reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Nie mam zmywarki, moja rodzina siedzi non stop w lodówce a gary ręcznie myję dwa razy dziennie i przelotem kubeczek po kawie. Trzeba mieć talent żeby siedzieć w zmywarce trzy razy dziennie, chyba że to zmywarka dla lalek :-D

reklama
Ja mam duza zmywarke I raz dziennie (przewaznie wieczorem) wlaczam pranie naczyn, zeby rano mi sie nie nudzilo I zebym mogla pochowac czyste naczynia do szafek I szufladek.

Zmywarka chodzi raz na 2 dni ale kubeczek myje ręcznie czy jakiś talerzyk teraz po długim odseparowaniu od urządzenia jak się zepsuła na święta BN tak dopiero tydzień czasu jak znów działa i został mi nawyk mycia jak oś takich po kawie itp na bieżąco .Foty z cyklu trzeci raz rozwalone kolanko 100_2437.jpg oraz świat po burzy niby ciepło ale nie do końca100_2425.jpg100_2421.jpg100_2416.jpg
Ollena odezwij się po zainstalowaniu w PL :-D
Czekam na M i idziemy zagłosować:tak:

Załączniki

• 100_2437.jpg
    100_2437.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 99
  • 100_2420.jpg
    100_2420.jpg
    41,3 KB · Wyświetleń: 88
  • 100_2425.jpg
    100_2425.jpg
    40,3 KB · Wyświetleń: 91
  • 100_2421.jpg
    100_2421.jpg
    52,6 KB · Wyświetleń: 88
  • 100_2416.jpg
    100_2416.jpg
    51,3 KB · Wyświetleń: 92
Azula - Panna Amelka jest poobijana jak rasowy łobuziak :-D
Podziwiam Cię za te rabatki, mnie się nawet nie chce posadzić kwiatków na balkonie :-(

Azula i Zoyka super macie dziewczyny :-D
Ja już po rozmowie z mamą i umówiłyśmy się jednak na składanie życzeń jutro :-p poplotkowałam z nią chwilkę ale oczywiście Filip już gnał do komputera a jako że Maciej w pracy to nie ma kto okiełznać młodego człowieka :-D
Przestało padać! Ollena zabrała ze sobą deszcze do PL hip hip hura :-D

Musi Ollena ląduję bo od północy nadciągnęły czarne burzowe chmury:-D:-D

Dziewczyny bardzo wydoroślały, Amelka rzeczywiście wyobijana:-D:-D

Hej!
Maks wstał rano, odmówił założenia pieluchy, ubrał się w majtki i co trzy minuty wrzeszczał "bla!" i pędził na nocnik. Siadał, mówił "psipsi..." potem kręcił głową, NIE, wstawał i za chwilę cała impreza od początku. No i jakoś tak za piętnastym podejściem udało się wysikać do nocnika! Ależ był z siebie dumny! Potem był sfrustrowany, bo jadąc spełniać obywatelski obowiązek wtłoczyliśmy go w pieluchę - w samochodzie się darł, że chce do kibla. Natychmiast po powrocie do domu pobiegł do nocnika, zasiadł na nim i nasikał!!!
Bardzo jestem dumna, bo widzę że pracuje nad tematem z dużym zaangażowaniem.
Poza tym zaczął się interesować liczeniem. Najbardziej lubi liczbę "tsy", ale dziś w ogóle był dzień liczenia wszystkiego: rąk, oczu, daktyli, nóg...

Azula - no tak... teraz takie poobijane kolana to będziesz oglądać przez kilka lat. Ale kitki fajne ma Amelka!
Zoyka - ale masz dorosłą córkę...
dziewczyny, trza jakiś zlot zrobić, zaprawdę. Ja chcę te dzieciory na żywo pooglądać, koniecznie!

Zmywarki nie mam, nad czym ubolewam. Ale chcę mieć i będę mieć!
Majuska - nie strasz czarnymi chmurami, Ty!
Anko - no ok, Tobie też się należy trochę pogody, ale następnym razem Ollenę trzeba tak wyprawić, żeby z jakimś międzylądowaniem leciała i ten deszcz zostawiła gdzieś po drodze, bo ja go sobie tu nie życzę!

chyba każdy dzieć lubi tsy :eek: Kubula tez fascynują tsy przedmioty :-D
Flo - gratuluje nocnika - Kubul miał euforyczne podejście do łazienki i coś mu ten zapał ostudziło chociaż dziś zrobił jedną ładną koopkę na nocnik a drugą bee w pieluchę... chyba się zbyt wkurzam na niego :eek:
SZIT ... skasowało mi :-(
Zoyka chyba każda kobieta oddała głos na pana J.K-M. Jednak ubolewam że w tym kraju można zostać politykiem bez badań psychiatrycznych. I niestety ale znam osobiście dwóch facetów popierających tego ... piiiiiii piiiiiiiiiiii pana :eek::eek:
Zoyka moja była taka:
PUREDERM ZŁUSZCZAJĄCE SKARPETKI MASKA SKARPETY (4268206835) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
i w hebe kosztowała 19.90
mam rozmiar 40 i kupiłam rozmiar regular a dla m. large.

Ostatnia edycja:
hejka

U nas króluje "ci" i "osiem".... z nowych zwrotów - "ja też!" (monsz mówił do Alinki, szybko nakładaj buciki i pojedziemy, na co nadbiegł Kuba i krzyczy - Ja też! Ja też!!) oraz "nie wiem". Na większość pytań tak odpowiada - Kubuś chcesz jeść? - nie wiem, chcesz autko? - nie wiem....
Poza tym jak Maksiu - dziś była akcja pt. "jasia uff" - ciekawe czy któraś by się domyśliła o co chodziło mojemu maluchowi.
Chciał uff (czyli fujj - koopkę) do toalety - jasia to siadać.

Azula - dla Alinki plaster jest lekarstwen na wszystko, dlatego muszę mieć go zawsze zapas w domu.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć
U nas jest fascynacja liczbą da:-D ale Wanda liczy jaś, da, ci i zasadniczo w domu przeliczone jest wszystko :)) potrafi przynieść da kotki i da misie, jak jest więcej to liczy i rachunek się jej nie zgadza bo musi być da :-D
Na topie jest boje i nie ciem w związku z tym prognozuję apogeum buntu dwulatka, nie ciem powiązane jest z tupaniem nogami i waleniem rekami o pobliskie przedmioty:baffled:
Flo bardzo bym chciała trochę pogody bo od 6 dni lało non stop i nie był to deszczyk ale regularne chlustanie wody z nieba wiadrami. Wczoraj udało nam się wyjść po obiedzie na krótki spacerek i biedronka była przeszczęśliwa. Poza tym niewybiegana chodzi bardzo późno spać i konam ze zmęczenia usypiając razem z nią.
Dzisiaj jakieś święto w UK i niemal wszyscy mają wolne w związku z tym i ja nie szłam do pracy :-D jutro za to idę na rano i po południe...
Zapraszam na kawkę :)

Do góry