reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Dziekuje za mile przyjecie :)

Marbia ja swego czasu nakupowalam testow owulacyjnych, bo przy pierwszym nam baaaardzo pomogly, ale tym razem jakos tak nie przykladalismy sie do staran tz bardziej to bylo ok to nastepnym razem,a moze jednak juz nie i chyba dziecie na chmurce sie zirytowalo i postanowilo zdecydowac za nas ;)

Kurcze patrze na Wasze suwaczki i ja tu sie zastanawiam jak to bedzie z maluchem,. bo z pieluch dawno wyroslismy, a teraz sie zacznie od nowa, a tymczasem Wy juz macie dorosle dzieci to sobie wyobrazam jaki musialyscie miec niezly powrot do przeszlosci hehe

reklama
Z tymi dorosłymi dziećmi to były pieluchy tetrowe ja karmiłam piersią ale w razie co tylko bebiko do gotowania .Tetra przy pierworodnym " z pod lady".Ubranek mała paczka z zagranicy od rodziny .Polskie koszulki ,kaftaniki i koszmarne śpiochy.Teraz to luz blus wszystko czego dusza zapragnie więc mi akurat nie sprawiło dużego kłopotu powrót do pieluszek:-) :)

To prawda, życie z niemowlęciem jest o niebo łatwiejsze dziś niz 20 lat temu. Wciąż nie mogę się nacieszyć tych cudów technologii
Jak np skoczek do skakania, smoczki seiecące w nocy( łatwo znaleźć) specjalne siodełka do kąpieli, sterylizatory, kamera z dźwiękiem i pidczerwienią (big brother) ...
ach długo by wymieniać.
Heromina my nie mieliśmy żadnego problemu z poprzednia ciążą, ja wiem dokładnie kiedy owuluję ale nie zwracaliśmy na to uwagi, po prostu czerpaliśmy satysfakcję z przyjemności I tak jakoś wyszło Teraz tez tak zrobimy, nie ma presji więc przestaniemy sie tylko zabezpieczać i co będzie to będzie

Hej :)

Dobrze wiedzieć, że są inne mamy w podobnym wieku :)
Niedawno urodziłam moje pierwsze dziecko w wieku 38 lat, jestem mega szczęśliwa, że wszystko było i jest ok. W ciąży czułam się super, synek zdrowy. Jak tylko ogarnę się po cesarce, to trzeba będzie brać się z następnego malucha, pewnie urodzi się, jak będę miała 40 lat... Mam to szczęście, że wyglądam młodziej, niż wskazuje metryka (i mam młodszego męża ;) ).
Mam gdzieś tam z tyłu głowy myśl, czy będzie wszystko w porządku, ale odganiam ją. Bo będzie!

No właśnie co lekarz to inna opinia. Bedę robić usg macicy w celu sprawdzenia jak zrosła się macica od środka. Jeśli wszystko będzie ok działamy

reklama
Jeszcze 2 miesiące mi zostały i wszystko prawie zakupione. Teraz to łatwe - włączam neta i przynoszą pod drzwi :cool2: jest wszystko w zasięgu ręki i portfela, nie to co 19 lat temu, kiedy babcie decydowały a sklepy były 2 na krzyż... :happy: Dla mnie ta ciąża, to prawdziwa przyjemność. Zapisałam się gimnastykę dla kobiet w ciąży i jestem tam najstarsza:happy:ale nie wyglądam najgorzej:ninja2::-p

Do góry