reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża po 40

Bry wieczór

Jak to się mówi, nie taki diabeł straszny jak go malują.... nie bałam się testów, tylko samej otoczki - jak to wygląda. Okazało się, że jest super. Po teście Pan mi wręczył papier - certyfikat potwierdzający zdanie testów, który jak się okazuje uprawnia mnie już do kierowania.
Muszę tylko doubezpieczyć autko i mogę próbować swych sił jako kierow

reklama
Zoyka znalazłam w sieci ;-)
Blog Kulinarny, Przepisy na Zupy - Blog Zakochane W Zupach. Sprawdź! |
ZUPY - Przepisy
W ogóle zupy, które zrobiły na mnie wrażenia to :-D
w Pustelni Złotego Lasu w Rytwianach: Pustelnia Złotego Lasu w Rytwianach jadłam CUDOWNĄ zupę serową z pulpecikami.
W Bieszczadach w Biesisku czosnkową i cebulową (ale to było prawie 10 lat temu - teraz jest inny kucharz na 10000000%). Echhh na samo wspomnienie potraw, które tam jadłam dostaję ślinotoku :-D
Kubula zasnął nad drugim daniem - widelczyk wypadł, łebek smętnie opadł w makaronik a teraz bryka radośnie - ciekawe do której :baffled: będzie radosny i brykający?
Andzike - robiłam krewetki zainspirowana Twoim przepisem - objadłam się po kokardę :-D
Jutro babka ziemniaczana - ciekawe czy Kubula zje? Krewetki mu tak sobie smakują.
Katrina nie popełniaj tego błędu co ja - kobiety za kółko !!!!!

Misia znam obie strony z przepisami. ) ostatnio nawet Wam pisała,ze robiłam z zakochanych w zupach - zupę ze świeżej brukselki). Teraz mi się przypomniało,ze niedawno pisałam o smaku ze stołówki studenckiej niejakiej zupie neapolitanskiej, i ... zapomniałam ją zrobić.

Misia - teraz kolej na brykanie Kubuli widocznie. Nasza Julka wczoraj ślicznie zasnęła o 13 i spała do 15 i dzisiaj to samo. Ha! Dzisiaj wzięłam z rączkę i powiedziałam idziemy pospać i poszła.

Zajadłym dobrego makaronu po chińsku.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Heloł !

My po torcie , jutro wkleję fotoreportaż z impry, działo się :-D

DSCF5555.jpg

Załączniki

• DSCF5555.jpg
    DSCF5555.jpg
    39,5 KB · Wyświetleń: 48
Katrina widziałam kiedyś taki przepis : brukselka, pulpeciki + beszamel i zastanawiałam się jak smakuje.
Zoyka za tydzień zrobię to Ci powiem :-)
Jutro jakaś zupka z kurczakowego trupka - pomidorowa chyba = baba ziemniaczana. M. kupił ziemniaczki w biedronce - bo na bazar mu się nie chciało iść ... "za daleko". Okazało się że jakieś do pieczenia, smażenia itd. ...pomijam 7 zł za 2,5 kg Ugotowałam RAZ i się ich nie daj jeść :-( Mają bardzo dziwną fakturę :-( Także tylko babka ziemniaczana z kleksem ze śmietany :-D
dziecko mi siedzi regularnie po turecku, trąbi jak jeździ jeździkiem i skacze jak kangur - obunóż ok metra ? przeraża mnie to dziecie. Spokojnie to już było.

Ostatnia edycja:
reklama
Misiu - dobrze smakuje tak zrobiona brukselka, tylko, ze moj obecny monsz nie luni tego warzywa, a dla siebie samej to mi sie nie chce robic. Zapytam Rafala czy luni brukselke, jesli tak, to moze sie skusze I zrobie.

Do góry