reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Misiola witaj przyszłe mamy niby są ale jakoś mało zaglądają .Witaj rozgość się :-):tak::-D.Ciężko jak widzę z zasypianiem u was u mnie to akurat jest bezproblemowe ale budzi się zołza w środku nocy i 2 godziny nie śpi dziś 3 razy wszelkie znane mi kolędy jej śpiewałam(w ramach przypomnienia) oraz wlazł kotek x razy i z 20 razy panie Janie wreszcie usnełyśmy i spały do 8:30.Borys xz Amelką dokazują .Synowa piecze ciasta ja gotuję barszcz ,grzyby i kompot z suszu.Buziolki:-D

No dziewczyny ja jestem wlasciwie po robocie...
sernik w piekarniku, ryba w lodowce, salatki zrobione, mieso w ziolach sie marynuje i bedzie upieczone wieczorem, barszcz jutro rano i koniec :-)

Pierniczki, sernik, piernik i szarlotka gotowe. Jarzyny na salatke tez, sledzik sie "przegryza", barszcz i kompot zrobione. Druga salatke pierdykne w biegu bo to taka na 3 minuty roboty z mieszaniem wlacznie. Jutro rybke obskoczyc, uszka ugotowac, a na drugi dzien Swiat mam zamowienie na paszteciki z grzybami i kapusta, farsz juz gotowy. Dzieki "Mimijkom" udalo mi sie niemal bezszkodowo porobic wszystko. No, prawie - laptop zyskal nowy designe za pomoca rozowej kredki swiecowej.

wariactwo przedświąteczne...

J miał wrócić o 15 a wrócił po 17. Pojechałam po zakupy ok 17:30 a on juz o 19 dzwonił gdzie ja jestem i czemu tak długo. :szok:

Prezenty dla wszystkich mam :))))))))

Jutro tylko sałatka do zrobienia i ostatnie zakupy typu chleb.

U nas też już wszystko przygotowane, prezenty popakowane, choinkę będziemy ubierać rano :-)

Ojciec P. co roku załatwia dla wszystkich Pań z rodziny gwiazdy betlejemskie - dziś P. wrócił z czterema :szok: w windzie spotkał takiego starszego sąsiada z naszego piętra, który się zachwycił, że takie piękne, że żona lubi itp. Stwierdziliśmy, że w sumie i tak jedną mamy nadprogramową, więc chłopaki zanieśli gwiazdę sąsiadom. Nie minęło 15 min, a sąsiadka była z powrotem z talerzem ciast :-D
Uroki życia w blokowisku... :-D

hej
po pierwsze - żyję
po drugie - prawie mam barszcz i prawie farsz do uszek i prawie kompocik ze śliwek suszonych, bigos w toku, a tak w ogóle to mam w nosie.

Spać idę, bo muszę zresetować mózg.

reklama
szlag mnie trafi :-D nacisnęłam i mi znikło :-D
Flo po pierwsze to dobrze resztę olej :-D
w ramach świąt się przespałam, poszłam po książki dla chłopaków (oni nie czytają więc będzie buba :-D ) M. kupiłam Bartoszewskiego - szukał tej książki od kilku miesięcy ale nakład wyczerpany a tu był :-) Potem nabyłam trzewiki bo się kazało że nie mam co do spodni założyć :-( - zakup zaplanowany na po świętach ale w ecco już zaczęły się wyprzedaże i spodnie - zakup nieplanowany w ogóle oraz torebkę ... po drodze nabyłam wino - uroczy mołdawki merlot i przy okazji spotkałam kolegę ze szkółki no i zamiast brać udział w zbiorowym świątecznym obłędzie poszliśmy na kawę i ciasteczko :-D
A teraz sobie uświadomiłam że dawno tak nie siedliśmy i nie gadaliśmy tak o wszystkim, rzeczach ważnych i błahych. Może razem spędzimy sylwestra ? W sumie z roku utrzymuję kontakt z Piękna Helena bliski nader i z nim - nieco luźniejszy.
I tak o to już święta :-)
Wesołych Świąt Dziewczynki :-)
znajoma to piecze: http://wedrowkipokuchni1.wordpress.com/2013/05/19/lesny-mech/
ponoć dobrze, wrzuce na GZ

Do góry