reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Annauelle ale test nie wykryje np ciąży biochemicznej czasem kreska się pojawia ale beta hcg już spada i ta kreska jest słaba nie staje się wyrazista tylko blednie w tym jest problem Nawet najwyższej jakości testy nie powiedzą jak rozwija się ciąża mogą tylko wykryć bardzo wczesna ciążę ale w tej chwili wydaje mi się że wszystkie testy u nas też są wysokiej jakości

Ostatnia edycja:
reklama
No to nie wiem ja nie mialam takich incydentów a i moze niewiele sie znam...jak zaszłam w ciaze z bliznietami tez tak miałam...tylko cien i blada nawet nie kreska...malo tego gin twierdzil ze nie ma ciazy tylko jakas narosl...w kazdym bądz razie zycze Ivonece jak najlepiej ;)

Ale naprodukowałyście stron :) aż miło poczytać. Pitu-pitu ku własnemu zdziwieniu pomimo początków anemii czuję się bardzo dobrze. Początek szóstego miesiąca z dużą dawką energii. A ponieważ jestem na zwolnieniu więc sprzatam bez opamiętania, porządkuję ogródek (z tym gorzej bo przy nachylaniu boli kręgosłup, a przykucanie czy klękanie sprawia, że potem nie mogę wstać :))) Mam już naprawde spory brzuch i czuję, że więzadła wszelkie bardzo mi się poluzowały.

Moja 11-letnia córeczka codziennie przemawia do brzucha, całuje i przytula. Cieszę się z tej zmiany, bo na początku była niezadowolona. oczywiście jest zazdrosna i ma wielkie obawy, szczególnie w stosunku do mojego męża. Boi się, że jak będzie miał "swoją" córkę to już nie będzie jej tak kochał jak teraz. Ale myślę, że z czasem te jej wątpliwości rozwieją się same.

Annauelle, trzymam kciuki za Was :)

Ja tez po wizycie u gina. wszystko ok. krew troche slaba ale to juz chyba norma, dala suplementy. Poza tym - podobnie jak Agu76 - brzuch juz troche spory i utrudnia codzienne czynnosci. Raz jest wiecej energi raz gorszy dzien, ale w sumie to czuje sie niezle. Tez zaczynamy mowic malemu, ze dzidzia jest w brzuchu, powtarza to jak najety, ale czy rozumie? :) Co do testow to w moim przypadku roznie z tym bylo, raz nie wychodzily, wiec zaczelam robic beta hcg. Raz mi tez wyszedl wynik , ze jakby w ciazy, ale do powtorzenia. Za tydzien zaczelam krwawic i nie wiedzialam co sie dzieje. Na rejonie nie bylo lekarzy, trafilam do szpitala, powtorzyli beta, spadlo, wiec to byl falszywy alarm i zwyczjany okres. Wiec wszystkim testujacym zycze cierpliwosci i oczywiscie sukcesow:)

CUkier u mnie wyszedl w normie, ale gorna granica - nic mi nie powiedziala doktorka, ale domniemuje ze nadal mam trzymac sie tej diety. Waga od poczatku ciazy mi sie utrzymuje, a polozna mnie pytala, czy przypadkiem sie nie glodze . Wiec tlumacze, ze poprzednio mialam zdiagnozowana cukrzyce, że kazali mi trzymac diete, nic slodkiego, nie wszystkie owoce, itd, szalu z menu nie ma:). A jak jest u was z apetytem? i samopoczuciem? Pozdrawiam

Leda apetyt mam spory, ale młoda dość wysoko siedzi, więc żołądek mam mocno zmniejszony i dużo zjeść nie mogę. staram się jeść często małe ilości. No i dietę raczej lekkostrawną bo mam potworną zgagę. Gin przepisał mi renni, na szczęście pomaga. Powiedzcie mi jak to jest z położnymi, ostatnio jedna z koleżanek powiedziała, ze teraz wizyta z położną przed porodem jest obligatoryjna. 11 lat temu ani razu położnej na oczy nie widziałam, poza pobytem w szpitalu, więc nie wiem jak to jest teraz.

cieszę się dziewczyny, że u was wszystko ok [emoji846]
u mnie chwilowy spadek formy, przeziębienie jakieś nieprzyjemne mnie dopadło i leżę od soboty, poza tym ja też dość sporo energii mam ostatnio choć brzuszek spory się robi [emoji6]
wieczory są najgorsze bo ciężko mi się już oddycha, ale w ciągu dnia jest ok
dostałam opr od gina, że 0,5kg za dużo przytyłam, a ja się śmiałam że chyba 5 za dużo? [emoji23] mam przykaz nie przytyć więcej niż 2kg do następnej wizyty czyli do 03.07! [emoji33] nie wiem, chyba jakieś czarodziejskie moce czas odpalić [emoji6]
swoją drogą w poprzedniej ciąży do 23 tyg. przytyłam ok. 1,5kg... [emoji849]
młody szaleje w brzuchu i rzadko kiedy daje mi odetchnąć, skopie każdego kto położy rękę na brzuchu, zero respektu dla starszych [emoji39]
w przyszłym tygodniu robię glukozę, ciekawa jestem wyników

do mnie położne przychodziły po porodzie, sprawdzały jak pępuszek i generalnie czy z dzieckiem ok, czy przybiera na wadze etc.

idę zakopać się znowu pod kołdrę i przytulić Apapik [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Najwazniejsze Kobietki ze dzidzie sie rozwijają prawidłowo a mamausie dobrze sie czuja :)
Ja niestety za dwa dni @ brzuch boli i piersi jak zawsze wiec znowu lipa...
Powiedzcie mi czy castangus obniza poziom prolaktyny czy tak naprawde co on daje dla organizmu?

reklama
Do góry