reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

jedyna linia, dla kobiet w ciąży to co znam to np pre na len, piszę tak to może nie uzna tego za spam :)
dziś jest 100 razy lepiej niż wczoraj, gorączka już tylko 37 z haczykiem, więc żyję :)
stwierdzam, że chyba najbardziej pomógł sok z cebuli :)

reklama
Agu, Twoja młoda jest identyczna jak była moja starsza 20 - latka kiedy się urodziła, non stop chciała być przy cycku, byłam tym trochę zmęczona.
U mnie samopoczucie bardzo dobre, czuję przypływ energii i kompletuje wyprawkę dla małej :) To już 23 tydzień :) Jesteśmy po badaniu połówkowym i wszystko jest w porządku:) Chociaż w sobotę najadłam się trochę strachu bo prawie cały dzień, z przerwami czułam takie ciągnięcie w podbrzuszu, nie wiedziałam co się dzieje czy to macica się rozciąga? Nie miałam tak wcześniej ... Tak się denerwowałam że nie mogłam w nocy spać, chociaż w nocy już mi przeszło i wczoraj też już nic się nie działo. Dziewczyny miała któraś z Was coś takiego?

Hej dziewczyny :)
Ewkamm linia *spam* dla kobiet w ciązy i dla karmiących. w 14 tygodniu ciąży uratowałam się tym przed grypą i ostatnio zwalczyłam mega- przeziębienie. Udało mi się nawet nie zarazić Magdalenki.

Pitu-pitu no zazdroszczę. U nas ciągła bonanza :) Młoda karmi się co dwie godziny, trzy godziny luzu to już święto i jest ostatnio nieodkładalna, wszystko parzy w tyłek, tylko ręce są super. Zatem poznaję wszelkie uroki macierzyństwa, bo moja starsza córka była niemowlakiem prawie niezauważalnym mimo kolki :D. I powiem Ci, że jestem tym stanem zachwycona mimo, że chodzę na rzęsach (glupia baba po 40 ;) )
mamciachlopcow gratulacje. Powoli dojdziesz do siebie, a takie dwa cudeńka to radość niesmowita.

Anika jak samopoczucie?
u mnie pomogła chusta na takie nieodkładanie, jak masz możliwość to próbuj nosić małą w chuście :)

Agu, Twoja młoda jest identyczna jak była moja starsza 20 - latka kiedy się urodziła, non stop chciała być przy cycku, byłam tym trochę zmęczona.
U mnie samopoczucie bardzo dobre, czuję przypływ energii i kompletuje wyprawkę dla małej :) To już 23 tydzień :) Jesteśmy po badaniu połówkowym i wszystko jest w porządku:) Chociaż w sobotę najadłam się trochę strachu bo prawie cały dzień, z przerwami czułam takie ciągnięcie w podbrzuszu, nie wiedziałam co się dzieje czy to macica się rozciąga? Nie miałam tak wcześniej ... Tak się denerwowałam że nie mogłam w nocy spać, chociaż w nocy już mi przeszło i wczoraj też już nic się nie działo. Dziewczyny miała któraś z Was coś takiego?
Tak. Kiedy mówiłam o tym ginekologowi to powiedział, że to rozciąga się macica,a dziecko obrocone jest juz główka w dół i stad takie uczucie zwłaszcza w pozycji stojącej. Tez się martwiłam. Odpoczywaj. Nie chodź za dużo, nie forsuj się. Zwolnij.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

U nas jutro stukna chlopcom 2 tygodnie :) sielanka trwa. Spia, rozgladaja sie, jedza i przewijaja. Dobrze, ze jest ich dwoch, bo siostry sie o nich zabijaja. Garna sie do przebierania, noszenia, tulenia. Tylko nie do przewijania :) a ja jestem w malych zakochana i nie czuje, ze jest wiecej roboty przy dwojce, to na pewno kwestia, ze to 3 i 4 dziecko, no i ze mam taka pomoc :) czas moglby teraz sie zatrzymac.

kurcze chrzaszczyk tylko pozazdrościć, ja siedzę jak na Minow dopiero 7tydz ,tyle sie naczytalam ze boje sie każdego tyg czy coś sie nie wydazy, z reszta mialam poronienie poprzednio wiec staram się jeszcze nie nastawiam, choć chcialabym sie cieszyć to jednak sie boje i czekam. wam kochani duzo zdrowka i niech rosna ,wrzuć czasem jakas fote [emoji7]dla pocieszenia serca. buziaki

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas jutro stukna chlopcom 2 tygodnie :) sielanka trwa. Spia, rozgladaja sie, jedza i przewijaja. Dobrze, ze jest ich dwoch, bo siostry sie o nich zabijaja. Garna sie do przebierania, noszenia, tulenia. Tylko nie do przewijania :) a ja jestem w malych zakochana i nie czuje, ze jest wiecej roboty przy dwojce, to na pewno kwestia, ze to 3 i 4 dziecko, no i ze mam taka pomoc :) czas moglby teraz sie zatrzymac.
Super. Zazdroszcze, że masz iuz maluchy przy sobie i możesz je utulic. Przede mna jeszcze trzy miesiące.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry