reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

cześć dziewczynki
witam się z kawą.
Misia - gratulacje rocznicowe! Kubul dalej w domu, czy już poszedł do żłobka?
Kłaczku - też gratulacje rocznicowe! Niesamowicie dojrzale wygląda Karol na suwaczkowym zdjęciu.
Katrina - mam nadzieje że lepiej z uchem. Znam ten ból. oj, dobrze znam i bardzo współczuję.
Majuska - z opóźnieniem, ale wyrażam podziw dla Paćki. Bardzo jest dzielna.
Zoyka - ładnie Ci w nowej fryzurce!
Andzike - obrazek bardzo ładny:-). A co do Kacperka i Felicji to straszne fajne, że się tak akurat złożyło że się lubią i dobrze bawią w swoim towarzystwie.

Moje dziecko oszalało na punkcie pistacji. Otwiera szafkę - oba skrzydła drzwiczek, oczywiście. Wyciąga orzeszek. Zamyka szafkę - z trzaskiem, oczywiście. Obiera orzeszek, szukając ewentualnie pomocy u kogoś z dorosłych jeśli ma problem z tym. Orzeszek oddaje do potrzymania lub kładzie na stole i idzie wyrzucić skorupkę do kosza - następna szafka, którą trzeba otworzyć na oścież i zamknąć z hukiem. Teraz można zjeść orzeszek. Orzeszek do paszczy i... od początku. Otwieramy szafkę, wyciągamy orzeszek...
Przedwczoraj wieczorem natomiast mieliśmy napad głupawki w temacie słowa "kubeł". W jakiejś książeczce był kubeł z czymś, Maks zaczął strasznie rechotać, a potem w kółko wracaliśmy do obrazka z kubłem, jak również szukaliśmy kubła na innych ilustracjach. Wczoraj od rana - przegląd wszystkich książeczek pod kątem obecności kubłów.
Inne słowa które bardzo cieszą mojego synka to " Harpia" i "precz!"

Tfu, zabieram się do roboty... ble...

Edit: a Misia - pytałaś o czapkę. Pod kurtkę z kapturem zakładamy bawełnianą, mamy taką dwuwarstwową. Jak jest zimno, to i tak pod kurtkę idzie jeszcze polar lub bluza z kapturem, więc na mrozie mamy wariant czapeczka i dwa kaptury. w każdym razie uszy nam nie marzną.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry,

U nas piękna pogoda,a le to chyba w całym kraju jest tak słonecznie.

Flo i ja się wcale Maksiowi nie dziwię ,ze polubił pistacje. Sama je uwielbiam . Julia np uwielbia borówkę amerykańską. Mama ma pomrożoną i daje jej co dwa dni. Wtedy Julka zjada do ostatniej kulki i potem wypija sok z miseczki do ostatniej kropelki.

Kłaczku i ode mnie serdeczne życzenia rocznicowe.

Bry

Kłaczku - ja również Wam życzę wszystkiego naj naj z okazji rocznicy!!!

Flo - juz lepiej z uchem, tzn. nie boli mnie ale jeszcze jest zatkane.

Dziś wreszcie wyjrzało u nas słońce, więc wykorzystaliśmy ten fakt i bylismy na spacerku.

Kłaczku to i ja wam pożycia gratuluje i oby tak dalej w szczęściu i zdrowiu.:-)
Pomyłam 3 okna może jutro coś dalej w tym kierunku podziałam:tak:
Pogoda u nas bardzo wiosenna az miło spacerować

Dziekujemy bardzo. Wczoraj po prostu nie skojarzylam daty, dopiero dzis zobaczylam... Ech... Dni Swistaka.
Piekna pogoda dzis, poszlismy na dluzszy spacer. Karol zatarl sie na walach Trentu i dobre pol godziny obserwowal rozladunek dwoch statkow stojacych w porcie po drugiej stronie rzeki. Dzwigi i statki...
Umylam wiecznie zaplute okno w salonie, ale juz dziecie pracuje nad nowym wzorkiem na szybie.
Teraz siedzi w oknie i czeka na "tasie ade" - ptasie ADHD.

Hej!
Mówcie do mnie "koń po westernie" :-D

Kupiłam se Desperadosa, Kłaczku będę pić Wasze zdrowie, wszystkiego NAJ:-) !!

Flo i ja kocham pistacje, rozumiem Maksa..chociaż nie do końca to trzakanie drzwiczkami:-D:-D

reklama
U nas kataklizm moje Panie, kataklizm! huragan taki ze ja w zyciu takiego nie widzialam a mieszkam w IE 6 lat... Ja wole mrozy -20!

Ostatnia edycja:
Do góry