reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Witam Syla! Jeżeli chodzi o mnie to w szpitalu byłam w 26 tygodniu i tylko przez 5 dni. Na szczęście jest wszystko ok! Dzisiaj to już koniec 29 tygodnia. Na kiedy masz termin? Pozdrawiam.

reklama
hej, witam mamusie! Mam 41 na karku [emoji53] i ciaze 10 tygodniowa. 2 dzieci w wieku 20 i 8 lat. To bedzie pierwsze dziecko mojego partnera z ktorym jestem od 6 lat. 3 lata temu stracilismy powaznie zaawansowana ciaze przez zaniedbanie lekarza /nie leczona infekcja/. Rok temu przestalismy sie starac plus u mniej coraz to mniejsza ochota na seks. No i jest. W pewnym sensie wpadka. Cieszymy sie ale niestety.. mam duzego miesniaja i problemy z szyjka. Kazdego dnia boje sie isc do toalety [emoji53] ... Ale serce dzidzi bije i to mi dodaje otuchy... Test na mongolizm 30 maja... a potem oczekiwanie do 3 tyg na wynik... Pozdrawiam wszystkie mamy z deszczowej Belgii.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

hej, witam mamusie! Mam 41 na karku [emoji53] i ciaze 10 tygodniowa. 2 dzieci w wieku 20 i 8 lat. To bedzie pierwsze dziecko mojego partnera z ktorym jestem od 6 lat. 3 lata temu stracilismy powaznie zaawansowana ciaze przez zaniedbanie lekarza /nie leczona infekcja/. Rok temu przestalismy sie starac plus u mniej coraz to mniejsza ochota na seks. No i jest. W pewnym sensie wpadka. Cieszymy sie ale niestety.. mam duzego miesniaja i problemy z szyjka. Kazdego dnia boje sie isc do toalety [emoji53] ... Ale serce dzidzi bije i to mi dodaje otuchy... Test na mongolizm 30 maja... a potem oczekiwanie do 3 tyg na wynik... Pozdrawiam wszystkie mamy z deszczowej Belgii.

Gratulacje:*

Witam. Ja też mam 41 lat, tyle że to już 31 tydzień. Termin na koniec lipca! Oprócz ogromnego brzucha wszystko ok! Będzie dobrze, najtrudniejsze są pierwsze trzy miesiące! Potem z górki! Pozdrawiam.

Witam. Ja też mam 41 lat, tyle że to już 31 tydzień. Termin na koniec lipca! Oprócz ogromnego brzucha wszystko ok! Będzie dobrze, najtrudniejsze są pierwsze trzy miesiące! Potem z górki! Pozdrawiam.
Ah, jak ja Ci zazdroszcze. Chcialabym byc juz tak daleko. Niestety u mnie ciaza z problemami...
Pozdrawiam!

Dobry wieczór, mam na imię Kinga, 43 lata i jestem w 6 tygodniu ciąży. Pierwsza ciąża.
Dwa testy pozytywne, wizyta w piątek u ginekologa. Najpierw niedowierzanie, później szok, który jeszcze mnie trzyma. Chciałabym się zacząć cieszyć ale jestem przerażona :( i w ogóle nie przygotowana - ani fizycznie, ani psychicznie. Mam nadzieje, że to tylko chwilowa panika. Pozdrawiam ciepło i liczę na cenne wskazówki, rady.

Dobry wieczór, mam na imię Kinga, 43 lata i jestem w 6 tygodniu ciąży. Pierwsza ciąża.
Dwa testy pozytywne, wizyta w piątek u ginekologa. Najpierw niedowierzanie, później szok, który jeszcze mnie trzyma. Chciałabym się zacząć cieszyć ale jestem przerażona :( i w ogóle nie przygotowana - ani fizycznie, ani psychicznie. Mam nadzieje, że to tylko chwilowa panika. Pozdrawiam ciepło i liczę na cenne wskazówki, rady.
Przede wszystkim spokój :)
Jestem rocznik 73, za miesiąc rodzę drugie dziecię, ale różnica jest 18 lat, więc to jak pierwsze;) Z moją córcią wszystko ok.
Przede wszystkim rób wszystkie badania, między 12 a 14 tygodniem pierwsze prenatalne, potem kolejne. Nawet jak Ci te pierwsze wyjdzie ok, jak u mnie to ja jeszcze dla spokoju zrobiłam test Nifty. Wiek to nie wyrok tylko statystyki. Jakby co pytaj, w miarę możliwości pomogę. Z jakiego miasta jesteś?

reklama
Witam Was wszystkie :)
Podczytuje Was czasami bo mam w tym roku 40 a bardzo chcę mieć drugie dziecko. Mam synka 8-letniego i jest dla mnie wszystkim. Od 4 lat walcze bo jestem po dwóch poronieniach i ciąży biochemicznej ale nie poddaje się jeszcze chociaż chwilami brakuje mi już sił.
Najbardziej boję się wad genetycznych bo na to nie ma się wpływu.
Pozdrawiam.

Edit. Piszę z dziewczynami na forum Poronienia nawykowe

Ostatnia edycja:
Do góry