reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Azula w ub tygodniu ugotowałam na dwa dni jak zwykle i co ?? Kubula zjadł jedną miseczkę a m. jeden garnuszeczek :no: Jak ja bym tyle jadła to musiałabym bokiem do domu wchodzić albo drzwi wejściowe przerabiać że o stropie nie wspomnę :-(
Czekam aż mi sie dogotuje mięso i idę na dziecko przewietrzyć :-) Właśnie wjechał jeździkiem w stół, wcześniej się mieścił cały teraz już nie ... Stół przeżył.
Oglądam - rozglądam się za prezentem choinkowym. Ciekawe czy teściowa weźmie pod uwagę nasze sugestie :baffled: jedyny prezent jaki Kubula dostał i jesteśmy zadowoleni z niego to sanki. Reszta spakowana leży schowana głęboko - bo strach dawać dziecku do zabawy. Ubranka z reguły lądują u kogoś - bo np.spodnie dresowe nie mają troczków i mu się zsuwają z odwłoka a ja nie będę walczyła szyjąc jakieś tuneliki żeby gumkę wciągać itd. ...
znalazłam coś takiego:
Lego DUPLO M J PIERWSZY POCI G 10507 sklep NEOZABAWKI.PL DUPLOMjpierwszypocig10507 cena
i : http://www.redcoon.pl/B479274-LEGO-DUPLO-10508_Klocki-DUPLO?refId=ceneo
Dlaczego to jest tak pierońsko drogie???

reklama
misia bo lego niestety drogie jest :( bezsensu.
My mamy lego straz pozarna, raz ulozylismy i lezy, Patryk sam nie umie a ja nie mam nerwow, zreszta przy Mii to nie wchodzi w gre.

Zupe mam ogorkowa z wczoraj i szczerze nie wyobrazam sobie ogorkowej z ryzem;) tylko z duza iloscia ziemniakow:) Musze gotowac zupe co 2-3 dni bo Mia jest zupozerna i bez zupy sie nie obejdzie.
Na drugie Mars ma dzis robic fasolke po bretonsku ale to popoludniu wiec wczesniej moze zrobie amerykanskie pancakes :)

Najczęściej robię z ziemniakami ale dziś będzie z ryżem. Muszę jeszcze koperek kupić bo zapomniałam.
Kubula układa klocki, Mamy zwykłe drewniane i lego. Z lego ostatnio budował garaż dla swego wozu strażackiego :-D Bawi się też kolejką także taki zestaw powinien go zainteresować. Na wszelki wypadek kupię tańszy :-)

Ollena ale Duplo to Mija też się może bawić,a Patryk z nią ona szybko podłapie ma starszego brata i to naprawdę fajne zabawki.U mnie na razie jest lego primo to całkiem duże potrafi go układać ale lubi jak ja się z nią bawię.Ja kupiłam używane dużo taniej .Chłopcy sie duplo bawili (ale wtedy można było kupić tylko nowe ja polowałam na jakies zgniecione pudełka bo wtedy obniżali cenę) teraz nawet jak nówki używki da sie kupić i często z pudełkiem.No ale i tak są drogo .Ale warto.Misia ja jak jakieś spodnie Amelka ma za luźne wszywam marszcząc w pasie w kilku miejscach gumę z tyłu nic nie rozpruwam tylko naszywam od środka .Wole spodnie z regulacją na gumie ale nie zawsze takie się trafią.

Dziewczyny jak gotujecie zupę na obiad to jest jeszcze drugie danie ? Wasze dzieci jedzą tylko zupę na obiad ? A chłopy ? Mój J jak jest tylko zupa to robi uwagi z,e on się zupą samą nie najada i ze on nie wróbelek itd.

U mnie dziś dla Julaśki pulpeciki w sosiku śmietnowo-pieczarkowym a dla nas nie wiem jeszcze.

Zoyka przeważnie tez muszę dla M jakieś drugie robić chyba,ze jest np grochówka,żur,fasolka po bretońsku takie z dużą wkładka mięsna to wtedy obiad jednodaniowy no albo dziś bo źle się czuję nich M chlebem się dopcha:tak:

misia to Ci chcialam jeszcze pokazac czuczu - sklep internetowy empik.com swietna sprawa, dzieci to uwielbiaja! wlasnie szukam dla Patryka na 5+.

Azula mamy klocki i ukladaja czasami, tzn Mia wrzuca i wyrzuca z pudelka, psuje Patrykowi budowle i na tym koniec. Ale lego straz pozarna to prawdziwe malutkie lego nie dla niej jeszcze.

Zoyka ja zawsze mam 2 dania. Zupa sama to nie obiad i ja sama tez tak sadze;) Chyba, ze 3 pajdy chleba z maslem do tego;) a tak serio to gotuje zupe co 2-3 di i drugie danie codziennie zazwyczaj chyba, ze mam wlasnie pulpety to starcza na drugi dzien tez. Albo barszcz bialy to wtedy tylko zupa jest i do tego ziemniaki gotuje obok na talerzu.
Mia po spaniu je zupe od razu, cala miche zazwyczaj a za jakas 1-2h drugie danie.

Ostatnia edycja:
Zoyka gdy robię grochówkę albo fasolową to nie robię 2 dania. Kubula chętniej zje zupę więc gotuję. W żłobie ponoć zjada 2 dania - w domu różnie.

Ollena ale Duplo są duże od 2-6 lat i oboje by się tym bawili np pociągiem ,zoo ,farmą.Ja na święta mam tez już duplo dla Amelki i Boryska .A puzzle nie wiem może bym na próbę kupiła ale to raczej nie dla Amelki ja nie lubiłam takich zabawek jako dziecko i ona też nie usiedzi za długo na dupsku:-(

reklama
Do góry