reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Misia nawet jem czekoladę gorzką i banana choć w boczki mi to idzie:-(Rano pigułe anty ,artrostop,magnez ,rutinoskorbin,tran.Wieczorem magnez i artrostop i biorę regularnie może faktycznie brak mi nie magnezu ,a potasu popytam jutro w aptece .PS co to D3?

Ollena - chyba nie do mnie, ale to co napisała Misia - w czekoladzie tez jest magnez i w kakao (właściwie to w czekoladzie jest, bo jest w niej kakao). A ja tez wolę taka bardziej "przyswajalną" formę magnezu czyli czekoladkę - najlepsza gorzka, bo ma najwiecej kakao i ograniczyć, a najlepiej odstawić kawę, bo wypłukuje magnez.

Azula - D3 - witamina. Moja wit. D nazywa się Desunin, ale to właściwie to samo.

Misia - ja rano - wit. D, wieczorem Neoclaritin....

Cola też wypłukuje magnez jak ktoś pije ;-), ja unikam, chociaż byłam maniaczką. Teraz często robię sobie kawę i dosypuje do niej pół łyżeczki kakao;-)..i mlesia dolewam:-)

Wiecie co..... niedługo każda z nas napisze listę tego co musi brać i okaże się, że nasi rodzice brali to lub biorą w wieku lat.... iluś tam więcej, ale cóż takie czasy. Nasze dzieci juz niedługo będą sie musiały faszerować...

Nie pijam coli bo to w sumie bezwartościowa bomba kaloryczna .No czasem raz na pół roku do drinka .Kawę pijam z mlekiem może zacznę dosypywać kakao wiem ,że nawet powinna bym ją odstawić ale nie potrafię bez niej funkcjonować.No i kupie owy produkt z potasem Aspargin:tak:.No naprawdę łydka nadal mnie boli :wściekła/y:
PS Katrina no nie wiem czemu nie skojarzyłam ,że chodzi o witaminę

Ostatnia edycja:
Azula - bo wit. D3 kojarzy się z dziećmi, a coraz częsciej i dorosli powinni brac, bo jej niedobór moze prowadzić do stanów depresyjnych.

Majuska - ja w ciąży z Kubą musiałam codziennie rano dwa łyki Coli zrobić, bo by mnie skręciło normalnie. A tak rzadko kiedy pijam.

Zoyka przeczytałam Gender Zebra:sorry::-D

Ja Cole piłam latem, bo potrzebowałam kofeiny a było ponad 30 stopni, piłam colę light, więc bez kalorii, ale ile innego syfu:no:...wkrótce jednak się opamiętałam, tez miałam wtedy skurcze łydek w nocy;-)

Katrina no ja pije łyżeczkę tranu tzn właściwie tran pije Amelka ten z wątroby dorsza ,a my wyciąg z wątroby rekina no staram się co dzień wyjść na powietrze na spacer nawet słońce za chmurami coś tam pomaga no tak myślę:tak:Może ja te skurcze mam od kawy :-(

reklama
Azula - może być od kawy. Staraj się dawać wiecej mleka niż kawy.

A ja nie mogę tych tranów, bo mi niedobrze po tym i odbija mi się tak jakby zaraz miało się cofnąć.

Ostatnia edycja:
Do góry