reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Dobry wieczór, mam na imię Kinga, 43 lata i jestem w 6 tygodniu ciąży. Pierwsza ciąża.
Dwa testy pozytywne, wizyta w piątek u ginekologa. Najpierw niedowierzanie, później szok, który jeszcze mnie trzyma. Chciałabym się zacząć cieszyć ale jestem przerażona :( i w ogóle nie przygotowana - ani fizycznie, ani psychicznie. Mam nadzieje, że to tylko chwilowa panika. Pozdrawiam ciepło i liczę na cenne wskazówki, rady.

KInga witamy w gronie :) Szok przejdzie jak zobaczysz dziecko na ekraniku u lekarza w gabinecie :).
Ja też 42 letnia ale to moje 3 dziecko. Syn lat 20, córka 8. Czekam od tygodnia na rezultat badania NIFTY na mongolizm itp ;( Lekarz ma mi wysłać rezultat sms-em. Za każdym razem jak przychodzi mi wiadomość jestem w stresie ;(
Pozdrawiam i trzymaj się i tak jak pisze NIEUFNA rób badania!

reklama
Witam Was wszystkie :)
Podczytuje Was czasami bo mam w tym roku 40 a bardzo chcę mieć drugie dziecko. Mam synka 8-letniego i jest dla mnie wszystkim. Od 4 lat walcze bo jestem po dwóch poronieniach i ciąży biochemicznej ale nie poddaje się jeszcze chociaż chwilami brakuje mi już sił.
Najbardziej boję się wad genetycznych bo na to nie ma się wpływu.
Pozdrawiam.

Edit. Piszę z dziewczynami na forum Poronienia nawykowe

Avita Ja też po wielu poronieniach, w tym jedno 4 lata temu w 17 tc :( Bardzo tragiczne.
My też próbowaliśmy przez ostatnie 3 lata. W końcu po tym czasie mi też zabrakło sił, odpuściłam sobie
i nagle zaszlam w ciąże, w dodatku jej nie poronilam (tak jak kilka poprzednich w 7tc). Teraz jestem w 12tc i nadal nie wiem na czym stoję, jestem trochę w szoku i nie wierzę, ze tak daleko zabrnelismy tym razem...
Czekam na wynik badania genetycznego też z wielkim stresem, ale co ma być to będzie i muszę się tego trzymać!

Saranta dziękuję dajesz mi nadzieję! Jak tylko będę w ciąży dołącze do Was bo w tej chwili to wątek o poronieniach jest dla mnie niestety.
Jak bardzo bym chciała być już w Wami !!!!!! Może się uda!!!
Pozdrawiam Was wszystkie! :)

nieufna ja po terminie ale tak było z wszystkimi moimi porodami więc nie wiem czy wiek ma znaczenie
Dziękuję za odpowiedź.. A długo po terminie? Bo mi lekarz powiedział, że w dniu porodu, jak się nic nie będzie działo, mam się zgłosić do szpitala (łożysko się szybciej starzeje).

Mi tez kazali się. zgłosić w dniu terminu zrobili USG i kazali przyjść za tydzień .No i jak za tydzień wróciłam poród wywoływali .Bo ilośc wód płodowych była już mała .

Przede wszystkim spokój :)
Jestem rocznik 73, za miesiąc rodzę drugie dziecię, ale różnica jest 18 lat, więc to jak pierwsze;) Z moją córcią wszystko ok.
Przede wszystkim rób wszystkie badania, między 12 a 14 tygodniem pierwsze prenatalne, potem kolejne. Nawet jak Ci te pierwsze wyjdzie ok, jak u mnie to ja jeszcze dla spokoju zrobiłam test Nifty. Wiek to nie wyrok tylko statystyki. Jakby co pytaj, w miarę możliwości pomogę. Z jakiego miasta jesteś?
Nieufna, jestem z Warszawy. Wiem, że wiek to nie wyrok i powoli, po cichu zaczynam się cieszyć mimo przerażenia :) Badania dobre, usg pierwsze - obraz prawidłowy. Za miesiąc pierwsze badanie prenatalne. Muszę przestać się martwić na zapas :))) pracuję nad tym.
Jak to mówią odmładzasz się koleżanko fundując sobie dziecię :))) Super, ze z małą wszystko ok ! Pozdrawiam ciepło i mam nadzieje do usłyszenia. Masz już wybrane imię ?

Nieufna, jestem z Warszawy. Wiem, że wiek to nie wyrok i powoli, po cichu zaczynam się cieszyć mimo przerażenia :) Badania dobre, usg pierwsze - obraz prawidłowy. Za miesiąc pierwsze badanie prenatalne. Muszę przestać się martwić na zapas :))) pracuję nad tym.
Jak to mówią odmładzasz się koleżanko fundując sobie dziecię :))) Super, ze z małą wszystko ok ! Pozdrawiam ciepło i mam nadzieje do usłyszenia. Masz już wybrane imię ?
Tak, Wiktoria:)
To jak jesteś z Warszawy polecam USG Agatowa, świetni lekarze z certyfikatami. Ja tam robiłam 3 prenatalne. Pierwsze miałam na nfz w Bielańskim, drugie w Łodzi u dr Dudarewicza. Wszystkie wyszły prawidłowe, ale dla pewności zrobiłam jeszcze Nifty, bo lubię być pewną ;)

reklama
KInga witamy w gronie :) Szok przejdzie jak zobaczysz dziecko na ekraniku u lekarza w gabinecie :).
Ja też 42 letnia ale to moje 3 dziecko. Syn lat 20, córka 8. Czekam od tygodnia na rezultat badania NIFTY na mongolizm itp ;( Lekarz ma mi wysłać rezultat sms-em. Za każdym razem jak przychodzi mi wiadomość jestem w stresie ;(
Pozdrawiam i trzymaj się i tak jak pisze NIEUFNA rób badania!
Saranta, dziękuję za powitanie :) Już po pierwszym usg - szok nadal się utrzymuje. Na szczęście jest mniejszy. Czy lekarz skieruje mnie na badania NIFTY czy sama mam zrobić ? Kiedy takie badanie zrobić najlepiej ?. Pozdrawiam ciepło. K

Do góry