reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Annauelle ale test nie wykryje np ciąży biochemicznej czasem kreska się pojawia ale beta hcg już spada i ta kreska jest słaba nie staje się wyrazista tylko blednie w tym jest problem Nawet najwyższej jakości testy nie powiedzą jak rozwija się ciąża mogą tylko wykryć bardzo wczesna ciążę ale w tej chwili wydaje mi się że wszystkie testy u nas też są wysokiej jakości

Ostatnia edycja:
reklama
No to nie wiem ja nie mialam takich incydentów a i moze niewiele sie znam...jak zaszłam w ciaze z bliznietami tez tak miałam...tylko cien i blada nawet nie kreska...malo tego gin twierdzil ze nie ma ciazy tylko jakas narosl...w kazdym bądz razie zycze Ivonece jak najlepiej ;)

Ale naprodukowałyście stron :) aż miło poczytać. Pitu-pitu ku własnemu zdziwieniu pomimo początków anemii czuję się bardzo dobrze. Początek szóstego miesiąca z dużą dawką energii. A ponieważ jestem na zwolnieniu więc sprzatam bez opamiętania, porządkuję ogródek (z tym gorzej bo przy nachylaniu boli kręgosłup, a przykucanie czy klękanie sprawia, że potem nie mogę wstać :))) Mam już naprawde spory brzuch i czuję, że więzadła wszelkie bardzo mi się poluzowały.

Moja 11-letnia córeczka codziennie przemawia do brzucha, całuje i przytula. Cieszę się z tej zmiany, bo na początku była niezadowolona. oczywiście jest zazdrosna i ma wielkie obawy, szczególnie w stosunku do mojego męża. Boi się, że jak będzie miał "swoją" córkę to już nie będzie jej tak kochał jak teraz. Ale myślę, że z czasem te jej wątpliwości rozwieją się same.

Annauelle, trzymam kciuki za Was :)

Ja tez po wizycie u gina. wszystko ok. krew troche slaba ale to juz chyba norma, dala suplementy. Poza tym - podobnie jak Agu76 - brzuch juz troche spory i utrudnia codzienne czynnosci. Raz jest wiecej energi raz gorszy dzien, ale w sumie to czuje sie niezle. Tez zaczynamy mowic malemu, ze dzidzia jest w brzuchu, powtarza to jak najety, ale czy rozumie? :) Co do testow to w moim przypadku roznie z tym bylo, raz nie wychodzily, wiec zaczelam robic beta hcg. Raz mi tez wyszedl wynik , ze jakby w ciazy, ale do powtorzenia. Za tydzien zaczelam krwawic i nie wiedzialam co sie dzieje. Na rejonie nie bylo lekarzy, trafilam do szpitala, powtorzyli beta, spadlo, wiec to byl falszywy alarm i zwyczjany okres. Wiec wszystkim testujacym zycze cierpliwosci i oczywiscie sukcesow:)

CUkier u mnie wyszedl w normie, ale gorna granica - nic mi nie powiedziala doktorka, ale domniemuje ze nadal mam trzymac sie tej diety. Waga od poczatku ciazy mi sie utrzymuje, a polozna mnie pytala, czy przypadkiem sie nie glodze . Wiec tlumacze, ze poprzednio mialam zdiagnozowana cukrzyce, że kazali mi trzymac diete, nic slodkiego, nie wszystkie owoce, itd, szalu z menu nie ma:). A jak jest u was z apetytem? i samopoczuciem? Pozdrawiam

Leda apetyt mam spory, ale młoda dość wysoko siedzi, więc żołądek mam mocno zmniejszony i dużo zjeść nie mogę. staram się jeść często małe ilości. No i dietę raczej lekkostrawną bo mam potworną zgagę. Gin przepisał mi renni, na szczęście pomaga. Powiedzcie mi jak to jest z położnymi, ostatnio jedna z koleżanek powiedziała, ze teraz wizyta z położną przed porodem jest obligatoryjna. 11 lat temu ani razu położnej na oczy nie widziałam, poza pobytem w szpitalu, więc nie wiem jak to jest teraz.

cieszę się dziewczyny, że u was wszystko ok [emoji846]
u mnie chwilowy spadek formy, przeziębienie jakieś nieprzyjemne mnie dopadło i leżę od soboty, poza tym ja też dość sporo energii mam ostatnio choć brzuszek spory się robi [emoji6]
wieczory są najgorsze bo ciężko mi się już oddycha, ale w ciągu dnia jest ok
dostałam opr od gina, że 0,5kg za dużo przytyłam, a ja się śmiałam że chyba 5 za dużo? [emoji23] mam przykaz nie przytyć więcej niż 2kg do następnej wizyty czyli do 03.07! [emoji33] nie wiem, chyba jakieś czarodziejskie moce czas odpalić [emoji6]
swoją drogą w poprzedniej ciąży do 23 tyg. przytyłam ok. 1,5kg... [emoji849]
młody szaleje w brzuchu i rzadko kiedy daje mi odetchnąć, skopie każdego kto położy rękę na brzuchu, zero respektu dla starszych [emoji39]
w przyszłym tygodniu robię glukozę, ciekawa jestem wyników

do mnie położne przychodziły po porodzie, sprawdzały jak pępuszek i generalnie czy z dzieckiem ok, czy przybiera na wadze etc.

idę zakopać się znowu pod kołdrę i przytulić Apapik [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Najwazniejsze Kobietki ze dzidzie sie rozwijają prawidłowo a mamausie dobrze sie czuja :)
Ja niestety za dwa dni @ brzuch boli i piersi jak zawsze wiec znowu lipa...
Powiedzcie mi czy castangus obniza poziom prolaktyny czy tak naprawde co on daje dla organizmu?

reklama
Do góry