reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Doris witaj :-D odpowiem Ci w swoim imieniu... robiłam amnio gdy wyniki z pierwszego USG w 12 tygodniu wyszły tragicznie /40 lat/, mój synek nie żyje. Druga ciąża /41 lat/ była prawidlowa i gdy lekarka mi powiedziała w 12 tygodniu że widać kość nosową to badań nie robiłam - intuicyjnie czułam że wszystko jest w porządku. Dla świetego spokoju jeżeli wyniki są niemiarodajne powinnaś zrobić amnio, jeżeli są wzorcowe możesz temat przemyśleć. To potem około 5 tygodni czekania na wyniki. Samo amnio nic nie boli i jest to tylko nieprzyjemne ukłucie w brzuch.

reklama
anka_d...dziękuję za odpowiedź, ja już teraz czuję, że wszystko jest ok, ale się tak zastanawiam jak to będzie...i co robić. Gdy byłam w poprzedniej ciąży - zaszłam w nią mając 35 lat - nie myślałam o tym wcale, po prostu miało być wszystko dobrze i było, teraz zaszłam mając 38 lat i też czuję że będzie ok - ale jednak to już 3 lata później.
Zobaczymy co inne dziewczyny napiszą ;-)

Doris - ja nie robiłam, ale ja nie mieszkam w Polsce od jakiegoś czasu i tu jest trochę inaczej. W każdym razie - nie robiłam żadnych badań związanych z moim wiekiem.

Doris witaj:-) nie robiłam choć Pappa wyszło źłe ale ponoć po 35 roku życia u wielu kobiet wychodza zakłamane wyniki .USG było OK to po co robić ja i tak bym rodziła bez względu na wszystko

No ja raczej też nie będę robić jak usg wyjdzie prawidłowo, a w sumie czemu miałoby nie wyjść ;-), przecież to moje czwarte dzieciątko ;-).
Mój gin też ma super usg więc pewnie będzie widać wszystko. Słyszałam też o tym nowym badaniu NIFTY, które wyklucza wszystko to co amniopunkcja tylko robione jest z krwi mamy...tylko ten koszt, 2400 zł...

A czy u Was w wątku są jeszcze jakieś Mamy w ciąży jak ja bądź mocno starające się??

Mamy dwie mamy w ciąży ale rzadko zachodzą i jak Ty sam początek a co do starających się to chyba jedna nam się ostała :-D
Reszta nas już raczej nie planuje i wystarczy nam tego szczęścia na dwóch krótkich nóżkach :-D
Doris mój Mateusz był trzecim dzieckiem i był chory, Wanda jest czwarta i zdrowa. Tutaj jest loteria genetyczna i nie masz na to wpływu :(

Ostatnia edycja:
Walczę z koszmarkiem zwanym biedronkiem więc mam czas na odpowiedzi :-D
Dziecię me samo sobie otworzyło lodówkę włażąc na fotel w jadalni, wyżarło czwartą galaretkę bezpośrednio z miseczki, zapiło smietaną której jej nie wolno i chciało zeżreć ojcu kurczaka... interweniowałam :baffled: Tabiś pod lodówka czekał na resztki....

Doris hej!
Ja nie robiłam amnio, wyniki wszystkich badań miałam ok, trzecie dziecko, tak więc nie było wskazań, a na siłę , po co ??

Zoyka no pięknie:-D:-D..pomalutku czas się szykowac na zostanie babcią chyba:-D

reklama
Zoyka szykuj się :-D a co na to J. ?
Doris witaj :-) nie robiłam.
Majuska na pocztę wrzuciłam Ci kilka fotek.
Jutro dorzucę Wygwizdów.

Do góry