reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Witam znowu pada:-( Jednak łagodna zima mści się beznadziejnym majem i oby tylko :tak:bo takiego lata to ja sobie nie życzę.
Zoyka tak bywa z mamami ale z drugiej strony tak sobie pomyślałam niech snuje te swoje opowieści o pijawkach ,niech śpiewa cały spacer Amelce kompozycje własnej produkcji ale nich żyje w jakim takim zdrowiu jak najdłużej:tak:
Też czekam na fociska ze spotkania bachorzątek :-D
Ollena ja w zasadzie mam ze 4 torebki ale tak ogólnie raczej nie używam więc się nie wypowiem torebki jak torebki:-)

Andzike może pomysł z rodzeństwem zastosować na zmiany w pracy?
Na urodzinach u siostry dowiedzieliśmy się,że siostra szwagra jest w 7 tc (maja 6 letniego synka Karola)rok temu kupili mieszkanie pół roku temu goldena no i teraz zdecydowali się na drugie dziecko:-D

PS majuska 100 lat dla pana marsa

Ostatnia edycja:
Majuska - focie za rączkę są w aparacie a te co Paćka wciaga pizze w telefonie :-D
BUUUUU czemu nie powiedziałaś że Twe Marsiątko ma dziś urodziny ?? dostałby pliskę czy tez inny słoneczny brzeg jak każdy czterdziestolatek :-D
ps. 40 ? memu m. mówił że jest rocznik 75 :baffled::baffled:

Zoyka nie ma takiej fotki :-D Majuska jest centralnym punktem a po obu stronach kadłuba uczepione do odnóża górnego człapią bachory :-D

Daję głos w południe, mogę Wam teraz serwować kawę o 5.20 mego czasu :-) Byłam sobie w pracy pierwszy dzień i zleciało błyskawicznie - takie 2,5 godzinki na rozruch to dobry trening. Co prawda po raz pierwszy od 3,5 roku wstawałam dzikim świtem do roboty, ale po 10 minutach już wiedziałam gdzie jestem i jak się nazywam :-D Autkiem jechałam 6 minut, gdyby był most na rzece biegałabym na piechotę bo wychodziłoby że to 1,5km no ale mostu nie ma i już :-D Dookoła jest 4 km i wolę samochodem jednak :)
Praca lekka póki co bo do ogarnięcia jedno piętro biur projektowych i dwie sale konferencyjne plus kuchnia i kantyna. Na dwie osoby nie odczuwa się zmęczenia a na stawkę godzinową narzekać nie mogę, tyle że wyjątkowo płacą miesięcznie a nie tygodniówkami. No i jutro idę z uśmiechem na ustach znowu :-D Koniec fiksacji w domu 48 godzina na dobę z dzieckiem , Ollena polecam! :-D
Robert doskonale poradził sobie rano z biedroną, malutka podobno szukała mnie jakieś 15 minut a potem już była zachwycona u taty na kolanach i o dziwo zjadła śniadanie bez marudzenia. Co prawda jak wróciłam dalej biegała w piżamce, ale to drobnostka :-D
Idę pozerkać czy są już zdjęcia ze spotkania :-D

to Anko gratulacje :-) jak mnie nie ma o poranku to też dziecię w piżamie chodzi ... jak mnie nie ma cały dzień to do nocy :baffled: nadmieniam że m. się przebiera.

mnie nie ma :-D
robię focie :-)
poza tym po 47 roku życia należy unikać obiektywu jeśli się nie jest Moniką Bellucci :-p

reklama
Cześć Dziewczyny
Podczytuję Was od jakiegoś czasu gdyż...mam prawie 39 lat i jestem w ciąży. To dopiero 8 tydzień, do badań prenatalnych jeszcze trochę czasu, póki co wszystko jest dobrze. Ale mam do Was pytanie z racji tego, iż też zostałyście Mamami mniej więcej w granicach mojego wieku - czy robiłyście amniopunkcję???
Chodzi mi, czy robiłyście tylko ze względu na wiek? Przy usg genetycznym prawidłowym. Ja wiem, że teraz bardzo wiele Kobiet rodzi dzieci po czterdziestce, ogólnie wiek rozrodczy przesuwa się do przodu, ciąże przed i po czterdziestce są całkiem naturalne, piękne i bezproblemowe ale strasznie mnie to nurtuje, nie wiem co robić, bo boję się tego badania strasznie. Pomimo 1% ryzyka poronienia jednak jest.
Jak to u Was wyglądało???

Do góry