reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Zoyka spaceruj, spaceruj i jeszcze raz spaceruj. Ja chudne w oczach w PL jak chodze od rana do wieczora z dziecmi. Poza tym wieczorem moze jakies kijki czy inny marszobieg? Moje sasiadki tak chodza codziennie wieczorem, do tego jedza co 3h malutki posilek na malym talerzyku i jedna schudla juz 37 kg! No i chudnie dalej bo ma jeszcze troche.

Aniu juz urodzinki, ale zlecialo.. Fajne takie w gronie rodzinnym :-)
Zoladek sama nie wiem, bo trzeci dzien z rana bieglam do wc..nie bede sie wdawac w szczegoly ale to nie jest normalny stolec. Na sniadanie chleb bialy z dzemem i caly czas mi ciezko na zoladku. Ja juz zaczynam wkrecac sobie jakiegos raka.

Zoyka moze to bole wrzodowe a moze zapalenie zoladka wrocilo tylko z troche innymi objawami jak ostatnio. Mama ma mi zalatwic gastroskopie znowu... Powiedzialam, ze nigdy wiecej ale w tym przypadku nie widze innego rozwiazania bo ja sie boje juz czegokolwiek zjesc :(

Ale macie dzis boska pogode!!!!!!!!!!!

reklama
Hełoł :-)
prawie w południe :-D
Zoyka kręgosłup Cię boli bo się nie ruszasz, nie ruszasz się bo Cię boli kręgosłup a wszystko to lenistwo i wymówka. Pływanie, nordic, pilates, gimnastyka na piłkach. Wrzuć sobie nawet w net ćwiczenia z chorym kręgosłupem. czy nawet takie coś:
UKS Granatowa Trójka/Aerobic/Napnij mięśnie - izometria
no i żeberka nie są dobrym pomysłem przy lekach na obniżenie ciśnienia, cholesterol itd. ...
Czy te bilansy są obowiązkowe ? bo nie kojarzę żeby Kubul miał coś takiego. A szczepienie to pewno to co Kubul miał w ubiegłym tygodniu.

O wlasnie, pilates, aerobic wodny czy nawet plywanie idealne na kregoslup! zreszta jesli masz problemy Zoyka to dr powinien zalecic Ci odpowiednie cwiczenia.
Gratuluje idealnego dziecka :-)
Btw moja babcia stwierdzila, ze Mia za malo mowi bo ja za malo do iej mowie.........

Olena ,Misia - dostałam skierowanie na rehabilitację, prądy, laseroterapię. Termin listopad 2014.
ale to jest rehabilitacja a nie ćwiczenia które uczynią Cie mniej obłą i bardziej sprężystą i sprawną na długie lata :-D
ostatnio - dokładnie wczoraj rozmawiałam z rehabilitantem medycznym, który stwierdził że podstawa to systematyczny RUCH!!! Każda forma aktywności jest dobra: spacer, nordic, pilates, ćwiczenia na piłce, basen. A pytałam o siebie bo sama mam zwyrodnienie kręgosłupa a nie mam czasu biegać na rehabilitacje.

Zoyka rehabilitacje warto zaplacic i isc na juz. A tak jak misia swoja droga cwiczenia powinien Ci zalecic..chocby basen. A nie myslalas o kijkach? wg mnie fajna sprawa! misia chyba chodzi, to zda pewnie relacje.

Zoyka rower właśnie na kolana(stawy)przy nadwadze kup rower + krzesełko dla Julki i dobra gimnastyka no i pływanie .PS M słuchał programu gdzie mówiono ,że mniej otyli są Ci którzy wstają skoro świt ile w tym prawdy nie wiem :confused:

Ostatnia edycja:
Zoyka gratuluje! A co do ubranek to nigdy nie wystawiaj ogloszenia (teraz juz wiesz) tylko czekaj az samo sie cos nawinie.. albo sprzedaj, wystaw cala pake np za 50zl.

A rower i siedzonko dla Julki swietny pomysl, my uwielbiamy i teraz jak patryk juz smiga na 2 kolkach najczesciej tak sie przemieszczamy :-)

reklama
Zoyka dlatego: uniseksy spakowałam i wysłałam koleżance a zdecydowanie chłopięce w sumie wyszło tego prawie 25 kg (w 2 transzach) i wysłałam do znajomego z gry który ma synka. Wiem, że im się nie przelewa. Ubranka się nie zmarnują bo oboje mają spore rodzinki więc ciuszki zostaną wykorzystane wielokrotnie :-)
Zoyka czekaj na listę oficjalną bo nas tak urządzili ze żłobkiem. Po tamtym doświadczeniu - jak zobaczę to uwierzę !! to me motto :-)

Do góry