reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

heloł,
ojej, wszystko mi się poprzestawiało... w nocy siedziałam póki mogłam nad jakąś pisaniną i papierologią. W momencie jak doszłam d wniosku, że już nie mogę i muszę spać natychmiast to się objawiła moja siostra na skype - rzadka gratka, bo przy różnicy czasu i fakcie że ona pracuje 10 godzin dziennie to nie gadałyśmy ze sto lat. No to pogadałyśmy. Potem poszłam się umyć i do łóżka... i wtedy wstał Maks i przyszedł spać do nas. To znaczy szarpał mnie za kudły, pchał mi palec do oka i zabrał mi kołdrę. Wobec czego rano podrzuciłam go babci i poszłam spać.

Ollena - nie pamiętam czy robiłaś Poli antybiogram, ale to w sumie nie ma znaczenia, przed każdą kuracją antybiotykiem należałoby go zrobić, bo franca mutuje. Moi weci twierdzą, że przy skórnych chorobach antybiotyk trzeba podawać dłużej ( 6 tygodni). Optymalnie w zastrzykach, ze względu na mniejsze obciążenie dla przewodu pokarmowego.
Maścią się zajmę. Szampon też chcesz?
A torebki mi jakoś nie urywają doopy. Nie zwróciłyby mojej uwagi.

Andzike - buuuu.... współczuję.

Zoyka - o rany... szybki ten Filip. To pierwsza randka?
Mama się pewnie czuje sfrustrowana szpitalem i sobie poprawia nastrój przez manipulowanie Tobą i próby wzbudzania poczucia winy. Albo zignoruj, albo powiedz jej, że rozumiesz że się denerwuje, ale oczywiste że o coś innego jej chodzi a nie o to co zgłasza jako pretensje i że niech się nie wyładowuje zastępczo na Tobie.

Anko - super!!! Praca jest po to, żeby sobie odpocząć od bachora, nie? ( powiedziała ta, co co 15 minut odrywana jest od pracy żeby obejrzeć nowe egzemplarze w kolekcji ślimaków swojego syna...)

Majuska - wielkie urodzinowe serdeczności dla Buby od nas wszystkich!!!

Doris - urodziłam Maksa mając 39 lat. Moja ginka sugerowała amnio ze względu na wiek, ale dostałam histerii jak sobie wyobraziłam czekanie na wyniki. Na usg genetyczne zostałam wysłana gdzie indziej i tam sobie zrealizowałam histerię - powiedziałam lekarce, że jeśli widzi jakiekolwiek przesłanki do robienia amnio poza moim wiekiem to niech mówi, a jeśli wiek ma być jedynym czynnikiem to niech milczy. Nic nie widziała, więc nie robiłam.

Idę te foty pooglądać na GZ

reklama
Cześć, no wstydu nie macie... 9 na zegarze a w PL 10 i nikogo z kawą??? Nieładnie :-D Wołam wszystkich :-D
Katrina teraz dopiero pooglądałam fotki, są super i Alinka slicznie wygląda :-D
Dostałam służbowe ubranko dzisiaj i już nie wyglądam dziwnie pracując z innymi :-D Ania być zadowolona :rofl2:

hej
no ja nie miałam czasu na kawę, ja kąpałam psa...
Najpierw bydlę nie chciało wleźć do wanny i przy okazji nadwyrężyło mi nadgarstek, a potem wypuszczone z łazienki szybko pobiegło mściwie wytrzeć się w nasze łóżko. Mokre jest wszystko, z materacem włącznie :no:. I obklejone dokumentnie mokrą sierścią. Błe, jak mawia Maks. Idę to wszystko wrzucić do pralki, a potem kawa i do roboty...
A u nas słońce, ale żeby nie było za wesoło, na czwartek, kiedy to sobie zaplanowałam wypad do Zakopanego, konieczny ze względów zawodowych, zapowiadają jakąś zimnicę i ulewy. Trzeba będzie zmienić plany.

Miłego dnia!

Dzieki Flo :* szamponu nie chce, bo jeszcze mam a Mars i tak nie bedzie mial czasu jej kapac.

CO do kapania psa to ja zamykam wszystkie pokoje zanim kapie Pole, wtedy ona wytrzepuje sie w przedpokoju i zaraz ma nakaz siedzenia na woim kocyku. Ona na lozka i kanapy nie wlazi ale wole zeby nie wytrzepywala mi sie na dywany w pokojach.

Doszly sandalki Geoxa (Mars wybral te biale z rybka), mama mowi ze jest w szoku jakie mieciutkie, oddychajace i w ogole piekne... az jej dech zaparlo, nie widziala takich pieknych jeszcze..ciesze sie :-))

Ostatnia edycja:
Hello!

Misiu - mój wpis z fociami jest kilka stron wcześniej. Sprawdź, powinnaś móc go zobaczyć.

Ollena - pisałam Ci, że Geox ma na prawdę fajne buciki.

Moje najstarsze dziecko miało wczoraj urodzinki.... oj jakie stare mam dziecko....

Ale pustki :baffled:
Ollena pooglądałam geox, ładne butki ale ceny :no: no nie na moją kieszeń kompletnie.
Flo niestety ryzyko zawodowe przy kąpieli pieska :-D zawsze zamykam sypialnię bo wiem jak to się skończy i rzucam tony brudnych ręczników tudzież innych szmat na podłogi żeby się Tabi w nie wytarł. Brak działań logistycznych skutkuje spaniem w mokrym łóżku :-D
Katrina gratulacje dla dorosłej córki i najlepsze życzenia urodzinowe :-D

Katrina przejrzałam wpisy bo wiem że wcześniej :-( sukienusie które kupiłaś widziałam i już :-(
a ja jestem zmęczon :-( pogoda powalona !! deszcze, słońce, burza itd. . ...
no i oczywiście CAŁUSY dla "STAREJ: CÓRY :-D

Aniu drogie buty (ja szukalam przecen) ale Mia ma dzaiwne kolana, wiec stwierdzilam ze na codzien musze jej kupic naprawde dobre buty zeby pozniej nie zalowac..

Ortopeda powiedzial mojej kuzynce (jej mala ma X), ze na butach sie nie oszczedza i teraz bede robic tak, ze bede kupowac jedne dobre buty na codzien i dodatkowe gorsze bez ulepszen ;) np trampki, adidasy i inne np.

reklama
Misiu - dziękuję.
Aniu - Geox jest drogi. Normalnie para butkow kodzyuje u nas 45-50 euro, ale bardzo czesto maja wyprzedaze I wtedy kupuje za polowe ceny.

Do góry