reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Ollena też się zmartwiłam tym, że tak Ci źle i podobnie jak Zoyka myślę, że to sprawa relacji między Toba i Marsem, no bo popatrz ..Kłaczek, Ania, Katrina i inne emigrantki calkiem nieźle znoszą pobyt na obczyźnie, pomimo iż w PL mają starsze dzieci i na pewno za nimi tęsknią. Pogadaj z nim szczerze, pewnie to niewiele zmieni, ale może Tobie ulży , że wyrzuciłas coś z siebie. Z mojego doświadczenia wynika, że faceci duzo gadaja o tym jak to będą dzieci zabierac i strasznie sie nimi opiekowac, a potem sie okazuje, że jednak wcale nie sa do tego tacy skorzy, sama wiesz ile to trzeba mieć cierpliwości i siły żeby sprawować opiekę nad dwójka małych dzieci..wielu facetów wymięka;-)

O! Andzike widze , że mamy kolejny punkt zbieżny ..świnki morskie:-D

Tutaj jest więcej twórczości tej babeczki:
DZIECIĘCE KLIMATY: 'Co ciąża zmieniła? Nadal mam nieposprzątane w chacie, ale teraz mam wymówkę'
fakt..komentarze powalają:baffled:

reklama
. A na noc: moja osobista refleksja w temacie gender - czy to nie interesujące, że temat gender wzbudza największą agresję u facetów którzy chodzą w sukienkach i udają że nie mają płci?

Flo nie wiem jak to sie nam tak udało, ale była to myśl przewodnia mojego dzisiejszego dnia:-D:-D:-D:-D..miałam tez to tu napisac, ale stwierdziłam, że już wczoraj wrzało i nie będe kontynuować:-D

a.i sie dowiedziałam, że mój stary żywo bierze udział w różnych "genderowych" dyskusjach na FB, generalnie twierdzi, że KK se wymyślił ataki na gender i często zniekształca to na czym ten ruch polega, bo czymś trzeba odwrócić uwage od afer pedofilskich;-)

Ostatnia edycja:
Flo, Majuska - święte słowa :-D faceci w czarnych sukienkach :-) mają najwięcej do powiedzenia o kobietach, dzieciach, ciąży, antykoncepcji i życiu w rodzinie. A teraz o gender :-D

Czesc,
niedziela po andrzejkach a tutaj pusto... odsypiacie :-D Mysmy z Wandula spaly razem, bo panna rozdarla sie w lozeczku i nie dala sie uspic, wzieta pod moja koldre pokrecila sie pol godziny i zasnela ladnie do 5.30. W sumie przespala 11 godzin wiec norma zachowana. Wlasnie z obledem w oczach oglada telezakupy mango i nie moge sie nadziwic ze tak ja to interesuje... a podobno nie ma podprogowki w reklamach :-D
Ide na kawe :-D

hełoł :-)
Kubula rządzi od 8:30 czyli rytm 12 godzinny tez został zachowany :-D A teraz wyje bo nie dostał torebki papierowej :-D
Ogólnie terror :-D

Hej,

Patryk i tak zacznie szkole w PL od 7 roku zycia, wiec zostalo mu 1,5 roku. Teraz gdybym zostala poszedlby do zerowki, tez bylby szczesliwy, zreszta zycia dziecka w PL jest inne, wiecej swobody, takie prawdziwe dziecinstwo a nie tutaj 4 sciany i brak rozrywek poza szkola.
Zreszta rowiesnicy Patryka na pytanie czy chca lecic do PL czy zostac w IE odpowiadaja, ze wola IE Patryk na haslo, ze lecimy do PL krzyczy 'HURAAAA, kocham babcie A.!!! ' Wiec moje dziecko ma inaczej i ja wiem, ze on jest tam bardzo HEPI.
Misia jaka pepowine odciac? chyba z Marsem bo z nikim innym nie widze sensu skoro mi lepiej w PL. Tam mam rodzine, przyjaciol i jest calkiem inne zycie. Tutaj kolezanki z ktorymi widze sie na ulicy czy czasami na kawie ale to nie to samo, tam sa wszyscy i tam jest moje serce.

Z Marsem gadalam nie raz Majuska, on mowi ze dam rade jeszcze 1,5 roku, ze mnie rozumie ale musze pomyslec logicznie i dac rade, bo inaczej pojade do PL bez grosza przy dooopie i dachu nad glowa. Ja to wiem i rozumiem, ale czasami mam gdzies.

witam z kawą
u nas też 11 godzin snu, do prawie 9. Muszę coś z tym zrobić, bo bachor mi coraz później usypia. Wczoraj wieczorem dostał takiego turbodoładowania że szkoda gadać - wspinaczka meblowa z figurami gimnastyki artystycznej :szok:
A dziś rano wdarł się na schody i zjechał na brzuchu kilka stopni. Smycz. Szelki i smycz.

Flo tylko kajdanki i do grzejnika przykuj:-) pociesze Cie tylko, ze kazde kolejne dziecko jest bardziej psotne... kiedys narzekalam na Filipa i jego chcialam przykuwac, ale Wande mam ochote jeszcze omotac lancuchem i dopiero przymocowac trwale do wiezby dachowej. Istnieje prawdopodobnienstwo ze grzejnik ze sciany wyrwie :-D
Dzisiaj wgniatala manadarynke w swojego laptopa, grzebieniem wyczesywala Tabisia,wydlubywala mu oko, jezdzila na nocniku, chciala pozrec kawalek przewodu i nie wiem ile razy juz sie wywrocila gnajac gdzies przed siebie... cudowne niedzielne przedpoludnie :baffled:

Mamy nowe słowo bo kap kap to deszcz ,a kalosze to.... no zgadujcie :-)Kuba misi robi fikołki czy ktoś jeszcze od kilku dni Amelka świetnie to wykonuje .

reklama
Flo nie protestuje Ci Maks na smyczy ? U nas Kubula jak go ubierałam w szelki to się potrafił położyć na jezdni np. :-) teraz ubieram go w "stały" kaptur bo te dopinane potrafią mi w ręce zostać :-D Norma jest że po kąpieli Kubula przebiega kilkadziesiąt razy przez całe mieszkanie :baffled: albo uprawia drifting na jeździku ku radości parkietu.
Azula Kubula już nie robi fikołów - teraz się rzuca na spadochroniarza. Ostatnio dzięki temu spadł ze stołu.
Ollena nie wiem skąd bierzesz informacje o polskiej szkole :-D ale Twa wizja sielsko anielska to historia (romantyczna). Dzieci siedzą w szkole, potem idą na dodatkowe zajęcia a potem odrabiają lekcje i siedzą w 4 ścianach. Tak wygląda dzień dziecka w wieku szkolnym - realnego dziecka! Z m. wiążę Cię zależność finansowa - nie pracujesz, nie masz swoich dochodów i stąd ta pępowina, Ty nawet o nim nie myślisz jak o ojcu swoich dzieci a cóż dopiero jak o mężu i rodzinie. A tak naprawdę to jest nią - nie Twoi rodzice, dziadkowie, brat i koleżanki.

Do góry