reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Zoyka, nie unikniesz posikania tu i tam. Najprosciej zalozyc majteczki, rajtuzki czy inne legginsy i puscic dziecko luzem - posika po nogach, to bedzie wiedzialo, ze cos jest inaczej.
Angelka... :-D

reklama
Nie wiem czemu, mam jakieś schizy, że coś zaniedbujemy w wychowaniu Kacpra, że on za mało mówi, ze nie lubi innych dzieci, że książeczki wyrywa i "czyta" sam, że jego ukochaną zabawką jest tablet itp itd. Chyba mi się jakaś paranoja włączyła :-D
Na szczęście jesteście Wy :-D

No na szczęście jesteśmy....masz kopa w doopcię z tydzień za te schizy:-D

urypanam..i wogóle nie wiem o jakiej majówce mówicie, radio mi gra w groomerni i tylko tłuką, że majówkowicze wszędzie stoją w korkach...było nie wyjeżdżać:-D:-D..a już na pewno nie do Zakopanego:rofl2:
Mój kochany mechanik, z którym dziś przeszłam na TY:rofl2:, oznajmił mi tyle co, że moje letnie opony to się co najwyżej na rabatki dla kwiatów nadają:sorry2:...muszę kupić 4 nowe :-(

moje konwersacje ze starym dziś :

1. Rano przyszedł border collie na kąpiel, potem stary pojechał z Paćką do kolegi, wraca, a już strzygę yorka, pyta:
- to już twój drugi pies ?
-nie, to tego bordera tak opitoliłam, że york z niego wyszedł:rofl2:

2. W międzyczasie gotowałam rosół:
Stary się pyta, a co na drugie?
- Kurczak z rosołu
- A gdzie ten kurczak?
- No w rosole
- A jak go wyjąć?
- Nie wiem....wędką wyłów:rofl2::rofl2:

i tak jest qźwa cały czas:sorry2:

Mam teraz chwilę odsapki, ale niebawem przyjeżdża znajoma z yorkiem i sąsiad sie dobijał, że jego szitsiak chce łapki i oczka obciąć, muszę chyba telefon wyłączyć:blink:

Majuska padlam :-))))))))))))))))))))))))))))))))
Moze pozycz tego Marsa swojego to bym troche z nim pogawdzila ;-))))

Siedzimy dzisiaj w domu, cały dzień z nieba siąpi paskudna mżawka i nie ma jak się ruszyć. Wanda szaleje i się nudzi, ja spałam dwie godziny razem z nią przed południem a teraz ratuję się kawą.
Pokoik Wandulki, w 99% skończony chociaż jest tak mały że trudno zrobić zdjęcia

Hej,
wczoraj pobiłam rekord. Zasnęłam w czasie jaki upłynął pomiędzy wpisaniem loginu i hasła a otwarciem strony przez komputer.
Teraz też przemykam tylko tędy, może mi się uda wpaść na dłużej jak zutylizuję dziecko.

Co robi mieszkaniec polskiej wsi jak ma dzień ustawowo wolny od pracy? Zapiernicza z kosiarką. Modliłam się dziś od rana do pory obiadowej ( potem przestali kosić) o deszcz, gradobicie, burzę z piorunami, cokolwiek, co by ich uciszyło. Moje modły niestety nie zostały wysłuchane. We łbie mam koncert na cztery kosiarki, nie pamiętam jak się nazywam...

Andzike - a idź, też se wymyśliła...
Majuska - a bo Ty dosłownie traktujesz coś, co się nazywa zagajeniem rozmowy :-):-):-)
Angelka - :-):-):-) i co , udawałaś, że nie Twoje?
Zoyka - fanie, że miło spędziliście dzień. i dobrze, że coraz więcej powstaje miejsc uwzględniających istnienie dzieci i ludzi z dziećmi.
Anko - przy ślimaku omal nie puściłam pawia... A pokoik bardzo miły.

No co Ty?! Za moich czasow, 01.05 ludziska hurtowo wywozili obornik w pole! Bo byl wolny od pracy dzien, a nie swieto koscielne.

Dzięki za naprostowanie, tego mi było trzeba :-D angelka :-):-):-) przerabiamy właśnie "ten etap", mówisz, że kiedy minie? ;-)
Flo
- jesteś moim idolem :-D my ostatnio na zmianę zasypiamy przy usypianiu Kacpra, moją ostatnią myślą jest "dobra zasnął, to jeszcze 5 min. i wstaję" i budzę się 3h później :-D
majuska - no to interes się kręci :-) klienci z polecenia czy gdzieś się reklamujesz? a Twój stary jest chyba jedyny w swoim rodzaju :-D
ania - bardzo fajny pokoik :-)
Zoyka - super miejscówki macie u siebie :-)

Nie będę pisać co znów odwaliła kijanka, bo ręce opadły mi do samej d...y... :wściekła/y: Powiem Wam tylko, że żeby pojechać dziś na działkę pożyczyłam samochód od przyjaciółki i spędziłam w korku 2,5h!!! :wściekła/y::szok::no: na trasie, którą normalnie pokonuje w niecałą godzinę:no: Warszawa wybrała się na majówkę:laugh2:
Pomimo porannego wzrostu ciśnienia dzień na działeczce spędziliśmy bardzo miło, pogoda dopisywała, więc wybraliśmy się na porządny spacer, Kacper za nic nie chciał wsiąść do wózka, mi nogi wchodziły w tyłek, a on dzielnie maszerował :-D
Uwielbiam ten las, moim zdaniem to najpiękniejszy las na świecie :-D

Zobacz załącznik 622317Zobacz załącznik 622318Zobacz załącznik 622319Zobacz załącznik 622320Zobacz załącznik 622321

EDIT 1 - z sypialni dobiega chrapanie, więc wnioskuję, że dziś Kacper uśpił P. idę po browara :sorry2:
EDIT 2 - na TVP Kultura zaczęła się "Sala Samobójców"- jakbyś któraś miała ochotę :tak:

Ostatnia edycja:
Andzike minie niebawem :) I pojawi się kolejny, nie wiem czy nie gorszy :angry::-D

Zoyka milutkie mieliście popołudnie!

Majuska no tekst o yorku mnie powalił :-D

Flo wracaliśmy tacy usrutani (konkretnie Stasiek :) ) głowną ulicą naszego miasta, czyli Piotrkowską do domu :-D

Ania
śliczny pokoik!

Ostatnia edycja:
reklama
Zoyka, Andzike zazdroszcze spacerkowania, u nas lalo cale popoludnie :( od jutra zimno...

Zoyka co do rozmiaru to 7/8 powinas wziac chyba. Porownaj tam z dlugoscia stopy w tabelce, ale tak cos mi swita.

Ania milutki pokoj!

Do góry