reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Witam dziewczyny!:)
Na imię mam Ania, lat 43. .Mama 24 latki i 14 latka.Obecnie jestem w niezaplanowanej i niespodziewanej ciąży 9/10 tc o której dowidziałam się dwa dni temu. Milo mi będzie jak przyjmiecie mnie do grona 40 letnich mamuś ,tym bardziej ,że nie do końca potrafię się odnaleźć w zaistniałej sytuacji....od 2 dni o niczym innym nie myślę jak tylko o tym jak to będzie ..czy dam sobie rade mając 43 lata itd...:szok::unsure:

Witamy Cie serdecznie ,melduj co tam na froncie ciazowym

010igywlresq59rq.png
Na imię mam Ania, lat 43. .Mama 24 latki i 14 latka.Obecnie jestem w niezaplanowanej i niespodziewanej ciąży 9/10 tc o której dowidziałam się dwa dni temu. Milo mi będzie jak przyjmiecie mnie do grona 40 letnich mamuś ,tym bardziej ,że nie do końca potrafię się odnaleźć w zaistniałej sytuacji....od 2 dni o niczym innym nie myślę jak tylko o tym jak to będzie ..czy dam sobie rade mając 43 lata itd...:szok::unsure:

010igywlresq59rq.png

reklama

010igywlresq59rq.png

Witaj Aniu i czuj się jak u siebie .... ja tez mam tyle latek co Ty ale my dopiero zaczynamy .... mimo strachu obaw i wątpliwości podjęliśmy decyzje ze chcemy spróbować żeby później nie żałować ze już jest za późno .... wiec ciesz się chwilą i nie martw się damy radę ;-)

010igywlresq59rq.png

Witaj, masz super niespodziankę :)
Dlaczego miała byś sobie nie poradzić? Doświadczenie już masz, a reszta przyjdzie :)

Witam Cię serdecznie i gratuluję:)
Jestem Twoją imienniczką:) Ale niespodziankę dostałaś na nowy rok.
Ja jutro zacznę 8 tydzień i też była to dla nas niespodzianka ale nie tak wielka jak u Ciebie bo my kilka lat się staraliśmy bezskutecznie i wtedy gdy zarzuciliśmy starania bum;)
Ja będę mieć 42 lata jak urodzę. Będziemy mieć przybliżony termin porodu. Oczywiście że damy radę! Kto jak nie my- mamy po 40stce:-D
Rozgość się w naszym gronie, napewno niebawem poczujesz się lepiej:)

Brumba Aniu , dziękuje serdecznie zarówno za miłe słowa przywitania ,otuchy jak i gratulacje.Tobie również GRATULUJE:) i życzę zdrowie dla Ciebie i maluszka .To wielkie szczęście po kilku latach starań i wyczekiwań dowiedzieć się ,że szczęście bije tak blisko naszego serca :).

Witaj Aniu i czuj się jak u siebie .... ja tez mam tyle latek co Ty ale my dopiero zaczynamy .... mimo strachu obaw i wątpliwości podjęliśmy decyzje ze chcemy spróbować żeby później nie żałować ze już jest za późno .... wiec ciesz się chwilą i nie martw się damy radę ;-)

Lilly ! ,dziękuje za ciepłe słowa:) .Oczywiście również i Tobie Gratuluje ! życząc zdrówka dla Ciebie i maluszka .Fajnie ,że wokół jest tyle życzliwych i miłych osób:) dziękuje dziewczyny :*

Witaj, masz super niespodziankę :)
Dlaczego miała byś sobie nie poradzić? Doświadczenie już masz, a reszta przyjdzie :)

ewkamm ! niespodzianka super szczególnie dla mojego męża który jest w niebo wzięty na sama myśl o dziecku ..:)Nie boje się o doświadczenie ,mam 24 letnią córkę Kasię która w w poprzednim roku zachorowała na białaczkę i jest świeżo po przeszczepie ,dwoje wnuków :-D 3 letniego Oliviera i 2 letnią Kornelię ,i 14 letniego buntownika Adriana :-D. Jestem w drugim związku i praktycznie swoje dzieci wychowałam sama ,bo poprzedni partner pomimo odpowiedniego wieku i wykształcenia był całkowicie nie przystosowany do życia w rodzinie .Od 6 lat jestem w małżeństwie z mężczyzna o 11 lat młodszym i wbrew opinii otoczenia ,że wzięłam sobie 3 dziecko na wychowanie , mąż mój nie jednokrotnie wykazał się większą dojrzałością opiekuńczością i miłością niż nie jeden mój równolatek ,zarówno jak i w stosunku co do Mnie ,tak i do moich dzieci i wnuków.Mieszkamy w Niemczech ,oboje pracujemy mamy stabilną sytuacje materialną . Boje się raczej o przebieg ciąży .Mam już swoje lata trochę kłopotów zdrowotnych z sercem .Obawiam się o zdrowie maluszka .Nie pale ,nie pije odżywiam się dobrze ,ale głupie myśli krążą mi po głowie od dnia kiedy się dowiedziałam o ciąży .Świetnie ,że jest takie forum ,gdzie są kobiety w takiej samej sytuacji ,pełne szczęścia ,nadziei i optymizmu z którymi można porozmawiać.:) Dziękuje dziewczyny .:)

010igywlresq59rq.png
Witaj Aniu i przedewszystkim szczesliwego Nowego Roku a jak czytam to szczesliwy bedzie witaj wśród nas. Strasznie sie cieszę że jest nas coraz wiecej. Mam na imie Edyta mam 41 lat i jutro ide na pierwsza wizytę. Trzymam za Ciebie i dzidzie kciuki. Gratulacje.

reklama
Witaj Aniu i przedewszystkim szczesliwego Nowego Roku a jak czytam to szczesliwy bedzie witaj wśród nas. Strasznie sie cieszę że jest nas coraz wiecej. Mam na imie Edyta mam 41 lat i jutro ide na pierwsza wizytę. Trzymam za Ciebie i dzidzie kciuki. Gratulacje.

Witam Edytko ,dziękuje i wzajemnie dla Ciebie również samych wspaniałości w tym roku :)Ja również Tobie Gratuluje i ciesze się Twoim szczęściem:) .Skoro jutro pierwsza wizyta ,to czekamy na pozytywne wiadomości i szczegóły :) ściskam cieplutko

Do góry