reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Hełoł :-)
Kłaczku jakie to ładne :-D Nie jadają Ci koty zielonego ?? Moje bestie nawet trującą diffenbachie pokonały :baffled: kaktusy, draceny, hoje ... jak nie dało razy liści zeżreć to "kasowały" albo drapały i obgryzały resztę :baffled: zwłaszcza zdrewniałe gałęzie - które posiadały me fikusy.
Andzike ja mam ciśnienie normalne ale miałam jak Ty - niskie + za wysoki puls. O czymś to świadczy ale nie pamiętam o czym.
Zoyla pokaż się w tych nowych włosa - w sumie czasem lepiej nieco więcej zapłacić i mieć 100% zadowolenia. Poza tym uważam że faceci jednak lepiej strzygą - od wielu lat chodzę tylko do facetów chociaż powiem wam, że w ubiegłym roku w okolicach Jarosławia (nawet nie pamiętam nazwy miejscowości - dziura jakaś totalna) obcinała mnie genialnie laska, włosy mi się zarąbiście układały przez kilka miesięcy co przy krótkich to naprawdę wyczyn, Ale jakoś nie mam ochoty jeździć kilkaset kilometrów do niej :-D
Bachorze dziś zaszczepiłam - 130 zł poszło ... tzn. jutro pójdzie bo się okazało że zapomniałam włożyć kasę do torebki - pomijam że nie pamiętałam, że to płatne :sorry2:

reklama
Misia, nie mam problemu z kotami - wyzeraja mi tylko zielistki do dna i dziurkuja liscie jednaego hibiskusa.
Ollena, no jak ze nie? Przeciez one wlasnie produkuja tlen!

Klaczku uczylam sie na biologii, zeby duzo kwiatow w sypialniach nie trzymac bo tlen zabieraja.

Zoyka stawiam na wirus, ale jedz jutro do dr jesli w sobote nie ma opcji, bedziesz spokojna na weekend.

uffff..ale miałam dzień:sorry2:

zaczeło się od tradycyjnej porannej kłótni ze starym o "pierdołę" nie pamiętam już jaką, skończyło się na "Nienawidzę Cię":-D, a potem było już tylko fantastyczniej, na pierwszy rzut rzygający west, potem gryzący york, pierdzielnięte zafilcowane szitsu i na deser zafilcowany pers, który miał być grzeczny, a mnie ugryzł i osikał:no::no::no:, w drodze powrotnej zadzwoniła Kasia, że umiera od rana z bólu zęba i żebym ją wcisneła do dentysty jakiegoś ( 18.45 , a ząb boli od rana) wydarłam się , że skoro od rana to dlaczego dopiero teraz dzwoni, rozłączyła się:no:, po przyjeździe do domu kolejna kłótnia ze starym:-D:-D...otworzyłam se browara:sorry2:

Misia może przypomnisz sobie jakiś namaiar na tą laskę spod Jarosławia:-D..ja nie mogę całe życie znaleźć takiego żebym była zadowolona:sorry2:..dlatego tak rzadko chodzę:-(

Ollena , Zoyka ..to u nas jest odwrotnie, mnie końmi do lekarza nie zaciągna, a stary lata co chwile po znachorach jak kot z pęcherzem:-D:-D Zdrówka dla dziewczyn!!!!
Ja się szykuję na jutro z Paćką na drugą dawkę ospy:sorry2:..na szczęście za free:-) siedziałam cały tydzień "na wdechu", czy nie przyniesie mi jakiegoś guuufffna ze żłoba:sorry2:
Andzike no daleko mi do zadawania Ci ciosu w serce, też trochę swego czasu jeździłam i na różne imprezy integracyjne chadzałam i widziałam, że jak ja nie "dałam", to zaraz był nowy obiekt na horyzoncie, więc po co być jedną ze stu, jak coś to rozbijać długoletnie związki i wielkie miłości:szok::-D

Majuska jak w końcu znajdę czas i pójdę do Kaśki na wódkę to sobie przypomnę gdzie to było :-D Ale laska faktycznie z pojęciem i warsztatem :-D Marcin jak mnie potem ciął to nie sapał i nie syczał przez zęby: teraz to tylko maszynka na 3 cm uratuje sytuacje :-D
Ospa przed nami - za gratis bo Kubul chodzi do żłoba :-) w 2 połowie maja. Nie ma nawet śladu po dzisiejszym szczepieniu ale ma nos rozjechany bo robili crash testy :baffled:

No to właśnie dziś mieliśmy to ostatnie zintegrowana za 130 zł :baffled: a ospa za min 6 tygodni. Jutro muszę kasę podrzucić im.

reklama
Katrina dobrze że juz po :-D
Zoyka nie wiem co mieliśmy :-D Błonica/tężec/krztusiec był wcześniej ale też już po terminie, teraz był: Hip i polio.
http://dziennikmz.mz.gov.pl/DUM_MZ/2013/43/akt.pdf
mamy teraz czekać na ospę.
Tylko nie mieliśmy szczepienia z ... nie pamiętam nazwy firmy bo ona ma tylko rejestracje do 2 roku życia a Kubul ma 2,7 więc była szczepionka z innej firmy która ma rejestrację do 3 roku życia.
Zrobimy ospę no i spokój do 6 roku życia. Muszę jeszcze sprawdzić meningo i pneumo czy już całość wziął. Ale moja przychodniana pediatra ma fiksum na punkcie szczepień więc sama mi przypomni.

Ostatnia edycja:
Do góry