reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
Do dziewczyn ktore może o tym nie wiedźą-hormony tarczycy są w ciąży bardzo ważne dla rozwoju maluszka. Zwłaszcza chodzi o układ nerwowy. Moja endokrynolog mówiła że słabo się wyłapują z krwi więc powinno być ich przy zaburzeniach pracy tarczycy dużo dostarczane. Ja dostałam polecenie żeby od razu gdybym się zorientowałem że jesteśmy w ciąży zwiększyć dawkę.

Do dziewczyn ktore może o tym nie wiedźą-hormony tarczycy są w ciąży bardzo ważne dla rozwoju maluszka. Zwłaszcza chodzi o układ nerwowy. Moja endokrynolog mówiła że słabo się wyłapują z krwi więc powinno być ich przy zaburzeniach pracy tarczycy dużo dostarczane. Ja dostałam polecenie żeby od razu gdybym się zorientowałem że jesteśmy w ciąży zwiększyć dawkę.

Ja mam już setkę ... do niedawna miałam 25 ... zle się czułam i tak mi zwiększała po 25 i za każdym razem badania aż doszłam do 100 w jednej tabletce i to w ciągu paru miesięcy ...

Lilly40 ja też byłam do grudnia na setce. Zaczęła mi lekarka dawkować od 75 bo bylam wtedy w ciąży i mialam tsh 4,2. Tamtego malucha straciłam i myślałem że mi zmniejszy ale powiedziała że skoro chcemy się starać to lepiej żebym na takiej dawce została. I tak było przez kilka miesięcy a potem tsh znów miało kiepską wartość i dostałam setkę i tak już na tej setce ponad rok...

Basiek75 i z tej setki endokrynolog poleciła wskoczyć na 125 jak tylko zejdę.

Dziś badałam tsh i mam 1, 087 a w przyszłym tygodniu idę na wizytę to może mi zmniejszy? Bo norma dla kobiet w ciąży jest do 2,5.

Ostatnia edycja:
Lilly40 ja też byłam na setce.

Basiek75 i z tej setki endokrynolog poleciła wskoczyć na 125.

Dziś badałam tsh i mam 1, 087 a w przyszłym tygodniu idę na wizytę to może mi zmniejszy? Bo norma dla kobiet w ciąży jest do 2,5.

Supcio... dziękuje za podpowiedz popytamy w piątek

Dobrze Lilly ze idziesz do lekarza bo jak dla mnie to dziwne zeby w przeciagu kilku miesiecy tak sie zmieniała tarczyca...no ale to tylko moje skromne zdanie i kto wie czy wlasnie przez to nie masz hustawki hormonów a co za tym idzie problemy z zajsciem...ja typowo na tarczyce leków nie musze brac ale i tez co około 4 miesiecy badam sie u endo. bo wlasnie gin zasugerował mi juz to dawno ze tarczyca ma duze znaczenie.

reklama
Dobrze Lilly ze idziesz do lekarza bo jak dla mnie to dziwne zeby w przeciagu kilku miesiecy tak sie zmieniała tarczyca...no ale to tylko moje skromne zdanie i kto wie czy wlasnie przez to nie masz hustawki hormonów a co za tym idzie problemy z zajsciem...ja typowo na tarczyce leków nie musze brac ale i tez co około 4 miesiecy badam sie u endo. bo wlasnie gin zasugerował mi juz to dawno ze tarczyca ma duze znaczenie.

Spokojnie annauelle zaraz będzie piąteczek wszystkiego się dowiemy .... myśle ze z moja tarczycą nie jest tak zle ... mam tylko czasem kołatanie serducha po za tym wszystko jest ok

Do góry