reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
Jak przeczytałam o tej reakcji ciotki na wieść o ciąży to się wkurzyłam.
To nie jej życie, nie jesteś gówniarą, wiesz co robisz.
To nie ona będzie chodziła na wywiadówki.
A mnie się przypomniało jak byłam z 3 dzieckiem w ciąży( miałam już parkę) i słyszałam na spotkaniach rodzinnych, że mam parę i starczy.
Niechcący moja koleżanka mnie wygadała do mojej siostry spotkała mnie na mieście i mówi: nie musisz nic mówić, już wiem wszystko.
Po co Ci to wszystko.
Odwróciła się i poszła, ani gratuluję ani pocałuj mnie w d...e
Miałam wtedy 28lat.
Dlatego teraz nie śpieszę się z informacją, dzieciaki się cieszą i to najważniejsze.
A resztą nie zamierzam się zajmować, bo lekarz mi zabronił się stresować.

Hmm ciocia rzeczywiscie ma niezly tupet...az nie do wiary, a moze ona tak z troski tylko przekaz byl niezreczny?
My nie spotkalismy sie z zadna negatywna reakcja. Moze dlatego, ze to nasze pierwsze (i najpewniej jedyne) dziecko? Nawet w pracy kolezanki i koledzy gratulujacy i wysylajacy na zwolnienie, zebym sie nie przemeczala ;).
Ja czasami mam takie mysli czy to nie za pozno? Czy nie bedzie nam trudno? Ale mojej radosci takie mysli nie maca zbyt czesto ;). Po prostu mowimy sobie, ze dziecko bedzie musialo byc samodzielne szybko, bo bedziemy starzy :). Zreszta oboje szybko sie usamodzielnilismy wiec bedzie mial to w genach.
Najwazniejsze, zeby dziecko bylo chciane i kochane przez rodzicow, bo zadne ciotki meza go nie beda wychowywac.

Ostatnia edycja:
Dokładnie ,w życiu różnie bywa i młodzi rodzice czasem odchodzą ...jak już pisałam moja mama ma ponad 60 lat a sił ,energi i zapału za dwojga ,więc tym bardziej my damy radę :biggrin2:w wieku 60 lat nasze dzieci będą już dorosłe :)
Udało się nastawiłam szybko obiad i Dalej nogi praze :D

reklama
Dokładnie ,w życiu różnie bywa i młodzi rodzice czasem odchodzą ...jak już pisałam moja mama ma ponad 60 lat a sił ,energi i zapału za dwojga ,więc tym bardziej my damy radę :biggrin2:w wieku 60 lat nasze dzieci będą już dorosłe :)
Udało się nastawiłam szybko obiad i Dalej nogi praze :D
U nas już po obiadku a słonko rzeczywiście teraz praży tak, że ciężko nożkom wytrzymać.;):)

Do góry