reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Witajcie kobiety. Mam 45 lat i chciałabym urodzić dziecko. Wiem, że to dość późno, ale widzę, że jesteście w podobnym wieku. Mam kilka pytań:
- czy trzeba taką ciążę od początku suplementować lekami?
- czy w ogóle udało się Wam naturalnie zajść w ciążę w ty wieku?
- jak zniosłyście ciążę?

Witaj Ewaska:) ja nie brałam żadnej suplementacji przed ciążą, dopiero wtedy gdy odkryłam że jestem w stanie błogosławionym- folik, minerały i jodit zalecany przez endokrynologa.
Mam za to pewne spostrzeżenia na temat oleju lnianego- piłam go 3 miesiące i odnoszę wrażenie że poprawił pracę moich jajników. Bardziej odczuwałam owulację, skróciły mi się miesiączki z 8 dni do 6-7. I myślę że ułatwiło mi to zajście bo po około 3-4 latach starań i dwóch stratach odpuściliśmy sobie i dostaliśmy niespodziankę.
Ciążę znoszę bardzo dobrze fizycznie ale u mnie dopiero 7 tygodni.

reklama
Brumba ,dopiero co bylam tak jak ty w 7 tyg i faktycznie tak jak piszesz czlowiek liczyl kazdy dzien ,stres przy tym jest bardzo dobrze cie rozumie i chyba wiekszosc z nas to przechodzila . Na pewno bedzie dobrze ,inaczej byc nie moze[emoji8], na szczescie po 13tyg to juz leci szybciej[emoji4]. Buziaki i szczesliwego nowego roku 2018 gdyby mnie wciagnela impreza domowa w lozku z telewizorem[emoji23].

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ech to byle do 13 tygodnia:)
Też myślę że musi być dobrze- to takie błogosławieństwo dla nas po trudnościach małżeńskich. Dzięki za wsparcie. Buziaki.

Ja też życzę Wszystkim Nam w Nowym Roku jak najwięcej pomyślnych wydarzeń i wiadomości :-) :)

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za szybkie odpowiedzi. Nie znana jest przyczyna poronienia. Nie robiłam też żadnych badań. Idę do ginekologa 8 stycznia i wszystkiego się dowiem. Obawiam się, że moje cykle choć regularne, to jednak są w dużej mierze bezowulacyjne. Jednak jakoś zaszłam w ciążę, tyle, że dość szybko się skończyła.
Czy uda mi się znowu zajść w ciążę? Czy ją donoszę?
Wiem, że jestem dość stara...
dość stara to żona prezydenta Francji jest :)

Witam dziewczyny!:)
Na imię mam Ania, lat 43. .Mama 24 latki i 14 latka.Obecnie jestem w niezaplanowanej i niespodziewanej ciąży 9/10 tc o której dowidziałam się dwa dni temu. Milo mi będzie jak przyjmiecie mnie do grona 40 letnich mamuś ,tym bardziej ,że nie do końca potrafię się odnaleźć w zaistniałej sytuacji....od 2 dni o niczym innym nie myślę jak tylko o tym jak to będzie ..czy dam sobie rade mając 43 lata itd...:szok::unsure:

010igywlresq59rq.png

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Cię serdecznie i gratuluję:)
Jestem Twoją imienniczką:) Ale niespodziankę dostałaś na nowy rok.
Ja jutro zacznę 8 tydzień i też była to dla nas niespodzianka ale nie tak wielka jak u Ciebie bo my kilka lat się staraliśmy bezskutecznie i wtedy gdy zarzuciliśmy starania bum;)
Ja będę mieć 42 lata jak urodzę. Będziemy mieć przybliżony termin porodu. Oczywiście że damy radę! Kto jak nie my- mamy po 40stce:-D
Rozgość się w naszym gronie, napewno niebawem poczujesz się lepiej:)

Ostatnia edycja:
Do góry