reklama
Lilly40
Fanka BB :)
Lilly40 ja też byłam do grudnia na setce. Zaczęła mi lekarka dawkować od 75 bo bylam wtedy w ciąży i mialam tsh 4,2. Tamtego malucha straciłam i myślałem że mi zmniejszy ale powiedziała że skoro chcemy się starać to lepiej żebym na takiej dawce została. I tak było przez kilka miesięcy a potem tsh znów miało kiepską wartość i dostałam setkę i tak już na tej setce ponad rok...
Basiek75 i z tej setki endokrynolog poleciła wskoczyć na 125 jak tylko zejdę.
Dziś badałam tsh i mam 1, 087 a w przyszłym tygodniu idę na wizytę to może mi zmniejszy? Bo norma dla kobiet w ciąży jest do 2,5.
Ok ale ja nie byłam w ciąży tylko zle się czułam i po każdym podwielszeniu o 25 badania i tak doszłam do setki i do tej pory było wszystko Ok tylko od dwóch dni czuje czasem kołatanie ... my dopiero w listopadzie wyjęliśmy spirale a po okresie w grudniu dopiero pierwsza próba ... wiec nie ma presji
Lilly40
Brumba bardzo dziękuje za podpowiedzi i rady i pomoc ... dam znać w piątek co powiedziała czy to przez tarczyce ... czy tylko przejścioweLilly zedytowałam swoją wypowiedz- to zajrzyj jeszcze raz
Ok ale ja nie byłam w ciąży tylko zle się czułam i po każdym podwielszeniu o 25 badania i tak doszłam do setki i do tej pory było wszystko Ok tylko od dwóch dni czuje czasem kołatanie ... my dopiero w listopadzie wyjęliśmy spirale a po okresie w grudniu dopiero pierwsza próba ... wiec nie ma presji
Z tego co słyszałam to tak się właśnie, jak u Ciebie zwiększając i badając za każdym razem, ustala się prawidłową dawkę.
Tylko ja byłam prowadzona inna "drogą" bo sytuacja była nie typowa
Pewnie że nie ma presji, przed Wami bardzo przyjemny czas starań i oczekiwań
Koniecznie daj znać po wizycie
annauelle
Spokojnie annauelle zaraz będzie piąteczek wszystkiego się dowiemy .... myśle ze z moja tarczycą nie jest tak zle ... mam tylko czasem kołatanie serducha po za tym wszystko jest ok
To czekamy na wiesci
u mnie jutro prawdopodobie owu. jajniki tak daja o sobie znac ze ciezko mi sie poruszac heh ....
basiek76
no kobitki ,bylam dzis w tym szptalu co to robia te kombinowane testy czyli krew +usg. poniewaz nie chcialam usg powiedziano mi ze nie ma sensu robic testu z krwi gdyz sa nie rzetelne . podyskutowalam i sie zabralam ,a teraz szukam prywatnych testow harmony ,nie mam ochoty sie stresowac z powodu czyjegos bledu albo falszywie pozytywnego testu co gorsza moze byc negatywny rowniez zafalszowany i badz tu madry [emoji16]. jak nic trzeba robic prywatnie.
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Lilly40
no kobitki ,bylam dzis w tym szptalu co to robia te kombinowane testy czyli krew +usg. poniewaz nie chcialam usg powiedziano mi ze nie ma sensu robic testu z krwi gdyz sa nie rzetelne . podyskutowalam i sie zabralam ,a teraz szukam prywatnych testow harmony ,nie mam ochoty sie stresowac z powodu czyjegos bledu albo falszywie pozytywnego testu co gorsza moze byc negatywny rowniez zafalszowany i badz tu madry [emoji16]. jak nic trzeba robic prywatnie.
Kurczę to nie fajnie nie wiadomo co robić
basiek76
nie jest zle, czlowiek w tym wieku wie na czym stoi i co jest grane wiec spokojnie do przodu. Bardziej ciekawi mnie plec dziecka ,bo jak wiadomo chore czy zdrowe matka kocha jednakowo testy tutaj niczego nie zmienia .[emoji8] buziaki i nie martwicie sie na zapas to i tak nic nie da ani nie pomoze .
nie jest zle, czlowiek w tym wieku wie na czym stoi i co jest grane wiec spokojnie do przodu. Bardziej ciekawi mnie plec dziecka ,bo jak wiadomo chore czy zdrowe matka kocha jednakowo testy tutaj niczego nie zmienia .[emoji8] buziaki i nie martwicie sie na zapas to i tak nic nie da ani nie pomoze .
Hej dziewczynki ja co raz bardziej jestem przerażona jak czytam o tych konowałach ginekologach w DE .W Polsce nigdy sie nie bałam idąc do lekarza czy kardiologa czy innego tutaj czuje wewnętrzny niepokój co jeden to lepszy...
reklama
basiek76
niestety kika tak jest chyba juz wszedzie, choc miejmy nadzieje ze gdzies tam sa jeszcze lekarze z prawdziwego zdarzenia i pomagaja. Prawda jest jednak fakt ze niby 21wiek a takie problemy , niby sprzet jest i powinno byc lepiej ,wyglada na to ze coraz lepiej napelniaja sie ich kieszenie, niz pomoc ludziom . osobiscie spedzilam troche zycia w szpitalach i mialam do czynienia z systemem ,sek w tym ze jesli potrzebujesz pomocy to niby ci pomagaja ,a tak na prawde to jak fatamorgana ,bo niby dlaczego tak wielu ludzi odchodzi na tamta strone, bo lekarz jest chroniony i to nie jego wina.
Podziel się: