reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Moj bialy wysypal paki, pewnie foch na zmiane miejsca, czerwony za to zaczyna szalec. To gowniarzeria jest jeszcze, kilka kwiatkow bedzie i koniec.

reklama
Zoyka to gdzie Julka spi teraz? Fajnie, ze tak szybko udalo Ci sie sprzedac lozeczko.
Andzike a mowilam, ze nie ma co zalowac tego piwa... przytulanki fajniejsze :-D

Wrocilysmy ze spacerku, po dwoch dniach beznadziejnej pogody dzisiaj jest slonce z niewielkim chlodem wiec idealnie na polazenie bez celu. Wandula miala czerwony nosek i zimne lapki bo nie wzielam rekawiczek dla niej. Chyba trzeba bedzie je dolaczyc do stalego wyposazenia wozka :) Zrobilam jej kubeczke goracego kakao i siedzi zadowolona sluchajac wiazanki piosenek o kotach :-D

Aniu - Julka śpi tam gdzie sypia od prawie roku. W naszym łóżku ze mną. Teraz mam zamiar wynieść się do męża a ona jak chce spać w dużym łóżku to będzie spała w nim sama. Łóżeczko stało w pokoju w którym było też łóżko i służyło za trampolinę w ciągu dnia i zabawy z lalami.

Andzike - no to miłego przytulania :)

Oglądałam własnie sofy i kanapy dla dzieci. My chcielibysmy coś takiego aby w razie czego mogła z dzieckiem spać druga osoba. Są fajne narożniki dla dzieci. Oglądałam na Allegro. Rozwiązaniem tez jest w naszym przypadku fotel dwuosobowy.

My właśnie po małej drzemce. Julka wrócila ze spaceru, zjadła obiadek, dwa cukierki czekoladowe i widać było,ze chce spać. Mnie też muliło i potrzebowałam choć na 15 min przymknąć oczy. Rozłożyłam kanapę. J walnął się koło mnie a Jula 45 min skakała po ans. JUz traciłam nadzieję . .. W końcu Jarek wpadł na pomysł i wygasił światło i TV. Najpierw Julka siedziała i dowierzała. Próbowała jeszcze skakać. Ale po 5 min padła i śpi.

co do sprzedawania i kupowania ciuszków. Znalazłam na FB grupy . Normalnie jak sklepy z używaną odzieżą. Zapisałam się i już sprzedałam dwie rzeczy. Zauważyłam,ze na FB powstają w ogóle sklepy z rożnymi rzeczami. To taka nowa forma sprzedaży.

https://www.facebook.com/groups/157847801034132/

https://www.facebook.com/groups/116518975223757/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jak nie urok... Pekla sprezyna w zawieszeniu naszego auta. Rajmund wymieni, ale czesc trzeba kupic i to szybko, bo rozwalona sprezyna moze przebic opone. Nie dosc ze szlag trafil mikrofale, dzieki czemu pojdzie nam w gore zuzycie energii, to teraz to. Jakis splot pechowych zdarzen ostatnio.

Majuska jak mi sie uda ten zestaw do wymazu skads wziac to zrobie tylko jeszcze powiedz mi jak sie wymaz robi. No i kwestia tego czy moj wet sie zgodzi na takie cos, bo musialabym jemu przywiesc a on musialby do laboratorium wyslac.

Ollena wez sproboj dawac swoje psinie wapno takie dla dzieci w syropie + lapy smatoj jej sudocrem-en, moj pies ma uczulenie na papuge meza :wściekła/y: i on mial pod pachami zaognione i ciagle to drapal strasznie, pomoglo wapno i smarowanie sudocremem.

Zoyka to Julka zazwyczaj zasypia przy TV? BO takie zdziwienie Was ogarnelo, ze w ciszy sie lepiej spi;-)
Mia ma spuszczone rolety, zamkniete drzwi a my chodzimy na palcach i tak spi od 10-12 mniej wiecej :-)
Dzieki za namiary a grupy, moze cos sprzedam!

reklama
Misiu - toż to nie pełnia...

Katrina....:-D:-D:-D
Misiu ja Cię jednak rozumiem, od wczorajszego powrotu z pracy równiez chciało mi się wyć, nie potrafie wytłumaczyć mojego "nieszczęścia" :-(
Byliśmy wczoraj znowu u znajomych na urodzinach przyjaciółki i znowu zostałam kierowcą, czyt. frajerką roku:sorry:podczas powrotu do domu, stary bąknął, że powinnam już przy 70km/h zmieniać na piątkę, ale mój wzrok spowodował iż dojechaliśmy do domu zdrowo i cało:-DPacka poszła spac po 23, a wstała o 6.15:confused2::confused2::confused2:potłukła się chwile w naszym łóżku a potem dedi ją wziął na dół , a ja w tym swoim nieszczęściu i ochocie wycia pospałam do 9...nie wiem czy mi to pomogło, chyba nadal chce mi się wyć...tzn. nie chce mi się nic, no chyba, że jakiś leniwy numerek, ale to jak bachor pójdzie spać:-D

Ollena ten zestawik do wymazu to taki wacik na patyczku, pomemlasz nim po tych łapach, tak między palcami, porządnie i wsadzisz do próboweczki.

Zoyka, no ja się muszę z Ollena zgodzić co do tego zasypiania Julki, daliście jej pełen luz w ybieraniu sobie gdzie i kiedy może spać i dlatego jest taki zawsze sajgon z tym, u nas koło południa nie ma przeproś tylko bachor jest zanoszony do swojego pokoju, gdzie jest zaciemnienie i ma spać, i nic mnie to nie obchodzi, że nie chce, chwile pokwęka i zasypia, i wieczorem jest to samo, do swojego pokoju, ciemnica ( tylko poświata z przedpokoju jest ) i ma spać, i tez chodzimy wtedy na paluszkach. Wczoraj spała w dzień od 12.30 do 16. Ale zwykle około 15 idzie sie ją wybudzać, bo wtedy wieczorem za długie balety byłyby, wczoraj z racji imprezy miała dyspenzę:-D

dobra, to idę kontynuować wycie:cool:

Do góry