciagle zmeczona, a jak uzupelnilam zelazo to poczulam sie duzo lepiej. Na mnie dobrze dziala gentle iron firmy Sol.gar. Nie boli mnie po nim brzuch ani nie mam zaparc. Polecila mi pani w aptece, bo wczesniej bralam rozne (mam tendencje do niskiego zelaza po miesiaczce). Teraz biore ich magnez chelat, a wczesniej bralam folian.

reklama
Hej Dziewczyny
Jak czesto mialyscie usg robione bo ja 5 tydz potem 6 tydz i 3 dni potem w 8 tyg zalozyla mi karte ciazowa i wyniki porobiłam cały zestaw a teraz mam usg w 10 tyg i 4 dni okolo u niej bo genetyczne to tydzien pozniej. Zastanawiam sie czy to nie za duże odstępy pomiędzy jednym a drugim?

Hej ,ja dwie wizyty w 6 i 8 tyg na każdej USG ,teraz będę mieć w 10 tyg ,na genetyczne jeszcze się nie zapisywałam

Hej ,ja dwie wizyty w 6 i 8 tyg na każdej USG ,teraz będę mieć w 10 tyg ,na genetyczne jeszcze się nie zapisywałam
Na genetyczne proponuje sie już zapisac bo jak ja sie zapisywalam to na fundusz nie bylo juz miejsc wiec zapisalam sie prywatnie w 2 miejscach a potem zanioslam skierowanie od ginekolog do programu badan prenat ze wzg na wiek i bede miala na fundusz a tak bym musiala 500 zl placic bo to jest cena za genetyczne i test pappa. Wiec ciesze sie zr udalo mi sie. Tamta druga wizyte jeszcze trzymam w razie czego hihi bo to prywatna wiec gdyby byly jakies wątpliwości to pójdę drugi raz do kogos innego

Hej Dziewczyny
Jak czesto mialyscie usg robione bo ja 5 tydz potem 6 tydz i 3 dni potem w 8 tyg zalozyla mi karte ciazowa i wyniki porobiłam cały zestaw a teraz mam usg w 10 tyg i 4 dni okolo u niej bo genetyczne to tydzien pozniej. Zastanawiam sie czy to nie za duże odstępy pomiędzy jednym a drugim?
Hej pierwszą wizytę miałam w 5 tygodniu, ze względu na złe samopoczucie w 6 tygodniu, w 8 tygodniu, w 10 tygodniu teraz prenatalne 7maja (12+6) kolejna wizyta 23 maja 15 tydzień. Później z tego co mówił połówkowe w 20 tygodniu.
Normalnie jak nie ma wskazań to wizyta raz w mcu.

Hej pierwszą wizytę miałam w 5 tygodniu, ze względu na złe samopoczucie w 6 tygodniu, w 8 tygodniu, w 10 tygodniu teraz prenatalne 7maja (12+6) kolejna wizyta 23 maja 15 tydzień. Później z tego co mówił połówkowe w 20 tygodniu.
Normalnie jak nie ma wskazań to wizyta raz w mcu.
No to widzę ze tak co 2 tyg a ta moja pow ze wszystko jest ok i w sumie to prawie 3.5 tyg minie od ostatniego usg wiec zastanawiam sie czy isc gdzies prywatnie?

No to widzę ze tak co 2 tyg a ta moja pow ze wszystko jest ok i w sumie to prawie 3.5 tyg minie od ostatniego usg wiec zastanawiam sie czy isc gdzies prywatnie?
Jak wszystko ok to nie widzę sensu.
U mnie przez wcześniejsze poronienie, leki i stres gin mi mniej więcej co 2 tygodnie wyznacza, aby zobaczyć czy wszystko ok i żebym w wariatkowie nie wylądowała, bo psychika mi czasem siada.

reklama
Do góry