reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Ja mam dziś drugie nieinwazyjne prenatalne i jeżeli moje szczęście nie odwróci się pupulkiem to może potwierdzimy, że bedzie Róża na 100% ;) Mój mężuś cały w skowronkach już 5 miesięcy mam śnaidanko do łóżka ;)
Pozdrawiam dziewczyny serdecznie, miłego dnia :)

reklama
No cześć babeczki!

Komp nadal działa okrutnik, chociaż rano znowu nie było neta. Coś kiepskiego dostawcę mamy.

Basiu a która to się stara? Coś mi chyba umknęło albo mam suwaczkowy oczopląs i wszędzie tylko ciężarówki widzę. Ja już jak zwykle mam wszelkie objawy ciąży (standard), tylko nie wiadomo jak będzie. Dzisiaj miałam takie życzenie imieninowe, może się spełni?

Marzenko ty nadal w domciu? Trzymam kciuki&&&

Pozdrówka dla wszystkich

Heloł dziewczęta :) Wróciłam.
Wszystkie gdzieś wychodzą, coś takiego ;)

Iwonko, wiesz, nam też bardzo Różyczka się podoba, tylko mam małe wątpliwości, nie chciałabym, żeby potem dzieci jakoś przezywały naszą dziewczynkę (bo Róża to też kwiat - a dzieci bywają okropne dla rówieśników) Powiedz mi, czy Ty nie miałaś takich wątpliwości? Bo w sumie to Różyczka jest na szczycie naszej top-listy tylko się wahamy i zastanawiamy nad Zuzią a ostatnio nad Klaudią.

Zjolu, ta starająca się dziewczyna to góralka, chyba jakoś w weekend się odzywała. To Ty dzisiaj dzień swojej patronki obchodzisz? To wszystkiego najlepszego z okazji imienin Kochana!!! No i spełnienia marzeń a zwłaszcza tego jedynego :)

Marzenko, a Ty znowu się samotnie wyprawiasz.

A u mnie dostałam hormony i skierowanie na usg tarczycy, ale pani endokrynolog nie straszyła mnie bardzo - to lekka niedoczynność, tyle, że jestem w ciąży więc trzeba leczyć.
To tyle.

Buziaczki dla wszystkich :*:*:*

Czesc dziewczyny, ja za chwile zmykam na wizyte do lekarza.

Roza bardzo mi sie podoba jako imie, i jakos nie moge wymyslec jak tu sie z niego nasmiewac? No bo kwiat to przeciez przyjemna i piekna rzecz. U mnie w szkole byly dwa blizniaki, Ernest i Modest i dzieci na nie wolaly "sedesy". Ale z Rozy to sie nic za bardzo nie da zrobic.

A moj kochany chcial pierwsza dziewczynke i druga dziewczynke. Ja tez wolalam dziewczynke, bo chlopiec to ci na glowe nasika a dziewczynka nie :-). Poza tym jak patrze na tych malych chlopcow na placu zabaw, to straszne mazgaje jakies. Ciagle tylko becza. Dziewczynki tak nie becza.

Zjolu - wszystkiego najlepszego z okazji imienin, no i oczywiscie zycze ci zeby te objawy okazaly sie prawdziwe.

cześć laseczki,
moja ciocia była Róża i wołali na nią Rózia ale jej nie znałam mówią że fajna była a co do chłopaków ro racja Ewa że beczą , beksy takie i ciapy oj ale koniec tego bo mam 50% na chłopaka :) ale dodam jeszcze że moja bratowa ma takiego 3-latka to jak Boga kocham mam go ochotę trzasnąć:) mówiłam bratu żeby mi go dał na 3 dni to mu go wychowam ale nie chcą:) spałam teraz 2 godz pokręcę się trochę i znowu idę spać bo mi głowa lata na lewo i na prawo..
zjolu wszystkiego naj no i bądź już w ciąży to raźniej nam będzie! życzę ci tego mocno:-)
Basiu a jaka dawkę bierzesz tego leku?
oj spać idę..pa

Ewuś, no żeby woleć dziewczynkę bo chłopiec fontanny wypuszcza, to jeszcze nie słyszałam :-D Aż się roześmiałam przed kompem. Ale oczywiście jest to racja, chociaż widziałam w TV - są takie, to się nazywa daszek na ptaszek ;) Zakłada się na siusiaka i już nie ma fontanny. O, nawet znalazłam sklep, gdzie to można kupić i zdaje się, że to jest rękodzieło a nie masówka Daszek na Ptaszek | AKCESORIA | Oferta | Peticado takie śmieszne :)
A nad imieniem wciąż myślimy - to tylko takie rozterki bo imię jest piękne, więc może jeszcze się i na Różę zdecydujemy.
I daj znać co u lekarza, co Ci powie.

Na razie zmykam smażyć naleśniki, buziaczki

Edit: No i Gosia się pojawiła :)
Jak wykupię to Ci dokładnie powiem jak się nazywa - a biorę po 1 tabletce raz dziennie

Dziewczyny, a czy chłopak mazgaj, to trochę zależy jak się go wychowa, nie? Ale i tak mam dziewczynkę ;)

To jeszcze raz buziaki

Ostatnia edycja:
Zjolu wszystkiego dobrego kochana i w koncu moze maluszek zawita i u was

Basiu Róza to sliczne imie ale Klaudusia mi sie bardziej podoba tak bedzie miała na imie moja kruszynka kochana , a ja szybciutko byłam tam i spowrotem , posiedziałam sobie na ławeczce na placu zabaw z kolezankami a niedawno pojadłam łazanek i chyba pekne jak balon

Ewcia daj znac co tam po wizycie u ciebie

Naleśniki usmażone :) Teraz ubiję śmietanę i przygotuję owoce i czekam na męża - obiecałam mu takie (w ramach ograniczania węglowodanów, he, he) Ale batoników i czekolady nie kupuję.

Popatrzcie jaki mamy podobny gust w sprawie imion - tu Różyczka, tu Klaudusia :) Fajnie :)

Byłam dzisiaj w pracy zanieść zwolnienie i niektóre dziewczyny mówią, że się zmieniłam a niektóre, że nie. Ja tam nie widzę zmiany (poza tym, że trochę się zaokrągliłam na twarzy) no ale ja widzę się na codzień.
W każdym razie te 11,5 kg na plusie jest faktem :)

reklama
Babeczki!

Ja mam chłopaka. Teraz to już chłop 186 cm wzrostu ale jak był mały, to był taki słodki. Dziób, to mu się na okrągło śmiał. Był strasznie komiczny i miał, zresztą ma do dzisiaj rzęsy jak firanki. Ludzie myśleli, że to dziewczynka. Taki mam zatem sentyment do chłopców, że nie wyobrażam sobie wychowywania dziewczynki, chociaż mój M chciałby córeczkę. A ja za chłopaczkami się oglądam, ech. Myślę, że wszystkie dzieci są fajne a ich mazgajstwo, to wina rodziców. No i jeszcze jedno ja za bzdurę uważałam bezstresowe wychowanie a moje dziecię ma do dzisiaj gębę uśmiechnięta od ucha do ucha. Wcale nie wygląda na zahukane, biedne dziecko. Myślę, że te rozpuszczone dzieci są bardziej mazgajowate, są po prostu bardzo roszczeniowe. Ale wiecie co, najważniejsze żeby te nasze dzieciaczki w ogóle się urodziły i były zdrowe :)
A moja córeczka miała być Majeczka, a chłopczyk Jasiu.

Basiu ja przytyłam w ciąży 16 kg, tyle, że startowałam z wagi 46 kg.

Ostatnia edycja:
Do góry