reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

I ja się witam i wracam do roboty :-(
Wczoraj siedziałam w fabryce 12h, wróciłam z oczami jak królik, ale z poczuciem dobrze wykonanej roboty... Poczucie to trzymało mnie dziś do 8 rano, kiedy szef zadzwonił, że przespał się z tematem, no i musimy wprowadzić jakieś poprawki...
Do ubicia :wściekła/y:
Odezwę się porządniej jak wrócę do żywych.
Miłego dnia!

reklama
Ja widze po Poli, ze ma idealna siersc jak je np Royala. Zmienia sie po odrobinie tanszej karmie. Puszek nie dostaje bo by umarla na rozstroj zoladka...
A gubienie siersci to chyba tez moze byc gronkowiec, Majuska?

Cześć,

Wreszcie mam chwilę oddechu. Ciocia pochowana, stypa zrobiona. Formalności prawie skończone.
Powiem Wam,ze teraz inne są te pogrzeby niż ja pamiętam. Nad grobem był fioletowy parasol. Wszystko dookoła wyłożone dywanem ze sztucznej zielonej trawy, pod wielkim kwadratowym parawanem krzesełka dla uczestników pogrzeby. Trumna zjeżdżała na szynach w dół. Ziemia do posypania na stołeczku przykrytym obrusem. W tle muzyka pogrzebowa. Najhardziej szkoda Babci bo to jednak jej córka a to boli. Ksiądz był z Babci Parafii, pieknie mówił bo znał Ciocię. JAk powiedział eona juz nie cierpi to tym sie pocieszałam..Cieszę się ze udało mis ię wszystko tak sprawnie pozałatwiać.

A ze spraw codziennych.

Julka przez te dwa dni była po 6 godzin u Sąsiadki. Nie płakała , jadła ładnie obiadki gotowane przez Sąsiadkę specjalnie dla niej. Była dzielna.

No i idą górne piątki. Jedna juz przebita. RAzem z piątkami kwaśne kupy ale ogólnei jest OK.

Kubula Misi boski w tej fryzurce. JAk Flo napisała,ze jak Krzyś z Kubusia Puchatka to jak poszukałam w necie tego Krzysia to są identyczni ! Mi najbardziej się podobał Kubula na baczność z talerzykiem pustym i ze smokiem ( który kompletnie mu nie pasuje).

Byłam rano na badaniach bo w poniedziałek mam nareszcie rezonans głowy. Przy okazji pojechałam z Mamą na gastroskopię. Diagnoza: zapalenie żołądka,OPIS coś tam, coś tam i liczne nadżerki ..

W poniedziałek był piękny słoneczny dzień ale dzisiaj juz tak fajnie nie jest. W dniu pogrzeby tez padało.

Chrzestnej Julki zmarł kot. Nie chorowała , nic się nei działo. Rano wstała, obudziła wszystkich, zjadła snaiadnko a jak wrócili po pracy do domu to juz nie żyła. To był piękny, kilkuletni rudy pers. Winią się tym,ze 10 dni temu miała pod narkoza czyszczony kamień i ze mogło nei wytrzymać serduszko. Możliwe to ? Wet mówił ze mógł być zator np.

Zoyka ja takiego pogrzebu jaki opisujesz nigdy nie widzialam... moze to specjalne zamowienie? jak w Ameryce normalnie;) dobrze, ze juz jestescie po..

Co do smoczka to co Wy z tym pasowaniem? przeciez smoczek nie ma pasowac tylko sluzyc! noworodkowi tez nie pasuje wiec co za roznica..
A Kubą misi jestem ciagle zauroczona :-)

W tym miesciacu zmarla siostrzenica mojej babci ktora byla przez moja babcie i jej mame wychowywana (ta 60 letnia moja ciotka o ktorej Wam pisalam), kilka dni temu zmarl mojej babci kuzyn a wczoraj siostra mojej babci miala ciezki zawal (wlasnie ona corke pochowala niedawno i to juz jej trzecie dziecko ktore odeszlo)... Babcia jest zalamana i stawiajac sie w dziadkow sytuacji to stwierdzam, ze musza sie strasznie czuc widzac, ze ludzie z ich rocznika ( i nie tylko) odchodza.. to musi byc bardzo dolujace:(

Zoyka biedny kotek :-(

Olena nie. To podobno standard. Tylko ,ze ja w firmie pogrzebowej powiedziałam ze ich wybrałam bo widziałam te baldachimy na ich stronie. Pani pewnie to zapamiętała i tak to zorganizowali. Zasiłek pogrzebowy z ZUS 4000. Firmy pogrzebowe maja tak skalkulowane koszty zeby akurat wyszło tyle. Wzięliśmy za dopłata tylko ładniejszą trumnę. To jest dobry biznes te pogrzeby.

Zerknijcie na gz

Dobry biznes, pewnie.
Moja przyjaciolka ostatnio krocie za pogrzeb ojca zaplacila... 700zl dla samego ksiedza :baffled:. Zasilek pogrzebowy to g... w porownaniu do tego co czlowiek zaplaci.

Nie wiem jak ludzie chowaja bliskich wydajac takie sumy. Fakt - mamy rodzinny grob i nie placimy za to - obostrzeniem jest to, ze musi byc urna a nie trumna. W 2011 roku jak chowalismy Mateusza to zaplacilismy za wszystko 1500 zl i najdrozsza byla wlasnie urna /400zl/, bo musiala miec okreslone wymiary - tak wymagal szpital wydajac nam synka. Pastor wzial 100 zl od nas, tabliczka z imieniem 200 zl, zaklad pogrzebowy za reszte zorganizowal kwiaty i cala ceremonie z muzyka oraz oczywiscie pochowek. Baldachim, chodniki ze sztucznej trawy itp sa teraz codziennoscia a nie zadnym luksusem.

trumna 950 zł / zwykła 650 zł
wieniec od 170 zł na żywym świerku
1190 przedłużenie miejsca na cmentarzu, melex itd
tyle pamiętam.

dzisiaj na pobraniu krwi była przygoda. Weszła dziewczyna chora umysłowo.Pobrali jej krew i ta nie chciała wyjść. Pielęgniarka bezsilna i wzięła kolejnego na badanie. Facet zemdlał. Ta dziewczyna bardzo się zainteresowała i chciała pomagać go cucić. Po 20 minutach przyszła jej matka na szczęście.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
To jakos dziwnie bo ja placilam 250 zl juz po pogrzebie za przedluzenie waznosci grobu. Tyle ze to cmentarz komunalny wiec pod opieka miasta a nie proboszcza :)

Do góry