reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Nie mam zmywarki, moja rodzina siedzi non stop w lodówce a gary ręcznie myję dwa razy dziennie i przelotem kubeczek po kawie. Trzeba mieć talent żeby siedzieć w zmywarce trzy razy dziennie, chyba że to zmywarka dla lalek :-D

reklama
Ja mam duza zmywarke I raz dziennie (przewaznie wieczorem) wlaczam pranie naczyn, zeby rano mi sie nie nudzilo I zebym mogla pochowac czyste naczynia do szafek I szufladek.

Zmywarka chodzi raz na 2 dni ale kubeczek myje ręcznie czy jakiś talerzyk teraz po długim odseparowaniu od urządzenia jak się zepsuła na święta BN tak dopiero tydzień czasu jak znów działa i został mi nawyk mycia jak oś takich po kawie itp na bieżąco .Foty z cyklu trzeci raz rozwalone kolanko 100_2437.jpg oraz świat po burzy niby ciepło ale nie do końca100_2425.jpg100_2421.jpg100_2416.jpg
Ollena odezwij się po zainstalowaniu w PL :-D
Czekam na M i idziemy zagłosować:tak:

Załączniki

• 100_2437.jpg
    100_2437.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 91
  • 100_2420.jpg
    100_2420.jpg
    41,3 KB · Wyświetleń: 81
  • 100_2425.jpg
    100_2425.jpg
    40,3 KB · Wyświetleń: 85
  • 100_2421.jpg
    100_2421.jpg
    52,6 KB · Wyświetleń: 82
  • 100_2416.jpg
    100_2416.jpg
    51,3 KB · Wyświetleń: 86
Azula - Panna Amelka jest poobijana jak rasowy łobuziak :-D
Podziwiam Cię za te rabatki, mnie się nawet nie chce posadzić kwiatków na balkonie :-(

Azula i Zoyka super macie dziewczyny :-D
Ja już po rozmowie z mamą i umówiłyśmy się jednak na składanie życzeń jutro :-p poplotkowałam z nią chwilkę ale oczywiście Filip już gnał do komputera a jako że Maciej w pracy to nie ma kto okiełznać młodego człowieka :-D
Przestało padać! Ollena zabrała ze sobą deszcze do PL hip hip hura :-D

Musi Ollena ląduję bo od północy nadciągnęły czarne burzowe chmury:-D:-D

Dziewczyny bardzo wydoroślały, Amelka rzeczywiście wyobijana:-D:-D

Hej!
Maks wstał rano, odmówił założenia pieluchy, ubrał się w majtki i co trzy minuty wrzeszczał "bla!" i pędził na nocnik. Siadał, mówił "psipsi..." potem kręcił głową, NIE, wstawał i za chwilę cała impreza od początku. No i jakoś tak za piętnastym podejściem udało się wysikać do nocnika! Ależ był z siebie dumny! Potem był sfrustrowany, bo jadąc spełniać obywatelski obowiązek wtłoczyliśmy go w pieluchę - w samochodzie się darł, że chce do kibla. Natychmiast po powrocie do domu pobiegł do nocnika, zasiadł na nim i nasikał!!!
Bardzo jestem dumna, bo widzę że pracuje nad tematem z dużym zaangażowaniem.
Poza tym zaczął się interesować liczeniem. Najbardziej lubi liczbę "tsy", ale dziś w ogóle był dzień liczenia wszystkiego: rąk, oczu, daktyli, nóg...

Azula - no tak... teraz takie poobijane kolana to będziesz oglądać przez kilka lat. Ale kitki fajne ma Amelka!
Zoyka - ale masz dorosłą córkę...
dziewczyny, trza jakiś zlot zrobić, zaprawdę. Ja chcę te dzieciory na żywo pooglądać, koniecznie!

Zmywarki nie mam, nad czym ubolewam. Ale chcę mieć i będę mieć!
Majuska - nie strasz czarnymi chmurami, Ty!
Anko - no ok, Tobie też się należy trochę pogody, ale następnym razem Ollenę trzeba tak wyprawić, żeby z jakimś międzylądowaniem leciała i ten deszcz zostawiła gdzieś po drodze, bo ja go sobie tu nie życzę!

chyba każdy dzieć lubi tsy :eek: Kubula tez fascynują tsy przedmioty :-D
Flo - gratuluje nocnika - Kubul miał euforyczne podejście do łazienki i coś mu ten zapał ostudziło chociaż dziś zrobił jedną ładną koopkę na nocnik a drugą bee w pieluchę... chyba się zbyt wkurzam na niego :eek:
SZIT ... skasowało mi :-(
Zoyka chyba każda kobieta oddała głos na pana J.K-M. Jednak ubolewam że w tym kraju można zostać politykiem bez badań psychiatrycznych. I niestety ale znam osobiście dwóch facetów popierających tego ... piiiiiii piiiiiiiiiiii pana :eek::eek:
Zoyka moja była taka:
PUREDERM ZŁUSZCZAJĄCE SKARPETKI MASKA SKARPETY (4268206835) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
i w hebe kosztowała 19.90
mam rozmiar 40 i kupiłam rozmiar regular a dla m. large.

Ostatnia edycja:
hejka

U nas króluje "ci" i "osiem".... z nowych zwrotów - "ja też!" (monsz mówił do Alinki, szybko nakładaj buciki i pojedziemy, na co nadbiegł Kuba i krzyczy - Ja też! Ja też!!) oraz "nie wiem". Na większość pytań tak odpowiada - Kubuś chcesz jeść? - nie wiem, chcesz autko? - nie wiem....
Poza tym jak Maksiu - dziś była akcja pt. "jasia uff" - ciekawe czy któraś by się domyśliła o co chodziło mojemu maluchowi.
Chciał uff (czyli fujj - koopkę) do toalety - jasia to siadać.

Azula - dla Alinki plaster jest lekarstwen na wszystko, dlatego muszę mieć go zawsze zapas w domu.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć
U nas jest fascynacja liczbą da:-D ale Wanda liczy jaś, da, ci i zasadniczo w domu przeliczone jest wszystko :)) potrafi przynieść da kotki i da misie, jak jest więcej to liczy i rachunek się jej nie zgadza bo musi być da :-D
Na topie jest boje i nie ciem w związku z tym prognozuję apogeum buntu dwulatka, nie ciem powiązane jest z tupaniem nogami i waleniem rekami o pobliskie przedmioty:baffled:
Flo bardzo bym chciała trochę pogody bo od 6 dni lało non stop i nie był to deszczyk ale regularne chlustanie wody z nieba wiadrami. Wczoraj udało nam się wyjść po obiedzie na krótki spacerek i biedronka była przeszczęśliwa. Poza tym niewybiegana chodzi bardzo późno spać i konam ze zmęczenia usypiając razem z nią.
Dzisiaj jakieś święto w UK i niemal wszyscy mają wolne w związku z tym i ja nie szłam do pracy :-D jutro za to idę na rano i po południe...
Zapraszam na kawkę :)

Do góry