reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Do dziewczyn ktore może o tym nie wiedźą-hormony tarczycy są w ciąży bardzo ważne dla rozwoju maluszka. Zwłaszcza chodzi o układ nerwowy. Moja endokrynolog mówiła że słabo się wyłapują z krwi więc powinno być ich przy zaburzeniach pracy tarczycy dużo dostarczane. Ja dostałam polecenie żeby od razu gdybym się zorientowałem że jesteśmy w ciąży zwiększyć dawkę.

Do dziewczyn ktore może o tym nie wiedźą-hormony tarczycy są w ciąży bardzo ważne dla rozwoju maluszka. Zwłaszcza chodzi o układ nerwowy. Moja endokrynolog mówiła że słabo się wyłapują z krwi więc powinno być ich przy zaburzeniach pracy tarczycy dużo dostarczane. Ja dostałam polecenie żeby od razu gdybym się zorientowałem że jesteśmy w ciąży zwiększyć dawkę.

Ja mam już setkę ... do niedawna miałam 25 ... zle się czułam i tak mi zwiększała po 25 i za każdym razem badania aż doszłam do 100 w jednej tabletce i to w ciągu paru miesięcy ...

Lilly40 ja też byłam do grudnia na setce. Zaczęła mi lekarka dawkować od 75 bo bylam wtedy w ciąży i mialam tsh 4,2. Tamtego malucha straciłam i myślałem że mi zmniejszy ale powiedziała że skoro chcemy się starać to lepiej żebym na takiej dawce została. I tak było przez kilka miesięcy a potem tsh znów miało kiepską wartość i dostałam setkę i tak już na tej setce ponad rok...

Basiek75 i z tej setki endokrynolog poleciła wskoczyć na 125 jak tylko zejdę.

Dziś badałam tsh i mam 1, 087 a w przyszłym tygodniu idę na wizytę to może mi zmniejszy? Bo norma dla kobiet w ciąży jest do 2,5.

Ostatnia edycja:
Lilly40 ja też byłam na setce.

Basiek75 i z tej setki endokrynolog poleciła wskoczyć na 125.

Dziś badałam tsh i mam 1, 087 a w przyszłym tygodniu idę na wizytę to może mi zmniejszy? Bo norma dla kobiet w ciąży jest do 2,5.

Supcio... dziękuje za podpowiedz popytamy w piątek

Dobrze Lilly ze idziesz do lekarza bo jak dla mnie to dziwne zeby w przeciagu kilku miesiecy tak sie zmieniała tarczyca...no ale to tylko moje skromne zdanie i kto wie czy wlasnie przez to nie masz hustawki hormonów a co za tym idzie problemy z zajsciem...ja typowo na tarczyce leków nie musze brac ale i tez co około 4 miesiecy badam sie u endo. bo wlasnie gin zasugerował mi juz to dawno ze tarczyca ma duze znaczenie.

reklama
Dobrze Lilly ze idziesz do lekarza bo jak dla mnie to dziwne zeby w przeciagu kilku miesiecy tak sie zmieniała tarczyca...no ale to tylko moje skromne zdanie i kto wie czy wlasnie przez to nie masz hustawki hormonów a co za tym idzie problemy z zajsciem...ja typowo na tarczyce leków nie musze brac ale i tez co około 4 miesiecy badam sie u endo. bo wlasnie gin zasugerował mi juz to dawno ze tarczyca ma duze znaczenie.

Spokojnie annauelle zaraz będzie piąteczek wszystkiego się dowiemy .... myśle ze z moja tarczycą nie jest tak zle ... mam tylko czasem kołatanie serducha po za tym wszystko jest ok

Do góry